Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de junio de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Suc de Teatre-La Tarumba estrena el seu nou espectacle ‘Totus Plautus’ (pam dalt pam baix)

Demà divendres 28 de juny, a les 20:30 hores, en el Gran Teatre


._000647
Divendres 28 de juny, a les 20.30 h, el Gran Teatre es vist de gala per a acollir el nou treball de Suc de Teatre – La Tarumba, que tants èxits ha collit amb la seua versió d'Hamlet, de Shakespeare. El grup alzireny abandona temporalment la tragèdia (el seu Hamlet continua representant-se per tota Espanya) per a endinsar-se en la comèdia, i res més representatiu d'este gènere que el pare de la comèdia occidental, el gran dramaturg llatí Plaute. 
En esta ocasió no es tracta d'una de les seues obres, sinó d'una versió realitzada per José Antonio Martínez, director de l'espectacle, publicada per Algar Editorial, Totus Plautus (o casi), sobre la qual Marcel Santacreu i Salvador Bataller han fet l’adaptació al valencià més popular i expressiu. El títol ja ens mostra esta voluntat: Totus Plautus (pam dalt pam baix). 
Totus Plautus (pam dalt pam baix) és un recorregut pels moments antològics de l'obra de Plaute -que és tant com dir per les escenes estel·lars de la comèdia de tots els temps-, units en una nova història inspirada bàsicament en dos dels seus textos més universals, Amfitrió i Aululària o Comèdia de l'olla, als quals s'afigen situacions d'altres cèlebres obres, com Càsina, Miles gloriosus, El Corc, Pseudolus... 
Els deu actors i actrius de Suc de Teatre – La Tarumba que interpreten els onze personatges que intervenen en l'obra prometen, per tant, entreteniment i diversió, alhora que un ampli coneixement de l'obra d'este genial home de teatre que va ser Plaute, el magisteri del qual ha anat apareixent periòdicament en diferents etapes i autors de la història de l'art escènic que han multiplicat posteriorment la seua influència. 
 Llegir-ho i veure-ho representat hui és tornar a l'essència de la comicitat. Acostar-nos a les seues obres és conéixer moments antològics del teatre còmic universal, descobrir els seus recursos, gaudir amb personatges que han quedat com a arquetips del teatre universal: el criat, els enamorats, el pare, el militar… Conéixer Plaute és viatjar a les fonts de la Comèdia i gaudir d’allò elemental i pur.
L'autor llatí ha suposat sempre un bufe d'aire fresc davant el cansament de determinades fórmules teatrals més o menys anquilosades i convencionals. I és que, efectivament, les seues obres sempre han aportat diversió, festa, bufonades, sàtires, obscenitat, descaradura i teatralitat.
Es complixen precisament 10 anys de l'estrena de Totus Plautus (o casi) a càrrec del grup alzireny. Per diferents raons va haver d'aparcar el muntatge, del qual tan sols es van fer tres representacions. Es reprén ara eixa proposta, encara que Suc de Teatre ha volgut donar-li un nou impuls oferint-la en valencià, amb un vestuari diferent i amb alguns nous actors. La música, no obstant això, és la mateixa, creada exclusivament per a l'espectacle pel llorejat músic alzireny Pepe Grau. 
L'entrada al Gran Teatre serà lliure fins a completar l'aforament. Com tots els espectacles dels grups de La Tarumba, estan produïts conjuntament per l'Associació Cultural La Tarumba i per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alzira. Així consta en tota la publicitat i promoció que es realitza i en el material gràfic generat per cada espectacle, de manera que el nom de la nostra ciutat es difon per totes les localitats en què es representen les obres, com així ocorrerà tambè amb Totus Plautus (pam dalt pam baix).
ASSOCIACIÓ  CULTURAL LA TARUMBA


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaTeatro
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal