Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
miércoles, 17 de julio de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Ja es pot visitar al MUMA el projecte Prometheus amb la Ruta de Jaume I

Alzira, a través de la Casa Reial de Jaume I, està inclosa en este ambiciós projecte internacional d'itineraris culturals



._00090

S'ha presentat al Museu municipal d’Alzira el projecte Prometheus, que es podrà visitar fins a l’1 de setembre, un projecte que pretén promoure el coneixement dels itineraris culturals europeus. Un dels itineraris ha sigut la Ruta de Jaume I que s’ha posat en valor a través d’este treball que ha registrat els llocs i monuments en l’actualitat i els ha digitalitzat.   
 

 
Luis Palmero Iglesias, professor responsable del projecte UPV de Prometheus European Project, ha estat l’encarregat de fer la presentació del projecte als assistents, amb les aportacions específiques de Jorge García Valldecabres que ha explicat la ruta de Jaume I. A més també han participat a l’acte d’inauguració l’alcalde d'Alzira Alfons Domínguez, el regidor de Patrimoni Xavi Pérez, el director del MUMA, Agustí Ferrer i els regidors Andrés Gomis, Virtuts Piera, Javier Fernández i Bernat Ríos.
Este projecte ha servit per, a través d'una investigació precisa, revitalitzar el patrimoni arquitectònic internacional de forma molt rellevant. Inicialment, el projecte, s'inicia a Rússia, amb la Universitat de Perm amb la Ruta del Alto Karma, es va suspendre arran la guerra a Ucraïna, va continuat amb la ruta urbana de la ciutat de Gdanks  i es va suspendre arran la guerra a Ucraïna. I finalment la ruta de Jaume I de la ma de la participació de la Universitat Politècnica de València. 
S’han digitalitzat els monuments i esglésies d’esta ruta des de l’esglèsia de la Sang de Llíria fins el castell d’Almonecir. Alzira ha estat part fonamental d’esta ruta, ja que d’ella han format part la muralla, la casa de Jaume I i la Creu Coberta. El regidor de patrimoni Xavier Pérez ha destacat la importància d’este treball per a la futur museu en la Casa del Rei. 
Per la seua part, l’investigador responsable de la Universitat Politècnica de València, Luis Palmero, ha destacat la importància d’este treball, ja que ha contribuït a que reconstruir i difondre el patrimoni perdut i ho han fet els joves estudiants que mitjançant la pressa de dades in situ i la posterior digitalització han recuperat estes rutes culturals. A més tal i com ha destacat l’arquitecte Jorge Garcia Valldecabres, Jaume I es troba en el centre de la construcció europea i ha destacat la importància de Jaume I per a donar valor a les figures de Sant Bernat i les germanes. Segons ha explicat el mateix expert, es tracta del primer bernardí de la història. 
La figura de Jaume I ha anat sempre lligada a Alzira, per quan va ser vila reial i clau en la Reconquesta, tant per la seua estratègica situació geogràfica com per les formidables defenses del riu Xúquer i de les muralles que la rodejaven.
Estes condicions van fer que tinguera en Alzira un lloc on residir, identificat com a Casa Reial i popularment com a Casa de l'Olivera. Alzira, a través de la Casa Reial de Jaume I, està inclosa en este ambiciós projecte internacional d'itineraris culturals. La investigació interdisciplinària de les distintes universitats que participen en la recuperació d'estes rutes europees dona un caràcter internacional a este projecte en el que podem estar orgullosos siga una peça fonamental la Casa Reial d'Alzira.
Ajuntament d’Alzira
 


._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal