Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
miércoles, 10 de julio de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Consorci de la Ribera
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’oficina verda estalvia prop de 160.000 € a les famílies durant l’any 2023 a la Ribera

Gràcies al servei d’Oficina Verda que s’ofereix als municipis de Algemesí, Alzira i Sueca



._000943
El servei d’Oficina Verda que es realitza de forma personalitzada als ajuntaments, té com a principal finalitat ajudar la ciutadania a estalviar energia, a optimitzar les tarifes dels subministrament d’energia i a resoldre dubtes relacionats amb aquesta temàtica. Pel que fa a la resta de sectors econòmics (sector industrial terciari), a través de l’Oficina Verda se’ls ajuda a fer-los més competitius amb l’optimització dels subministraments energètics.
En aquest sentit, les principals accions realitzades, han estat les consultes sobre l’optimització dels subministraments elèctrics, tramitació del Bo Social, optimització de la potència contractada i d’altres tràmits diversos com optimització d’altres components de la factura d’energia com assegurances. A més, s’ha donat informació a la ciutadania sobre la instal·lació de punts de recàrrega per vehicles elèctrics o la instal·lació d’energies renovables a les llars i empreses, ajudant inclús en la tramitació d’aquestes ajudes.
Durant el 2023 l’estalvi estimat al municipi d’Algemesí va ser de 67.950,00 €, sent ateses un total de 253 families, de les quals es varen tramitar un total de 138 bons socials. A Alzira, les accions dutes a terme a les 180 families que varen acudir a l’oficina va dur a la sol·licitud de 120 bons socials i l’estalvi económic de prop de 49.000,00 €, aquest últim va ser de 32.700,00 € al municipi de Sueca, on es van atendre un total de 189 families i tramitar 24 bons socials. 
 A més de la component social de l’Oficina Verda, el servei també es dirigeix a l’actuació com a Gestor Energètic Municipal, una figura encarregada de planificar i controlar el consum d’energia dels edificis i instal·lacions municipals, al mateix temps que es promou la instal·lació d’energies renovables a les autoritats locals.
Per aquesta banda, les principals accions realitzades han estat la optimització en la contractació de les fonts d’energia i la tramitació i execució de subvencions dirigides a reduir les emissions de gasos de efecte hivernacle induïts per la utilització i consum d’energia dels edificis i instal·lacions (com l’enllumenat públic) municipals.
Tot açò amb la finalitat d’impulsar als pobles i ciutats de la Ribera iniciatives d’estalvi d’energia i energies renovables de forma que contribuïm al desenvolupament sostenible de la societat, utilitzant adequadament els recursos existents i afavorint una economia baixa en carboni, sostenible i competitiva.
El servei de d’Oficina Verda s’ofereix també en els pobles d’Alfarb, Guadassuar, l’Alcúdia, Montroi i la Barraca d’Aigües Vives en la Ribera. Per exemple a la Barraca d’Aigües Vives, el 2023, es van sol·licitar 15 bons socials produint un estalvi de 2.700 € en les seues vivendes, a Montroi les famílies ateses varen ser 21 i l’estalvi produït estimat de 4.500 €.
Consorci de la Ribera

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal