Viernes, 20 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.377 Año: 18 Noticias: 46.739 Fotografías: 109.822 Comentarios de usuarios: 126.059
EL SEIS DOBLE
lunes, 21 de febrero de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Cartas al director
Les Falles d’Alzira, Festes d’Interés Turistic Particular

“L’alcaldessa es presidenta nata de la Junta Local Fallera i no vol dir que per delegar haja de permetre atropells”


 

Hui dilluns van a proposar una votació en la JLF per aprovar que a l’acte de la Crida es puga anar en “brussó” i si açò passa s’hauran votat per baix cama un reglament faller que, després de la seua aprovació en 2006, queda en entredit. L’alcaldessa es presidenta nata de la mateixa i no vol dir que per delegar haja de permetre atropells.

Per aquells que estan al capdavant de l’institució fallera i per a tots els que a estes altures pugen desconèixer el reglament, vos convide a llegir l’article 101 que parla de la vestimenta dels actes oficials. En ell marca ben clar com han d’anar a un acte oficial tant l’home com la dona i sempre en els dos casos diu el següent: en cap cas el ‘brussó’ es considerarà indumentària tradicional valenciana i només podrà utilitzar-se als actes estrictament privats de cada falla, quan així ho decidisca la pròpia Comissió.

També que peguen una ulladeta a la disposició addicional quarta i setena del mateix reglament que parla de com modificar el present reglament.

Des d’este diari digital, vull fer la més enèrgica protesta perquè considere  que els actuals dirigents de la JLF, que pareixia havien començat amb bon peu, estan desembocant en el més pur despotisme que deuria ser il·lustrat però no ho es. Ja van estar a un pas de clavar-nos un gol a tots els fallers amb la convocatòria d’un caòtic i precipitat Congrés Faller i a ara, no se advocant a que ni a qui, volem carregar-se un acte tan peculiar com el de la Crida d’Alzira. En València, sí, ho fan en ‘brussó’, però allí no eixien en desfilada amb les xarangues, per anar a la missa de difunts, allí van en transport públic. Després tampoc fan valdre el colorit de la vestimenta fallera perquè com es en el nostre cas i davant la façana de l’Ajuntament, la Fallera Major d’Alzira, prenga les claus de la ciutat i faça la Crida oficial de la Festa.

Ens mirem en València, però tant sols per al que ens interessa particularment, així es que propose que si ens mirem també siga per a tot o en cas contrari marquem la nostra pròpia identitat.

Tinc por que a este pas, d’ací a no res puguen pensar que l’ofrena siga un acte menor i que també deurien d’anar en “brussó” o que els premis s’entregaren per la web de cada falla i el dia de sant Josep per un dia que queda per a que vestir-nos.

Crec que deguem asserenar-nos, un acte com el de la Crida no el poden canviar de la nit al matí en una reunió de presidents. Soc faller per això valore molt la dignitat i el bon quefer de la nostra festa i amb el pas que van a donar, pense que enrere, no solucionem el problema. Els actes que fem en Alzira son molt particulars i diferents a la resta de poblacions on es planten falles. Si volem que de veritat siguen Festes d’Interés Turístic Nacional, comencem per on toca, per dignificar cada activitat i no buscar l’interés personalista d’alguns, com es este cas, que afirmen que així amb ‘brussó’ anirien més fallers, pensem en la Festa amb majúscula i no amb les comoditats, el que vullga estar còmode que es quede a casa.

 

 

Nota: El autor de este correo ha preferido ocultar públicamente su identidad. Como sí se ha identificado ante nuestra redacción y el texto guarda las formas y corrección requeridas, lo publicamos y respetamos su libertad de expresión.

 

 

 



                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000002

                          
 .-000064                                                                                                                                  .-000012


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Cartas al director
FiestasFallas
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Perplex - 21/02/2011
Efectívament, l'errada ha estat grossa; a més, no va ser decidit ni tan sols en una reunió de presidents sino de delegats de festejos. Però estes coses són necessàries per a que el sr. Fita puga presentar les falles d'Alzira per a que siguen declarades Patrimoni de la Humanitat: és difícil trobar a altres lloc lo que es pot vore ací.
FALLER - 21/02/2011
Votacioooo?
Article 101:
En cap cas el brussó es considerarà indumentària tradicional valenciana i només podrà utilitzar-se als actes estrictament privats de cada falla, quan així ho decidisca la pròpia Comissió.
Crec que es pot dir mes alt però no mes clar. Que és el que s'ha de votar?
Presidente falla - 21/02/2011
Vicent, los reglamentos están para cumplirlos, no para buscarse un asesor jurídico, y buscar el posible vacío legal (si es que lo hay) y aprovecharse para hacer lo que te de la gana aliándote en cada ocasión con los que les interese. Y después salir con la excusa de que tu no eres el culpable, son los falleros los que lo han decidido (típico de los dictadores). Con este sistema lo único que vas a conseguir es enfrentar a los falleros y crear un mal rollo donde las fallas tienen mucho que perder y muy poco que ganar. Espero que la señora Alcaldesa como presidenta nata del Junta Local Fallera y el señor Concejal de Fiestas sepan cortar de raíz, estos intentos de pasarse por el forro el Reglamento Fallero, pues parece que lo tienen claro y no les importa nada ni nadie. Se les va claramente el plumero.
EX PRESIDENT - 21/02/2011
Senyor Rafa Fita, Regidor de Festes, expresident de Junta Local. On estàs? S'estan carregant el teu treball i els de molts fallers, que vam passar hores i hores preparant i suportant congressos perquè açò no passara. Perquè servix un reglament aprovat per una majoria de fallers i ratificat en un ple de l'Ajuntament? No tens res a dir?
cabalgata - 21/02/2011
Estos lo que pretenden es que el acto no sea oficial, para de esta manera convertirlo en una segunda cabalgata, o sea otro desfile de borrachos y descontrolados con sus xarangas acompañando a la Fallera Mayor de Alzira y su Corte todas con su traje modelo Alzira (Exclusivo) y a todas las Falleras Mayores de cada comisión que se supone irán también con sus mejores galas.
No se puede ser más inconsciente y más irrespetuoso.
INDUMENTARISTA - 21/02/2011
En uns pocs anys amb la mentalitat d'esta Junta les botigues d'indumentària podem anar pensant en tancar. Hui la crida, demà els passacarres del matí, el pròxim l'entrega de premis, etc. Perquè gastar diners en trages? Total per a dos ratos… Que som fallers o festers. Damunt tindran la cara dura de vindre a demanar col•laboració econòmica per al llibre de falles o per a festes.
barbaritat - 21/02/2011
¿brussó?, el primer que deuràn aprovar els presidents esta nit, es aceptar que el brusó ja no l'utilitza quasi ningú, aleshores hauran de fer un anexe al reglament i dir que " a els actes oficials de la JLF es pot anar amb el forro polar nòrdic", això sí amb l'escut de cada falla, i considerar-lo vestimenta tradicional valenciana.
Si no tenen cap idea més, poden fer la crida en juliol en els xiringuitos de Tulell, així podràn anar en xancles i pantaló curt.
Vicent - 21/02/2011
Vicent Pla, VUELVE POR FAVOR, tu trabajo fué discreto, a algunas cosas no llegabas, pero por lo menos tenias mas respeto a algunas cosas. Estos no saben ni leer. Señor que desastre, cada presidente que entra nuevo baja de golpe tres escalones el prestigio de las Fallas de Alzira, ¿A donde vamos a llegar?.
Luis - 21/02/2011
Per a una de les poques coses que ens dóna prestigi, identitat pròpia i ens fa diferents de València. Als savis de la Junta Local se'ls ocurris que preferixen a la massa descontrolada (voldran batre el recor Guinness de places plenes) a la qualitat a l'elegància, etc. (preferisc pocs i bons que molts i .......)
Modista - 21/02/2011
Esta colla de xafa charcos ens porta a la ruïna, ¡BASTIDAS, ESPABILA!, vaja forma de donar treball a la gent i d'acabar amb el paro. Perdó els dels bars si que estaran contents perquè per on passen arrasen. Viva la festa de que?
UN FALLER MES - 21/02/2011
Está mas que claro y hoy lunes en la reunión de presidentes se zanjará muy posiblemente toda esta polémica.
No creo en ninguna mala fé por parte de Vicent Muñoz, que es el primero que quiere que se acuda a todos los acgtos con la indumentaria de "gala".
Me da por pensar que tal vez puedan haber existido algunas presiones desde la Alcaldía, al estar a pocos meses de elecciones.
Sí ya estoy politizando las fallas!! Pero sería de extrañar que desde el ayuntamiento de nuestra ciudad casualmente este año de elecciones se pida a las comisiones que elijan entre blusón e indumentaria tradicional? Se quiere elejir este año entre CANTIDAD y CALIDAD. Es decir que desde el ayuntamiento prefieren que se llene la plaza aunque sea con falleros de blusón, sin blusón o sin ser falleros, a que se medio llene con falleros debidamente engalanados.
Es un pensamiento nada más, igual estoy desvariando, o tal vez no, no sé.
JUAN - 21/02/2011
A Fernando España, actual vicepresidente de la Junta Local Fallera y Juanjo Dolz, ex presidente de Junta Local Fallera, ¿también les parece bien este atraco?.
Alzireño - 21/02/2011
Quieren que las fallas de Alzira sean Fiestas de Interés Turistico Nacional?
Pues que se espabilen:

-Podrían renovar su pagina web: http://www.falles-alzira.com/cartells.htm

A menos de un mes de fallas del 2010 y aun tienen el cartel del 2010, enter otras cosas

-Podrían mostrar un poco más de "Interés" en el concurso de carteles, este año se ha llevado la palma, 4 obras presentadas. Es normal que la gente ya no quiera participar devido a que el premio son " 0 € ". Hace unos años eran 900€ y se presentaban mas de 20 carteles.

JAUME - 21/02/2011
La majoria de regidors són fallers, i alguns han participat en els congressos fallers, ¿estan conformes amb estos senyors que en compte de fer complir el reglament, intenten colar-nos una darrere d'una altra per a fer el que els dóna la gana a ells? Espere que no.
Vergonya - 21/02/2011
Així amb ‘brussó' anirien mes fallers diuen ells per justificarse. Mes fallers fent el ridícul com a "borregos" amb la botella i el got en la mà. Festes d'Interés Turístic Nacional, Ja,Ja,Ja,Ja. Que poca vergonya teniu
Decebut - 21/02/2011
Vicent, dimissióooooooo, tu i tota la teua quadrilla d'irresponsables, incompetents i ignorants.
Pancho - 21/02/2011
Señora Alcaldesa, no tiene suerte, las fallas tampoco, primero fue Juanjo, después Vicent y ahora Vicent Muñoz. Viva Pancho Villa, vivan las fallas.
Xove Xaval Faller - 21/02/2011
Jo crec que tenen una cara mes dura que el marmol, si hi ha un regla ment per que sel tene que votar, es algo un poc hipocrata, ja que si es bota i es consença no pot pasar aixo.
La JLF Alzirenya es una bergonya per a totes les persones que s'estimen la festa mes tradicional de la nostra comunitat.
Ex president - 21/02/2011
M'han dit que els delegats de les falles de Cami Nou i Sants patrons han votat a favor d'anar amb brussó, si estigueren entre nosaltres Pepe Gimeno "El Paeller" i Agustí Martí, (q.e.p.d) coneixent-los com els coneixia ja que vaig compartir amb ells diversos anys de presidència, no hagueren consentit de cap manera esta opinió de les seues falles. Que gran fallers i que grans persones.

falleret - 21/02/2011
pfff jo crec que aço o fan per a que la crida tinga mes personal, la veritat ningu de la meva familia ni jo hi anem mai per les coses de vestirte de gala per a anar a l'ajuntament, estar de peu i patint fred per a que la xicona ens solte un discurset, pero si me diuen que ara podem anar de brusso tampoc hi anire per ser un gos, la veritat no hi veig a la fallera major d'alzira com a una representant de les falles d'alzira, es una figura que sobra en aquest poble, per a representa les festes que millor que les propies comisions
pavit@ - 21/02/2011
como escribi en su dia en el forum de las fallas, me parece, que solo por respeto a la fallera major de cada comision se deberia ir de falleros,creo que no quedara muy bien que vayamos de blusa, cogidos del brazo con una botella de casalla, desfilando por el pueblo y detras fallera major y presidente vestidos de falleros, por cierto en mi comision se voto que de falleros
fallero engalanado - 21/02/2011
"Després tampoc fan valdre el colorit de la vestimenta fallera perquè com es en el nostre cas i davant la façana de l’Ajuntament, la Fallera Major d’Alzira, prenga les claus de la ciutat i faça la Crida oficial de la Festa." Un poco de seriedad,pero si según el "ex president" los delegados de las comisiones de las falleras mayores de Alzira son las primeras que han votado ir de brussó y hacerles el feo, que se le puede exigir a las demás fallas.Esperemos que las comisiones al votar hayan votado en contra de lo votado por sus delegados, ya que se tiene que ser consecuente con las obligaciones que comporta presentar una candidata a fallera mayor de Alzira.
Delegat de cami nou - 21/02/2011
No se d'on heu tret que cami nou vota a favor del bluso.queda clar que no stagueres en eixa reunio i que a mes t'han mentit.demanaria que no fereu cas a tot el que es diu pel carrer xq son ganes de escampar rumors falsos. A mes, sols 7 falles votaren a favor de la forma tradicional. ara ja que cadascu que crega el que vulga.
CANTERERIES - 22/02/2011
LA FALLA LES CANTERERIES NI SE HO HA PENSAT,ACUDIREM DE GALA,QUE ES EL QUE TOCA.I EL QUE DEURIEN DE FER TOTS, I DEIXAR EN UN PAM DE NASOS A XUNTA LOCAL........................................
fallera - 22/02/2011
Crec que la reunio de a nit no ha valgut per res,tots els presidents se callaren menys uns quans,aixo es el apoyo que tenen ,que tots parlen per darrere i despres callen com a Putes,jo com a fallera dic que la junta es una ruina per les falles i per l'ajuntament,encara dien que Pla era roin ,pues que sapia el SR Vicent Muñoz que esta fent bo a Pla. Jo i la meua falla anirem de gala com tota la vbida sa fet ,altra cosa es que el temps no heu permitisca. I pareix mentida que FITA i L'ALCALDESA permitiguen que pase aixo,planteuse de una vagade ja.
faller - 22/02/2011
LA FALLA PLAÇA DE LA MALVA TAMBE ANIRA DE GALA ,PER QUE ES LO QUE TOCA,I AIXO TENIEN QUE FERO TOTES LES FALLES D'ALZIRA ,I CAGARLI LA CARA A MOLTS DE JUNTA......PERO SE QUE NO HEU FARAN ,PER QUE NO TENEN COLLONS NI TRAJE NEGRE PER A FERO
DIMONI - 22/02/2011
Por muchas vueltas que le doy al tema no encuentro el sentido de esta decision de J.L.F., la comision falla Plaça Germanies, por parte del presidente no
a sacado el dicho tema ni a votacion en reunion, ya que solo insinuar lo que se acordo en reunion de delegados de fiestas sobre la indumentaria para
el acto de la CRIDA, se hecharon las manos a la cabeza, coincidiendo toda la comision con el mismo sentimiento `` QUE FALTA DE RESPETO DE CARA
A LAS FALLERAS MAYORES, TANTO DE ALZIRA COMO DE CADA UNA DE NUESTRAS COMISIONES´´, por lo tanto la comision Falla Plaça Germanies
desfilara en el acto OFICIAL DE LA CRIDA, por que aunque Junta Local diga lo contrario, los falleros-as de esta comision tenemos dicho acto como
OFICIAL,con la indumentaria VALENCIANA como se ha hecho siempre que las incremencias del tiempo lo han permitido.
fallera - 23/02/2011
LA FALLA COLMENAR REIS CATOLICS I MURTA TAMBE ANIRA DE GALA Y DEMANARIA A TOTES LES ALTRES FALLES K SEU PENSEN VE YO CREC K TENIM K TINDRELI UN RESPETE A CADA UNA DE NOSTRES FALLERES MAJORS Y ANEU DE GALA I NO DE ROMERIA COM SI FOREM BORREGOS SENYOR PRESIDENT DE JUNTA LOCAL SI NO PLOU IA EN SOM MES DE 5 FALLES LES K ANIREM DE GALA SI NO PLOU
Vte. Sanmartin - 23/02/2011
Pero anem a vorer, jo vaig a anar de Gala i si els fallers tenen 2 dits de front aniran de fallers... o siga que si se descalifica en els pasdobles a les falles per portar abanicos, clavells, etc... som uns "ignorats, xafa-xarcos, i no se quines desqualificacions mes" i perque asi es deixa lliure eleccio tambe ho som...
Per cert, la meua cunyada i una amiga meu recent donada a llum no poden vestir-se pero aixiran si poden anar en blusso.. per aixo son menys falleres que jo?????
faller - 25/02/2011
DEU RAONS PER LES QUALS A LA CRIDA S'HA D'ANAR DE GALA 1- Perquè és l'inici de les nostres festes. 2- Perquè encara que des de JLF ens volen comparar amb València, som diferents i este acte així ho demostra. 3- Perquè la Crida no sols és l'acte de l'Ajuntament (segons JLF), també ho és la desfilada a la missa de difunts. 4- Perquè mai s'ha prohibit a ningú anar amb brusa, tan sols que igual que la resta d'actes, no es pot desfilar amb la resta de la falla, però si assistir al dit acte. 5- Perquè hi ha altres maneres de fer que este acte tinga participació massiva. 6- Per respecte a tota eixa gent que ix al carrer per a veure a totes les comissions. 7- Per respecte a les Falleres Majors de comissió que si han d'anar de gala. 8- Per respecte a les falleres Majors d'Alzira. 9- Perquè així ho diu ben clar el reglament faller d'Alzira, encara que des de JLF vullguen fer-nos creure el contrari. 10- Perquè les normes estan per a complir-se sempre.
xicotefaller - 28/02/2011
Tens tota la raó del mon, Faller del dia 25 de febrer. I crec que si ens apremiaren un poc, trovariem, no deu, sino un centenar.
Anem baixant el llistó de la qualitat de la festa i dinsd'uns anys ens tenen que passar per dalt d'altres poblacions que tenen més seny i més interés per potenciar la festa.
Us podeu fer la idea que el moros i cristians d'Alcoi a partir del proper any, pugueren anar a l'entrada amb camisola cristiana o xilava mora?
Puix això mateix és el que passa amb la nostra festa fallera. Desprestigi i a mes a mes desaparició futura.

Per altra banda, Sr. Sanmartin, per molt que vosté siga lletrat me pareix que els arguments que dona al seu paragraf son del tot ajurídics. Qué tindrà que veure una cosa amb l'altra? I sí que pasa si al passdoble es porta abanics, que son tan autoctons al segue XVII i XIX com puga ser el camafeo que porten algunes falleres al coll. El que si que segur que no quedaría gens bé será anar de brussó amb, pantalons vaquers i espardena d'esport, ni a la crida ni a qualsevol altre acte, ni tan sols al passacarrer del matí.

Si protegim la nostra festa tindren per a molts anys. Si no acabarem anant les comissions per la vorera com a Valencia, amb cotxe per a arreplegar el premi, i sentirem la crida per internet.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal