Viernes, 27 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.384 Año: 18 Noticias: 46.779 Fotografías: 109.867 Comentarios de usuarios: 126.063
EL SEIS DOBLE
jueves, 26 de septiembre de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira aposta per l’envelliment actiu en la Setmana de les Persones Grans

Noves tecnologies, rutes, tallers i xarrades conformen estes jornades que es desenvoluparan entre l’1 i el 4 d’octubre


._000944
Amb el títol “Persones grans, grans persones”, la Regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Polítiques Inclusives i Habitatge ha organitzat un programa d’activitats per tal de promoure un envelliment saludable i actiu. 
 
Noves tecnologies, rutes, tallers i xarrades conformen estes jornades que es desenvoluparan entre l’1 i el 4 d’octubre en distints punts de la ciutat i a la Barraca d’Aigües Vives. La regidora Amèlia Blanquer subratlla que  “un any més volem donar visibilitat i protagonisme a les persones grans en la nostra societat i ressaltar la importància de l'envelliment actiu, un concepte que va més enllà de simplement sumar anys a la nostra vida, es tracta d'assegurar-nos que eixos anys compten". A més, assenyala Blanquer “l’etapa de l’envelliment ha de servir per a explorar vivències noves, dedicar-se temps a un mateix —per a algunes persones, per primera vegada—, crear nous vincles d’amistat mantenint-ne els antics, i també fer servir, aprofitar i compartir l’experiència. És una etapa d’empoderament personal i de projectes nous. És una etapa d’il·lusió”. Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez ha explicat que “si anem construint un model de ciutat pensant en la gent gran i en la gent menuda, estem fent una ciutat per a tots”.
 
Les activitats s’iniciaran el mateix 1 d’octubre amb la lectura del manifest a la porta de l’Ajuntament a les 12 h del migdia. L’acte inaugural tindrà lloc a les 17.30 hores de la vesprada a l’auditori de la Casa de la Cultura, on es presentarà el mapa d’actius d’envelliment saludables que s’ha fet amb la col·laboració del projecte Riu, la Fundació Fisabio i el Centre de Salut Pública d’Alzira.  
 
Les activitats continuen dimecres amb una ruta teatralitzada per l’Anell Verd de la mà d’Interpreta Natura a les 10 del matí, a la vesprada una xarrada amb el títol “Una ciutat on totes les mirades compten” que tindrà com a protagonistes dones i agents de salut del projecte Riu, en la qual es posaran damunt la taula els dret i la participació de les persones de més de 60 anys en el teixit associatiu d’Alzira i en diversos àmbits de la ciutat. La vesprada es tancarà amb teatre fet pel grup del Centre d’Envelliment actiu del CEA d’Alzira. 
 
Dijous la jornada es dedicarà al benestar emocionar de les persones grans. Al matí hi haurà dos activitats simultànies, un taller sobre sexualitat a partir dels 60 anys i un microdocumental de Creu Roja Alzira sobre la soledat no desitjada que es farà a la sala Matilde Malo a la Barraca d’Aigües Vives. La vesprada comptarà amb una xarrada a les 18 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira a càrrec de l’associació Gailes que centrarà el tema en la diversitat afectiva en les persones majors i la manera d’acceptar-la i afrontar-la. 
 
Divendres es tancarà la setmana amb un taller d’ús de noves tecnologies a l’Escola d’Adults d’Alzira, pel al qual hi ha inscripció prèvia. I l’acte de cloenda de la setmana serà un concert de música de tots els temps a la plaça Major d’Alzira i posteriorment es farà un berenar.
 
Les activitats organitzades dins d’esta setmana són obertes i sols cal inscripció prèvia per als tallers d’us del mòbil, el taller de risoteràpia i la ruta teatralitzada. Les inscripcions es poden fer presencialment al departament de Serveis Socials en l’edifici La Clau o en els telèfon de contacte 663 295 602 i 647 536 311.
 
A més de la celebració d’esta setmana, la regidora de Serveis Socials, Amèlia Blanquer  i la tècnica responsable Unitat Dependència i Envelliment, Gisela Galán han presentat una programació una programació trimestral 2024 que incidix en aspectes formatius, cuturals i de recursos per a promoure estils de vida saludable i de promoció per a l'autonomia.
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal