Viernes, 20 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.377 Año: 18 Noticias: 46.749 Fotografías: 109.836 Comentarios de usuarios: 126.061
EL SEIS DOBLE
miércoles, 18 de septiembre de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira celebra les festes dedicades a la Verge del Lluch

El 29 de setembre retorn de la imatge de la Patrona fins al Reial Santuari


._000575
 
Dimecres 18, peregrinarán al Santuari els mem- bres de la Junta Coordinadora de Barris i Partides i el Grup de Dançes d’Alzira. Presidirà l’Eucaristia D. Juan José López Pacheco, Arxipreste de la Ribera.

 

Dijous 19, peregrinaran al Santuari els feligresos de la Parròquia de la Mare de Déu del Lluch i presidirá l’Eucaristia D. Jose Tomás.

 

Divendres 20 de setembre
BAIXADA DE LA MARE DE DÉU A LA CIUTAT.
A les 19 h. concentració de fidels al Santuari.
A les 19:30 h. baixada de la imatge de la Verge per el Camí del Calvari de la Muntanyeta al muscle dels seus portadors fins a la Parròquia de la Verge del Lluch. Als peus de la Muntanyeta será saludada per les imatges del Salvador i Sant Llorens.

 

Dissabte, 21 de setembre
Actes en la Parròquia de la Mare de Déu del Lluch.
A les 10 h. LAUDES SOLEMNES en honor de la Patrona.
A las 21 h. NIT D’ALBAES.

 

Diumenge 22 de setembre
DIA DE LA PARRÒQUIA DE LA MARE DE DÉU.
A les 11:30 h. EUCARISTÍA SOLEMNE que la Parròquia dedica a la seua titular.

 

Del dilluns 23 al dissabte 28 de setembre SETMANA MARIANA
La imatge de la Mare de Déu romandrà en la Parròquia de la que es titular on se celebraran diversos actes en el seu honor, que s’iniciaran a les 19:00 h. amb el Rosari i a les 19:30 h. l’Eucaristia excepte el dissabte que no hi haura Sant Rosari i l’Eucaristia será a les 18 h.

 

Divendres 27 de setembre
A les 21 h. DANSÀ A LA MARE DE DÉU A LA PLAÇA MAJOR.

 

Dissabte 28 de setembre
TRASLLAT DE LA VESPRA.
A les 18 h solemne Eucaristia d’acomiadament en la Parròquia de la Mare de Déu del Lluch.
Participen tots els grups i agents de la Pastoral Parroquial, famílies i feligresos.
En finalitzar, TRASLLAT de la Moreneta fins a la Parròquia de Santa Caterina amb el següent itinerari: carrer Doctor Llansol, carrer Barrio Santa Catalina, carrer Piletes, fins a l’Esglesia de Sant Joan a on se cantarà la tradicional Salve. Es continuarà per la Plaça Sant Joan, carrer Sant Joan, carrer Pintor Parra, Plaça Major, carrer Correus, carrer Major Santa Catalina, Plaça Constitució. Una vegada en la parròquia de Santa Caterina la Mare de Déu serè entronitzada en l’Altar-Reliquari dels Sants Patrons A les 22:30h. Concert de música de la Societat Musical d’Alzira al Gran Teatre.

 

Diumenge 29 de setembre
FESTA MAJOR. Solemnitat litúrgica de la MARE DE DÉU DEL LLUCH.
En amaneixer VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.
A les 11 h en el Parc de les Muralles, TROBALLA DE LA MARE DE DÉU i PROCESSONETA DEL MATÍ, que s’iniciarà a la plaça de Santa Maria, continuant pels carrers Santa Maria, Santa Llúcia, Sant Roc, fins a la Casa Consistorial. Estarà encapçalada pels gegants Rei En Jaume i Na Violant i la Tarasca. La imatge de la Mare de
Déu serà portada a muscles per dones. Durant el trajecte es realitzarà l’OFRENA DE LA SEDA i s’interpretaran per xiquets i jóvens les danses de la Carxofa, dels Negrets, dels Arquets, dels Teixidors, del Bolero i dels Nanos, baix l’organització del Grup de Danses d’Alzira. Des del barri de Sant Roc, la Moreneta serà acompanyada per la imatge del titular de la barriada i per la seua comissió de festes, fins l’Ajuntament. Des del balcó principal de la Casa Consistorial la imatge serà mostrada a la ciutat, acomiadant-se tots els grups amb la interpretació simultània dels seus respectius balls.
A continuació, la Junta Directiva de la Reial Confraria de la Mare de Déu del Lluch, visitarà el LLAR SANTA
TERESA JORNET, de les Germanetes d’Ancians Desemparats.
A les 14:30 h. Dinar de Confraternitat a la Sala Rex Natura.
A les 18:15 h. a les portes del temple de Santa Caterina, RECEPCIÓ d’autoritats i convidats.
A les 18:30 h. SOLEMNE CONCELEBRACIÓ DE L’EUCARISTÍA en la Solemnitat de la Patrona de la ciutat. En la part musical, actuarà la Coral Polifònica Ciutat d’Alzira. En acabar la Missa s’iniciarà la PROCESSÓ GENERAL de retorn de la imatge de la Patrona fins al Reial Santuari.
(Aproximadament una hora abans iniciarà el recorregut el Grup de Danses d’Alzira amb els balls tradicionals). L’orde de la Processó serà el següent: Banda de tambors de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa, Creu Processional, fidels, Associació de Moros i Cristians La Vila d’Alzira, associacions religioses, Junta de Festes de Barris i Partides, Gremi de Fusters Sant Josep d’Alzira amb els seus Clavaris, Festes de Sant Antoni Abat, Real Cofradía Verge de la Murta amb la seua Madrina, Junta de Germandats i Confraries de Setmana Santa amb els seus Clavaris Majors, Germandat dels Patrons d’Alzira en València, Comissions falleres i Junta Local Fallera amb les Falleres Majors de la ciutat Zaira Cano Ull i xiqueta Anna Albelda Martínez, Dames Majors d’anys anteriors, Dama Major de la Mare de Déu Nahia Maria Pérez Moreno i Dames, anda de la Mare de Déu portada a muscles, Clero, Cambreres i convidats, Pontifícia Arxiconfraria dels Sants Patrons, Junta de la Reial Confraria de la Mare de Déu, autoritats i Corporació Municipal amb masses, tancant la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira. 
Col·laboren: Comissió de Festes del Salvador, Comis- sió de Festes de Sant Roc, Comissió de Festes de Sant Llorenç, Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, Archicofradía de la Virgen de la Soledad y Preciosísima Sangre de N.S.J.
Falla Plaça Germanies, Junta de Ger- mandats i Confraries de Setmana Santa, Junta Local Fallera, Coordinadora de Festes de Barris i Partides, Associació de Moros i Cristians La Vila d’Alzira, Grup de Danses d’Alzira, Coral Polifònica Ciutat d’Alzira, Societat Musical d’Alzira i EXCEL·LENTÍSSIM AJUN- TAMENT D’ALZIRA.
Notes:
Durant la celebració del novenari en el Reial Santuari es cobraran les quotes i es repartiran els llibres de festes.
Posteriorment durant la Setmana Mariana a l’Església de la Mare de Déu del Lluch també es podran abonar les
quotes.
La venda de les colgadures per als balcons amb la imatge de la nostra Patrona, es podran adquirir tant en el Santuari com a l’Església de la Mare de Déu del Lluch durant la setmana Mariana.
Per circumstàncies alienes a la voluntat de la Parròquia i de la Reial Confraria de Nostra Senyora del Lluch, el programa pot ser modificat.
Alzirenys, omplim els balcons de les nostres cases amb la imatge de la Moreneta, de la Patrona d’Alzira, nostra Verge del Lluch, durant les festes que fem en el seu honor.
ALZIRENYS, TOTS A UNA VEU, VIXCA LA MARE DE DÈU!
 
 
 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Pepe - 12/09/2024
Que manera de confundir a la gente, cuando todos saben que la patrona de Alzira es la virgen de la Murta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal