Viernes, 17 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.251 Año: 18 Noticias: 46.054 Fotografías: 109.056 Comentarios de usuarios: 125.652
EL SEIS DOBLE
jueves, 19 de mayo de 2011
Clic en la foto para ampliar

Joan Carles Girbés, cap de publicacions d’Edicions Bromera
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els textos seleccionats dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col•lecció «Lletra Nova»

Anit es va donar a conéixer el veredicte dels XVI Premis Literaris Ciutat de Carcaixent


Ahir dimecres, 18 de maig, s’ha donat a conèixer el veredicte dels XVI Premis Literaris Ciutat de Carcaixent. Es tracta d’un certamen literari amb el qual l’Ajuntament de Carcaixent fa palesa la seua aposta ferma pels joves escriptors. Aquesta convocatòria s’adreça als alumnes de 2n cicle d’ESO, cicles formatius de grau mitjà i superior i Batxillerat. Consta de dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i l’Arminyana i Canut de Poesia.

A l’acte de lliurament –que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent– han assistit, juntament amb els guanyadors dels diferents guardons, Isabel Gómez Vayá, regidora de Cultura i Educació, i Joan Carles Girbés, cap de publicacions d’Edicions Bromera. A més, ha clos l’acte l’actuació de la soprano Empar Llàcer i el trio de corda Assai.

En aquesta edició, han presentat els seus escrits un total de setanta-dos joves –una xifra semblant a la de l’edició anterior, quan hi va haver un augment espectacular respecte a la precedent. La major part dels participants són de la Ribera, però també d’altres llocs com Benidorm, Elx o Vilafranca del Maestrat. Entre tots aquests joves escriptors, els guardonats han estat els següents:

 

Premis de Narrativa Curta Soleriestruch

1r premi

Art, de Maria Bobis Rodríguez, de l’IES nº 3 de Benidorm.

2n premi

Capital de la nit, de Marcos Morales Peláez, de l’IES Riba-roja.

Finalistes

Carta d’acomiadament d’una mare, d’Andrea Serra Pla, del Col·legi San Antonio de Padua de Carcaixent

Ironia, de Jorge Peña Queralta, de l’IES nº 3 de Benidorm.

 

Premis de Poesia Arminyana i Canut

1r premi

Una mirada invisible en l’aurora de l’oblit, de Sara Yousfi López, de l’IES La Foia d’Ibi.

2n premi

He de partir-me en dos, de Raimon Ribera Año, de l’IES Els Eviols de l’Alcúdia.

Finalistes

Atalaiar, d’Irina Vidal Sánchez, de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

Elegia a una amiga oblidada, de Robert Mengual Diana, del Col·legi San Antonio de Padua de Carcaixent.

 

Els guardonats amb els primers premis rebran 650 €; els dels segons premis, 350 €, i els finalistes rebran, cada un, un lot de llibres valorat en 170 €.

Els huit textos seleccionats (quatre de narrativa i quatre de poesia), entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova».

El jurat ha estat presidit per Isabel Gómez Vayá, regidora d’Educació i Cultura, i el componien els professors de valencià Empar Bria i Pelufo, Alícia González Borràs, Juan José Orquín García i Rafael Pla Gregori; l’escriptor Josep Millo Vallés; la bibliotecària M. Asunción Perepérez; Enric Salom Ramon, com a representant d’Edicions Bromera, i la bibliotecària Lola García Hinarejos, com a secretària.

 

 

                 .-000025
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal