Miércoles, 5 de febrero de 2025 Edición diaria nº 6.515 Año: 18 Noticias: 47.535 Fotografías: 110.735 Comentarios de usuarios: 126.480
EL SEIS DOBLE
martes, 10 de diciembre de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Dates clau per a celebrar
Opinió: Xavier Cantera

"Va estar molt bé que el 3 de desembre de 1992 es declarara per Nacions Unides com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat"



._000905


 

Una opinión más   |   Xavier Cantera 

 
Va estar molt bé que el 3 de desembre de 1992 es declarara per Nacions Unides com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, amb l'objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat, així com sensibilitzar sobre la seua situació en tots els aspectes de la vida. Ara fa 32 anys. Però va estar millor que el 14 de desembre de 2006 s'aprovara la llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència amb l'objectiu de reconéixer-les un dret subjectiu com el de la sanitat i el de l'educació. Ara fa 18 anys. I enguany es compleixen quatre dècades de la LISMI (Llei d'Integració Social del Minusvàlid). El 7 d'abril de 1982 es va aprovar aquesta normativa que suposava un punt d'inflexió en matèria d'integració laboral per a les persones amb discapacitat. La democràcia ha donat els seus fruits en aquesta matèria. Hi ha més lleis, decrets i sobretot la Constitució i l'Estatut d'Autonomia d'on arranquen els drets aconseguits.
Però continuen sent, aquestes persones, els últims de la fila i encara invisibles, marginats i subjectes, moltes vegades, de beneficència amb almoines i no amb justícia als seus drets com a persones. Aquesta foto que tenen al costat de l'article, és un gravat a l'aigua forta que Adispac-Plena Inclusió en va carregar a Manolo Boix com a emblema de la nostra Associació en complir el 25 Aniversari, en el 2000. Vol representar que qui ha de canviar i adaptar-se quan aquestes persones apareixen en la nostra societat, és la mateixa societat i no elles. Des de les mentalitats personals i el llenguatge, com ha succeït en el Congrés d'Espanya no fa molt, fins a les empreses, l'urbanisme, la política i les institucions, deuen, a més del més elemental com és l'eliminació de barreres, adaptar-se a les persones amb discapacitat tenint en compte les seues diferències funcionals i les seues necessitats, sense café  per a totes. Amb criteri d'equitat.
Des que estrenarem la democràcia fins ara hem millorat molt, però encara fa falta més en benefici d'elles i de les seues famílies i si cal amb criteris de discriminació positiva per a tardar menys temps a ascendir als nivells de qualitat de vida que tenim els que ens diem normals. En eixe objectiu està la celebració l'any que ve del 50 ANIVERSARI de Adispac-Plena Inclusió dedicada a l'atenció ocupacional i integral de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament d'Alzira i Comarca. Una altra data clau, 2025.


 
 

.-000295VID
 
 

 

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasXavier Cantera
Opinión
SocialHumanismo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal