Viernes, 20 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.377 Año: 18 Noticias: 46.739 Fotografías: 109.822 Comentarios de usuarios: 126.059
EL SEIS DOBLE
lunes, 4 de abril de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Cartas al director
Rètol històric a Alzira: “Entrada al refugio”

“Pot ser que un dia passem per allí i ens trobem que li han passat la brotxa gorda per damunt esborrant-lo per a sempre”


Sr. director: al número 11 del carrer Faustino Blasco de la nostra ciutat podem veure el rètol que indicava l'entrada d'un refugi antiaeri de la guerra civil,  El rètol, força deteriorat, està escrit en lletres majúscules i amb pintura negra sobre fons blanc on podem llegir: “ENTRADA AL REFUGIO” i tot seguit endevinem Nº2. Hi ha, a més a més, dues fletxes també pintades en negre sobre fons blanc que assenyalaven de manera pictogràfica l'entrada al refugi. En el frontal i obliquament al text hi ha una fletxa de ferro que li dona una tercera dimensió  -molt útil per vore l'entrada al recer des de l'altra punta del carrer quan del cel plovia foc- L'accés al refugi conserva també un enreixat de ferro i les ventalles de la cristallera de l'època.

L'estat de conservació d'aquest rètol és lamentable i sorprèn veure com la pintura ha suportat el pas del temps i la intempèrie de manera tan heroica.

Ara que s'estan realitzant obres en l'edifici m'agradaria saber si l'Ajuntament contempla alguna figura de protecció per aquesta part de la nostra arqueologia urbana, o si en canvi el pròxim dia que passem per allí ens trobarem que li han passat la brotxa gorda per damunt esborrant-lo per a sempre.

També  estaria bé que  el mestre  Rovira ens contara alguna cosa sobre aquest refugi i els diferents usos que se li ha donat a l’edifici. A més a més tinc una pregunta que fer-li: si aquest era el número 2, on estava l'1? Gràcies

Pere Peres 

 

 

               
.-000003                                                                         .-000004 
                
 .-000025                                                                              .-000023

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

xavi - 04/04/2011
Si, ahora pediremos monumento histórico-artistico a esta "arqueologia urbana". Ay mare!
Alfonso Rovira - 04/04/2011
Gràceis Pere Peres p'el honorific calificatiu de "mestre". No, no soc mestre; mon pare su que era mestre, jo encara estic aprenent; con deia el pintor Francisco de Goya, quan als huitanta anys estaba pintant va dir "aún estoy aprendiendo". Deixem un poquet i li contestaré del edifici del Ateneo i després dels "refugios" dels bombadejos de la "pava". Salutacions. Alfons
Pere Peres - 04/04/2011
Gràcies Sr Rovira per atendre la meua proposta, estava segur d'això. Caldria no oblidar que un día la població civil fou objectiu militar d'una guerra d'extermini i que a la nostra comarca "La Pava", els avions Savoïes italians s'acarnissaren especialment amb el comerç i les estacions de ferrocarril arribant a causar més de 200 morts en la de Xàtiva. Precísament el passat 11 de març l'Ajuntament de Gavà inaugurà la rehabilitació de 3 dels 5 refugis amb els què contava el poble durant la contenda, però Gavà és Catalunya, els valencians tenim gustos més barrocs i s'estimem més els grans eventos i bufar caldo gelat...
Li deixe eixe poquet que em demana i espere la seua contestació.
Per cert , Mestre, no deixe mai d'aprendre.
Gràcies

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal