Jueves, 3 de octubre de 2024 Edición diaria nº 6.390 Año: 18 Noticias: 46.809 Fotografías: 109.903 Comentarios de usuarios: 126.072
EL SEIS DOBLE
martes, 1 de octubre de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 Alzira commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

Amb la lectura d’un manifest i la inauguració d’unes jornades que aposten per l’envelliment actiu en la Setmana de les Persones Grans, fins al 4 d’octubre


 

DISCURS INSTITUCIONAL DIA 1 D'OCTUBRE.
DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES GRANS
Hui, 1 d'octubre, commemorem una data molt especial: el Dia Internacional de les Persones Grans.
És un moment propici per a reflexionar sobre la immensa importància que tenen en la nostra societat, els i les qui han entregat la seua vida i esforç en la construcció de les nostres comunitats, de les nostres famílies i del nostre país.
Les persones grans són una font inavaluable de saviesa, experiència i valors. Ells i elles han recorregut un llarg camí ple de desafiaments i assoliments, i en cada pas han deixat empremta (huella) que ens guien i ens inspiren. Són ells els qui han forjat el present que hui gaudim, els qui amb el seu esforç i dedicació han construït els fonaments sobre els quals continuem avançant com a societat.
En esta ocasió, vull destacar el compromís del nostre govern i institucions per a promoure el benestar i la dignitat de les persones grans. Sabem que en esta etapa de la vida, molts enfronten reptes importants, com la soledat, la vulnerabilitat econòmica o els problemes de salut. Per això, la nostra missió és redoblar esforços per a garantir que cada persona gran reba el respecte, l'atenció i la cura que mereix.
L'atenció integral a les persones grans no és només una qüestió de polítiques públiques, sinó també un acte de justícia i reconeixement. Com a societat, tenim la responsabilitat d'assegurar que tots i totes visquen una vellea digna, activa i plena, on se'ls reconega per la seua contribució i se'ls valore en el seu lloc just.
A més, voldria fer una menció a les generacions més joves perquè facen més estrets els llaços amb les persones grans. Sovint, en un món tan accelerat i tecnològic, oblidem que escoltar les seues històries, compartir el seu temps i aprendre de la seua experiència no sols enriquix als qui ho fan, sinó que enfortix el teixit social.
És crucial promoure el respecte i la inclusió de les persones grans en totes les àrees de la vida: en les famílies, en el treball, en la cultura i en la política. La seua participació activa és clau per a crear una societat més justa, equitativa i intergeneracional.
Hui, en el Dia Internacional de les Persones Grans celebrem la vida de les persones grans, reconeixent el seu llegat i comprometent-nos a construir un entorn on se senten segurs, valorats i respectats.
Gràcies a tots i totes pel seu esforç, dedicació i per les lliçons de vida que ens regalen cada dia.
Continuem construint junts un futur on la vellea siga sinònim de benestar, orgull i dignitat.
Moltes Gràcies per la vostra assistència.
Ajuntament d’Alzira




 ._000905

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 01/10/2024
Qué és ixa catalanà de "persones grans"? Qué medixen? D'1.90 per amunt?

Serà persones MAJORS.
bernaet - 01/10/2024
Muy bien personas mayores o séniors, no saben lo que escriben, son de pena es lo que tenemos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal