Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
lunes, 8 de julio de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 El Diari Digital El Seis Doble ha sigut guardonat en els Premis Pentagrama amb el premi dedicat a la difusió de la cultura

En la segona Gala de la Música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la Ribera Alta



._000905
 
Un any més s’ha celebrat la Gala de la Música, on es concediren els II Premis Pentagrama Ribera Alta, a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia. Esta gala, promoguda per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) – Ribera Alta va posar en valor la riquesa musical de la comarca.
 
“Aquests premis, que enguany celebren la seua segona edició, pretenen  reconèixer el treball i les iniciatives de les societats musicals, així com  també a totes aquelles persones que al llarg del temps i dia a dia fan gran la  música a la nostra comarca; els i les músics, que interpreten i ens emocionen  amb els seus instruments i el seu esforç; als directors i directores, que guien els  músics pel camí de les partitures; als compositors i compositores, que ens  brinden el seu art perquè el poguem fer sonar; a les institucions i mitjans, que  ajuden a les societats en el seu dia a dia i s’encarreguen de fer arribar la nostra  música arreu del territori”, segons el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) – Ribera Alta Antoni Aliaga.
  
L’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom va destacar la importancia que tenen, a cada localitat, les associacions musicals i va celebrar que la Filharmònica  Alcudiana va complir el passat mes de maig 180 anys.

 

La Gala de la Música té com objectiu homenatjar no només la música autòctona, sinó també aquells individus i grups que treballen incansablement per fomentar i preservar la cultura musical de la Ribera Alta. Per segon any, la FSMCV – Ribera Alta va concedir els Premis Pentagrama amb les següent categories: 

 

- MÚSIC MÉS VETERÀ per a Salvador Oliver Olmos, un músic apassionat, que als 6  anys va començar a estudiar música i als 9 anys ja formava part  de la banda del seu poble natal, Guadassuar. Ha format una  família de músics i, durant els quasi 80 anys (79) que porta de  músic no ha deixat de tocar el flautí fantàsticament. També, des  de l’any 2007 és membre de l’Agrupació Musical de Veterans de la  Ribera del Xúquer, on cada dissabte i a cada concert, acudeix  amb la mateixa il·lusió de sempre.  

 

- MÚSIC MÉS VETERANA per a Mª Asunción Alcover Hervás, 48 anys formant  part de la seua banda, quan l’any 1976 va entrar a formar part de la Unió Musical de Carlet. Trompetista, i mestra de trompetistes,  continua incansable ensenyant els futurs músics al Conservatori  Perfecto Garcia Chornet de Carlet i fent la seua millor música a la  seua banda.  

 

- DEDICACIÓ A LA SEUA SOCIETAT MUSICAL, que  contempla ja no sols la seua implicació musical, sinó també la seua  contribució a nivell associatiu i personal. Enguany, un doble premi, ex aequo, per a Raul Seguí Penadés i Enrique González Arocas
El primer d’ells pertany des de ben xicotet a la S.M Lira Castellonera havent-se format a la seua escola i al llarg del temps ha format part de diferents juntes directives, de les diferents agrupacions i ha dirigit  la banda jove durant més de 20 anys, i ha substituït en alguns  moments al director titular de la banda simfònica, sent músic  d'aquesta agrupació i participant activament en tots els actes que  aquesta societat organitza. 
El segon premiat ha format part de l'A.M La Filharmònica Alcudiana  des de l’any 1959. Passada la seua etapa de formació, va dur a  terme tasques d'ensenyament del llenguatge musicals a molts dels  músics majors de la banda actual, junt al seu germà Arturo que  aleshores era el director de la banda. Fou president del 2003 al  2007. 
Incansable, acudix a cada acte, passacarrer, inculca l'estima per la  música a les futures generacions, i enguany ha viscut un moment  únic: fer una processó ell, amb el fill i els nets.  

 

- FAMILIA MUSICAL MÉS EXTENSA, per a la família PUIG de la S.U.M  Alberic. 
La família guanyadora d’enguany, és extensa, ja que són un total  d’11 membres els que participen de l’activitat de la seua banda, un premi que es va crear perquè la música i l’estima per les societat musicals es transmet de  generació en generació, i és per això que es habitual trobar en les  plantilles de les Societats Musicals membres que són tots d’una  mateixa família i que acudeixen als assajos, actes i concerts de les  seues societats. 

 

- BANDA AMB LA MAJOR PUNTUACIÓ DE LA COMARCA per a la Societat Musical d’Algemesí amb 62, 5 punt.
La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana  organitza al llarg de l’any diverses activitats, i disposa d’unitats  artístiques on poden participar els i les músics de les societats  musicals federades, i tot comptabilitza per al barem de participació federal que fa constar la pròpia federació. 
 
- COMPOSITOR DE L’ANY per a Jose Alonso Martínez, membre en actiu de l’Associació Musical “La  Filharmònica Alcudiana” des de l’any 1982 i fou alumne de l’abans  guardonat Enrique González. Té estudis oficials de clarinet i ha  participat en diverses ocasions en la banda de la Federació de SM  de la CV.  
Tot i que l’interès per la composició li ve de fa temps, no és fins els  últims anys quan s’ha llançat a presentar-se a concursos i a elaborar  composicions més sofisticades. Enguany, ha estat guardonat amb el  I Premi en el concurs internacional de composició musical “Venancio  Juan Pérez” de Yàtova, el que li ha suposat una gran injecció per  seguir aquest camí.  

 

- DIRECTOR AMB MÉS  ANTIGUITAT, per a  Daniel Ferrero Silvage
Va naixer a Ontinyent el 1965. Ha  sigut alumne de Manuel Galduf, Roberto Forés i Antoni Ros Marbà i  ha dirigit agrupacions com l’Orquestra del Conservatori de València,  Orquestra Simfònica del Vallès, Unió Musical de Muro, Banda  Municipal de Villena, Banda de la FSMCV, Cor de la Generalitat, i  des del 1987 fins al 2000 la Banda Unió Artística Musical  d'Ontinyent. Des del 2001 fins al 2005 ha estat director titular de la  banda Filharmònica Alteanense. El premi se li concedix perquè des de l’any 2005 és director de la  banda Unió Musical d'Alberic, 19 anys on ha aconseguit un segon  premi a la Secció d'Honor del Certamen Ciutat de València els anys  2007, 2013 i 2015, un tercer premi el 2011 i 2023, i un primer premi  el 2017 i 2019, i el 2009 un primer premi a la secció simfònica al  certamen internacional Vila d'Altea. 

 

- DIFUSIÓ DE LA CULTURA, per al Diari Digital El SEIS DOBLE. 
L’activitat de les bandes de la ribera és molta i variada i sempre hi  ha qui s’encarrega de difondre-la, tan per mitjans digitals com en paper. Enguany, volem reconèixer la tasca del periòdic EL SEIS  DOBLE, qui sempre està ahi per fer extensible totes les nostres  activitats musicals.  

 

- AJUNTAMENT AMFITRIÓ, per  a l’Ajuntament de l’Alcúdia, recolliren el premi Andreu Salom Porta, alcalde de l’Alcúdia i Rosa Martínez, regidora d’Educació,  Cooperació, Solidaritat, Promoció del Valencià i Activitats  Musicals.

 

- PREMI EXTRAORDINARI,  AL SERVEI DE LA MÚSICA EN LA RIBERA per a Salvador Benavent  Serena
El premiat extraordinari és un autèntic referent a nivell  federal i associatiu. Ha format part de la junta directiva de la Unió  Musical de La Pobla Llarga i, a més, ha sigut President Comarcal  de la Comarca Ribera Alta, membre de la junta directiva de la FSMCV, on ha estat vocal responsable de la Xarxa d'Escoles de  Música. També ha ocupat el càrrec de President Provincial a  València de la FSMCV.  
La gala va estar amenitzada per l’Ensemble de Saxos amb membres de la Filharmònica  Alcudiana.
E6D
 
 


._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Redacción
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal