Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
jueves, 15 de septiembre de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Notícies de la Ribera
“Carcaixent m’agrada” celebra la Festa Estellés

Aquest dissabte, a les 21:30 hores, a les portes del CEIP Francesc Pons


 

L’any 2010, l’escriptor Josep Lozano va fer una crida a la societat valenciana per instaurar una celebració anual en homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. En aquella primera ocasió, col·lectius de 30 ciutats van organitzar un sopar popular amb uns pocs requisits bàsics: compartir menjar típic de la nostra gastronomia, beure vi valencià i llegir poemes d’Estellés. Nombrosos músics, poetes, artistes, bloggers i mitjans de comunicació se’n van fer ressò d’aquesta iniciativa senzilla i engrescadora.

En aquesta segona edició la festa ha crescut, i l’associació cultural Carcaixent m’agrada ha volgut afegir-se per primera vegada a la celebració. Amb aquest motiu, convoca el sopar popular, obert i participatiu, de la Festa Estellés per a aquest dissabte, 17 de setembre, a partir de les 21:30 hores, al carrer que el poeta i periodista té amb el seu nom a la ciutat, situat a les portes del CEIP Francesc Pons. Els ciutadans i ciutadanes que s’hi vulguen sumar a la festa només han de dur un entrepà i ganes de compartir una vetllada cultural i lúdica que obri la nova temporada d’activitats del col·lectiu. Els organitzadors de “Carcaixent m’agrada” obsequiaran els assistents amb una edició de l’Antologia poètica d’Estellés editada per Bromera.

La idea de la Festa Estellés va sorgir de l’admiració que li provocà a Josep Lozano la festa que organitzen els escocesos, des de fa ja més de 200 anys, per celebrar el naixement del seu poeta Robert Burns. Vicent Andrés Estellés va nàixer el 4 de setembre de 1922 a Bujassot.

Amparo Puig


 

 

               

   .-000017                                                                .-000097 
 
               
.-000113                                                                                .-000050

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasCarcaixent

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pere Peres - 15/09/2011
Encomiable iniciativa la de " Carcaixent m'agrada"

De l'Estellés, el poeta forner, se'n diu que fou el poeta més gran del País Valencià des del segle XV. Per a mi l'autor de "coral romput" bé que s'ho val això. El seu reconeixement li arribà amb la concessió del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Amb tot la seua vida no va esser gens fácil, en unes declaracions l'any 82 ens deia:
"No passen mai uns dies que en despenjar el telèfon em sento dir que ets un fill de puta. La por d'una bomba no me la lleva ningú. Això és una guerra no declarada però oberta; l'anticatalanisme valencià és salvatge. Penso que el present, i també el futur, és molt amarg al meu país. Estem tornant al temps de les catatumbes"
L'Estellés morí l'any 93 recorde que aquell día les parets del seu poble pels carrers que passava la comitiva varen apareixer plenes de pintades amb "Vicente Jódete" així, en castellà. Era la manera que alguns dels seus veins eixits de la caverna acomiadaven l'autor del "Llibre de les meravelles". Realment no és fàcil esser catalanista al País Valencià.
Malauradament dissabte a la nit jo no podré assistir al sopar de "Carcaixent m'agrada". D'haver pogut anar-hi m'hagués triat aquests versos:

El nostre amor és un amor brusc i salvatge,
i tenim l'enyorança amarga de la terra,
d'anar a rebolcons entre besos i arraps.
Què voleu que hi faça! Elemental, ja ho sé.
Ignorem el Petrarca i ignorem moltes coses.
Les Estances de Riba i les "Rimas" de Bécquer.
Després, tombats en terra de qualsevol manera,
comprenem que som bàrbars, i que això no deu ser,
que no estem en l'edat, i tot això i allò.



Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal