Sábado, 26 de octubre de 2024 Edición diaria nº 6.413 Año: 18 Noticias: 46.960 Fotografías: 110.076 Comentarios de usuarios: 126.186
EL SEIS DOBLE
viernes, 13 de septiembre de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acull l’exposició “La infància un segle arrere: tres visions valencianes”

Organitzada per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alzira i que es podrà visitar fins al 22 de setembre



._000905

 

El MUMA d’Alzira acull l’exposició “La infància un segle arrere: tres visions valencianes”. Es tracta d’una mostra comissionada pel Centre d’Art d’Època Moderna de la Universitat de Lleida (CAEM) i organitzada per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alzira i que es podrà visitar del 13 al 22 de setembre. En esta exposició es mostren tres obres pictòriques de tres artistes valencians com són Cecilio Pla, Ignacio Pinazo i Vicente Borràs.
Esta mostra està destinada a l’alumnat de 4 d'ESO, Batxillerat, cicles formatius i adults. Des de la regidoria de Joventut s’han organitzat visites guiades per a l’alumnat els dies 13, 16 i 17 de setembre en horari de matí. Per a estes visites es compta amb personal de la Universitat de Lleida que explicarà la qualitat pictòrica de les obres, la diversitat social que evidencien les escenes així com els processos d’estudi i investigació d’estes tres obres d’art dutes a terme pel CAEM i que conduïren a la identificació de les seues autories.
A més hi haurà panells amb imatges i textos explicatius, així com una explicació oral que acompanyarà la visita i permetrà la immersió en el món de la ciència aplicada a l’estudi d’obres d’art.
A la seua inauguració, la regidora de Joventut, Lara Ferrer ha destacat que “és una oportunitat única de tindre en Alzira quadres de grans pintors valencians, tot i que eclipsats per Sorolla, tenen gran importància i tindre’ls a l’abast ací a Alzira és una bona manera de contagiar l’alumnat perquè els agrade més la història de l’art”.
Cecilio Pla (1860-1934), Ignacio Pinazo (1849-1916) i Vicente Borrás i Abella (1867-1945), tres pintors de terres valencianes protagonitzen esta xicoteta i íntima exposició. A partir de tres retrats infantils, s’observaran diverses realitats de finals del segle XIX i principis del segle XX, que inspiraren als seus creadors, mostrant necessitats diverses dins d'un mateix context social.
Ajuntament d’Alzira
 
 


._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal