Miércoles, 16 de octubre de 2024 Edición diaria nº 6.403 Año: 18 Noticias: 46.889 Fotografías: 109.988 Comentarios de usuarios: 126.108
EL SEIS DOBLE
martes, 15 de octubre de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Els símbols naixen i es fan amb els drets
Opinión: Xavier Cantera

No es correspon amb la realitat social actual gastar energies posant en evidència algunes utilitzacions incorrectes dels símbols



 ._000945
 

Una opinión más   |   Xavier Cantera 

 
Crec que la irrellevància i la indiferència davant els símbols que representen al poble valencià, acordats democràticament i plasmats en l'Estatut d'Autonomia, són degudes al fet que la ciutadania valenciana no experimenta, de manera evident en les seues vides, el compliment dels drets, també i perfectament continguts en L'Estatut, en dotze dels seus articles. L'escut, l'himne i la bandera d'un poble, són instruments per a capturar i mantindre la identitat i el reconeixement de sentir-se d'una Comunitat, però no per art de màgia o per dret d'antiga conquesta  i sí experimentant  la satisfacció de ser d'una societat en la qual es respecten els seus drets i on la primera preocupació dels seus dirigents és aconseguir un estat del benestar on siguen privilegiats els més vulnerables,  la riquesa siga millor redistribuïda i la dignitat de totes persones és defensada i respectada, aconseguint que la gent senta l'alegria de ser una Comunitat amb valors que ens fan més persones lliures i iguals.
En el nostre article 4.1 diu: "La Bandera de la Comunitat Valenciana és la tradicional Senyera composta per quatre barres roges sobre fons groc, coronades sobre franja blava al costat de l'asta i l'article 6. 1. "La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià", però per a aconseguir sentir-nos identificats amb ells sense caure en una nostàlgia i emoció barates cal poder agermanar-nos posant en pràctica tot el Títol II sobre "els drets de les valencianes i els valencians". Que si no ho hem llegit mai, us aconselle que, en ocasió del 9 d'Octubre, li donem una mirada i veurem que la casa cal començar-la pels fonaments, no per la teulada per a posar de pressa la bandera com a obra acabada.
No es correspon amb la realitat social actual, gastar energies posant en evidència algunes utilitzacions incorrectes dels símbols si prèviament no es fa tot el possible per complir i fer complir els drets de la ciutadania valenciana, sobretot quan es tracta de símbols referendats per mitjà d'una votació democràtica de l'Estatut, ja que tots els seus articles són importants, sobretot aquells que afecten la vida de les persones. També considere un retrocés que el pluralisme del nostre Ajuntament no siga capaç de redactar un discurs institucional unitari sobre la base de l'Estatut que ens guia, convertint l'acte oficial del 9 d'Octubre en una passarel·la de mini-mítings per a dir cadascú la seua com si no hagueren més ocasions i més apropiades per a traure's les notes que els divideixen. Els actes d'aquest tipus han de tindre una metodologia pedagògica per a la ciutadania, donant exemple d'unitat en els valors de la nostra Carta Autonòmica, evitant així que els símbols siguen municions dels uns contra els altres. (A partir de hui, traduiré les meues col·laboracions al valencià, perdoneu les errades).

   

.-000295VID
 
 
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasXavier Cantera
Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 15/10/2024
A vore si la gent d'esquerres en general et fa cas Xavier, perque són els primers als que els entra urticària en vore la senyera reial, en escoltar les primeres paraules de l'himne, i fins i tot el nom oficial de la nostra regió.
Donante - 15/10/2024
Si los superpatriotas os pasáis todo el rato llamando antiespañol y/o antivalenciano a todo el que no cuadre en vuestro patriotismo de cartón piedra... Algo que me da especialmente por saco, porque este estado (y su bandera, sus ritos y sus payasos) también lo pago yo.
alziro - 15/10/2024
Quien siendo valenciano (y por lo tanto irrevocablemente español) reniega de los símbolos que los valencianos y los españoles nos hemos otorgado democráticamente, algo tiene de antivalenciano, de antiespañol y de antidemócrata.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal