Sábado, 26 de octubre de 2024 Edición diaria nº 6.413 Año: 18 Noticias: 46.960 Fotografías: 110.076 Comentarios de usuarios: 126.186
EL SEIS DOBLE
miércoles, 7 de agosto de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Queixes de la Residència Municipal Guerriller Romeu d'Alzira
Opinió: Grup d'Opinió Política

Esta residència està en condicions mínimes i necessita una intervenció seriosa i sostinguda



._000905
Alguns familiars dels residents de la Residència Municipal d'Alzira s'han dirigit al grup d'opinió política d'Alzira, sol•licitant el nostre suport en la difusió de les seues queixes. En la seua opinió esta residència ha esdevingut en un símbol de descuit i abandó que ens avergonyix als alzirenys. Les deficiències són palpables i afecten els residents de maneres inacceptables.

En primer lloc, segons manifesten la residència compta amb un únic ascensor. Si este aparell s'avaria, els ancians queden atrapats a les seues habitacions tot el dia. En situacions de defunció, els cossos han de ser retirats de nit, en el mateix ascensor, dempeus o en cadira.

Seguixen argumentat algunes deficiències a destacar com que el sistema d'aire condicionat és igualment insuficient. Només és present a la sala de televisió i en el menjador, deixant les habitacions sense este servici essencial, especialment en èpoques de calor extrema. Els residents depenen de ventiladors comprats pels seus familiars, la qual cosa resulta inadequat i reflectix una falta de previsió.

Referent al mobiliari les cadires i taules són escasses, han habilitat una sala addicional per a menjar, sense aire condicionat, és clar. Se'l va suggerir a l'anterior directora afegir un sofà i una televisió en eixa sala per a millorar la qualitat de vida dels residents, però no es van prendre mesures.

Sobre els llits, llençols i pitets estan en condicions deplorables, envellides i sense senyals de renovació. La calefacció, basada en antics radiadors d'aigua, és un altre punt crític. Fa dos anys, quan es va trencar la caldera, els ancians es van congelar. Els familiars de els residents van haver de comprar 60 mantes per a pal•liar la situació.

Segons les seues versions es necessiten millores en l'edifici que són evidents i urgents. És necessari construir un segon ascensor en l'ull de l'escala permetria el trasllat de malalts en llitera, millorant la seguretat i mobilitat. Els banys requerixen adaptacions a l'accessibilitat. 

El menjar, actualment insuficient i de baixa qualitat, necessita una revisió rigorosa per part de la Generalitat, garantint una dieta adequada i nutritiva. És essencial instal•lar aire condicionat en totes les plantes per a protegir els ancians de colps de calor. És convenient tancar parcialment el carrer per als vianants lateral per a crear una nova terrassa seria una excel•lent millora, proporcionant un espai exterior accessible per a aquells que no poden eixir sovint.
 
En resum, esta residència està en condicions mínimes i necessita una intervenció seriosa i sostinguda. 

Segons els testimoniatges dels familiars dels residents, fan una crida a l'ajuntament com a responsable de l'edifici perquè arreglen totes les deficiències i a la Generalitat perquè vigile millor a l'empresa que presta el servici. Els nostres majors i mereixen viure els seus últims anys amb dignitat i confort.

Grup d'Opinió Política d´Alzira

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 06/08/2024
ESTA ENTRADA NO ADMITE COMENTARIOS

EL SEIS DOBLE se reserva el derecho de admitir comentarios en las entradas de su diario digital. Podrán ser omitidos en los reportajes y las noticias de carácter comercial o personal, bien por acuerdo de la redacción o bien por decisión del autor/es del artículo.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal