Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
viernes, 5 de julio de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Pradas destaca que la planta de reciclatge d’envasos d’Alzira augmenta la seua capacitat en un 266 % després d’invertir la Generalitat 5 milions

La consellera de Medi Ambient assegura que la Comunitat Valenciana “liderarà les polítiques de reciclatge, com ja fa amb les de reutilització de l’aigua”



._000943
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que la nova línia de classificació d’envasos lleugers de la planta de reciclatge d’Alzira “augmentarà la seua capacitat de tractament en un 266 % després d’una inversió de 5 milions d’euros” per part de la Generalitat. Pradas ha visitat este dimecres la nova línia del centre gestionat per Vaersa en la capital de la Ribera Alta i en la qual s’han incorporat millores tecnològiques d’última generació.
Pradas ha recordat que la planta d’Alzira “fa 23 anys que està en servici” per la qual cosa la línia de classificació “encara era manual”. Així i tot, en este temps, en les instal·lacions s’han classificat 224.000 tones d’envasos dels quals es van recuperar al voltant de 150.000 per al seu reciclatge posterior.
Segons ha detallat la consellera “esta planta encara el futur tornant a ser referent d’innovació tecnològica en benefici del medi ambient i l’economia circular”. Així, Salomé Pradas ha explicat que la planta “serà la primera d’una nova generació que es diferenciarà de la resta pel seu disseny i per la tecnologia implantada que li permetrà augmentar la seua capacitat de tractament en un 266 % respecte a les dades inicials”.
Pradas ha explicat que la nova línia de processament “serà capaç de tractar huit tones cada hora quan abans es limitava a tres, de manera que esta planta d’Alzira passarà de les 10.000 a les 26.000 tones anuals, la qual cosa suposa el 20 % de tots els envasos lleugers tractats a la Comunitat Valenciana en 2023”.
La consellera de Medi Ambient ha assegurat que este augment de la capacitat de la planta és possible “gràcies a un òptic d’última generació que, a causa de la seua alta resolució, és capaç d’optimitzar la classificació dels envasos i distingir el material plàstic d’una safata del d’una botella, per exemple”.
Per tot això, Salomé Pradas ha defés que “de la mateixa manera que ho fem amb l’aigua, perquè som l’autonomia que més aigua reutilitza de tota Espanya, el 40 %, el Consell que presidix Carlos Mazón pretén que la Comunitat es convertisca en el líder del reciclatge”. Per a Pradas, les xifres avalen “que anem en la bona direcció” ja que “en 2023 es van reciclar un total 207.495 tones d’envasos, la qual cosa suposa un creixement del 3,6 % respecte a 2022 i un 16,4 % més que fa cinc anys”, ha dit.
“La ciutadania està cada vegada més conscienciada i, per a donar resposta a esta demanda, cal continuar treballant per a aconseguir unes majors quotes de reciclatge i que siguen minoritaris els residus que acaben en els abocadors fins que aconseguim l’objectiu del residu zero”, ha conclòs Salomé Pradas.
Generalitat Valenciana


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal