Viernes, 5 de julio de 2024 Edición diaria nº 6.300 Año: 18 Noticias: 46.371 Fotografías: 109.408 Comentarios de usuarios: 125.813
EL SEIS DOBLE
martes, 2 de julio de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: AFARADEM
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Associació de Familiars d’Alzehimer d’Alzira (AFARADEM) presentarà als mitjans de comunicació ‘Buscant el meu propi nom’

En la Casa de la Cultura, el dijous 18 de juliol, a les 11:00 hores



._000049
Tenim el plaer de convidar-te a l'estrena mundial i presentació per als mitjans de Buscant el meu propi nom, una pel·lícula de ficció sobre els inicis del psiquiàtric de Bétera en els anys setanta i rodada, amb moltes persones que tenen algun sofriment mental, a Alzira (València) i Miravet (Tarragona)a la fi de 2023. Inspirada en el llibre 'Nueve Nombres' de María Huertas Zarco (Ed. Temporal).
 
En l'acte podràs trobar-te amb part de l'elenc, amb alguns dels tècnics i amb diversos dels professionals que van treballar a Bétera en els anys setanta. 
Aquesta presentació mundial, també serà un primer reconeixement a la figura del psiquiatre Ramón García (1941-2024), mort el passat 8 d'abril i un dels psiquiatres que, des dels últims anys de dictadura, va lluitar per transformar la psiquiatria a Espanya i que, més concretament, va ser tan important per l'assistència psiquiàtrica a València. 
 
I encara que, gràcies a la constància de tants professionals que vetlen per la sanitat pública, moltes coses han millorat, hui mateix hem sabut que en algun dels pavellons de Bétera no tenen aire condicionat i que, si no es fa res sobre aquest tema, molts dels seus usuaris i usuàries passaran l'estiu amb temperatures superiors als 40°.
I afegir que, a més de la importància de la nostra memòria, una altra qüestió que ens mou diàriament és el valor propi de fer cinema i la capacitat d'aquest art per a emocionar-nos i per a qüestionar-nos. En el treball interpretatiu de ‘Buscant el meu propi nom’ ens hem basat en la improvisació, mesclant actors naturals amb actors professionals i això, unit al rigorós treball estètic dels departaments de fotografia, so i art, ens ha permés aconseguir una pel·lícula real i fresca, però també amb moments molt crus, que ens evoquen la duresa d'algunes situacions viscudes per aquells centenars de persones que van passar pel manicomi de Jesús i que van arribar a Bétera entre 1973 i 1975. 

 

Estructura de l’acte a la CASA DE LA CULTURA D’ALZIRA. Dijous 18 de juliol a les 11 h: 
11.00 a 11.15 presentació
11.15 a 11.55 projecció pel·lícula (Duració 40’)
12 a 12.45 diàleg amb la premsa. 
12.45 a 13.30 Col·loqui obert al públic i a premsa. 
14:30 h a 16.30 h Menjar amb l'equip tècnic i artístic.
 
AFARADEM 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal