Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
domingo, 21 de julio de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Diputació de València
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Diputació de València destinarà 1,8 milions d'euros a 18 municipis turístics de la província

El ple de la corporació aprova per unanimitat l'adhesió al fons per a municipis turístics de la Comunitat Valenciana 2024



.-000143
La Diputació de València ha aprovat per unanimitat durant la sessió plenària d'este dimarts l'adhesió de la corporació provincial a la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics de la Comunitat Valenciana en 2024, així com els criteris de distribució d'este fons. La quantitat que es distribuirà entre les 18 localitats de la província de València que tenen la consideració de municipi turístic (s'exceptua València capital) ascendix enguany als 1,8 milions d'euros.
Es tracta d'una ajuda fonamental per a estos ajuntaments, ja que compensa l'esforç financer que realitzen motivat per l'activitat turística, tant en la prestació de servicis com en inversió en infraestructures. Tots ells complixen uns requisits concrets, com són els referents a població turística, places d'allotjament turístic, quilòmetres de platja litoral o continental, recursos turístics i importància del turisme en l'economia local. A més, assumixen els compromisos inclosos en el Codi Ètic del Turisme Valencià, així com la seua contribució al turisme sostenible i inclusiu, amb fonament en el principi d'hospitalitat.

 

Segona entrega del Fons de Cooperació
El ple de la Diputació de València també ha aprovat amb el vot afirmatiu de tots els grups polítics tant el segon lliurament de 16 milions d'euros del Fons de Cooperació Municipal, com la modificació pressupostària que dota a este fons d'un suplement de 20 milions d'euros més, el repartiment dels quals es resoldrà en el ple de setembre. La corporació provincial completa així els 80 milions que rebran al llarg de 2024 els 266 municipis i les tres entitats locals menors de la província, i que podran destinar a inversió o bé per a gasto corrent.
La diputada d'Hisenda, Laura Sáez, ha anunciat que, “després de formalitzar-se recentment l’entrega dels primers 44 milions d'euros del Fons de Cooperació Municipal (40 s'han repartit entre les poblacions de menys de 50.000 habitants i quatre entre les cinc grans ciutats valencianes), els segons 16 milions que s'han aprovat hui en el ple arribaran en breu als ajuntaments, mentre que els 20 restants està previst que es consignen abans del ple d'octubre”. Esta segona entrega seguix els mateixos criteris que l'any anterior i va destinada a les localitats de menys de 50.000 habitants, la qual cosa consolida el benefici que suposa esta ferramenta als municipis més xicotets. “Este equip de govern ha complit amb el compromís que adoptem de dotar al fons amb la quantitat de 80 milions d'euros”, ha subratllat Saéz.
Per part seua, el portaveu del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha celebrat “que es mantinga la quantitat de 80 milions d'euros de la passada legislatura, encara que ha lamentat el retard amb què es produix esta transferència, la qual cosa provocarà que molts ajuntaments no tinguen temps d'aprofitar estos recursos abans que finalitze l'any”.
Així mateix, el diputat de Compromís, Josep Riera, s'ha congratulat pel fet que “el govern de la Diputació haja entés que el Fons de cooperació és una ferramenta útil per al finançament dels ajuntaments, que reconeix l'autonomia dels mateixos i afavorix als pobles més xicotets”.

 

Centre de Dia de Meliana i programa ‘La Cuina que cuida’
Durant la sessió plenària s'ha donat llum verda a l'ajuda de 277.000 euros sol·licitada per l'Ajuntament de Meliana per a fer front als sobrecostos de la construcció del Centre de Dia d'esta localitat, un projecte conjunt entre la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i el consistori melianer.
Així mateix, ha tirat avant l'augment de la partida destinada a 'La Cuina que cuida’, una iniciativa emmarcada en el projecte social 'Contracte Programa'. Concretament, s'afigen 208.000 euros al pressupost destinat a este pla per a municipis de menys de 15.000 habitants, que té la finalitat de garantir la manutenció alimentària bàsica a les persones en situació de necessitat.

 

Mocions aprovades
La sessió plenària ha aprovat per unanimitat la proposta presentada pel Grup Socialista de suport a la redacció, revisió i desenvolupament dels Plans de Seguretat i Salvament locals de tots els municipis amb platges homologades, tant de costa com d'interior, i dins del Catàleg Especial de Platges de la Comunitat Valenciana. En este sentit, la moció recull també “comunicar a la Conselleria amb les competències de seguretat les iniciatives i mecanismes desenvolupats en la Diputació en aquest sentit, amb la finalitat de coordinar i optimitzar recursos”.
De la mateixa manera, la Diputació de València ha aprovat mitjançant acord entre l'equip de Govern i el grup socialista una moció mitjançant la qual s'insta el Consell de la Generalitat Valenciana a “investigar en profunditat els fets denunciats en el centre escolar concertat de la localitat d'Alaquàs, i prendre posteriorment les mesures oportunes, bé garantint el cessament immediat del docent denunciat, o fins i tot retirant el concert del centre si no es produix el seu cessament, sempre esperant a la resolució de la investigació que puga produir-se per part de la Fiscalia”.
La moció també acorda “instar a la Generalitat a dur a terme, en tots els centres educatius de tot el territori, inclosos els de la Diputació de València, activitats destinades a promoure la formació i la sensibilització tant del professorat com de l'alumnat en matèria de diversitat sexual i de gènere mitjançant la inclusió d'itineraris de formació en diversitat LGTBI i la promoció de materials culturals dirigits a la infància, adolescència i joventut.
Diputació de València

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal