Viernes, 5 de julio de 2024 Edición diaria nº 6.300 Año: 18 Noticias: 46.371 Fotografías: 109.408 Comentarios de usuarios: 125.813
EL SEIS DOBLE
domingo, 9 de junio de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 La donació d’òrgans s’ha incrementat un 9 % a la Comunitat Valenciana entre gener i maig

S’han fet 132 donacions i 294 trasplantaments d’òrgans en cinc mesos, és a dir, quasi dos trasplantaments diaris, i els hospitals que han registrat més donacions d’òrgans han sigut el General de València, el General de Castelló i La Fe de València


._000780
L’activitat de donació i trasplantament d’òrgans duta a terme pels equips de coordinació de trasplantaments hospitalaris de la Comunitat Valenciana s’ha incrementat un 9 % i un 34 %, respectivament, entre gener i maig d’enguany, davant del mateix període de 2023.
D’esta manera, en els primers cinc mesos de 2024 s’han fet 132 donacions (11 donacions més) i 294 trasplantaments d’òrgans (75 trasplantaments més que en 2023, any en què es van fer 219 trasplantaments), la qual cosa suposa prop de dos trasplantaments al dia.
Estes dades han sigut oferides amb motiu de la celebració del Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits, que se celebra cada primer dimecres de juny.
El coordinador autonòmic de Trasplantaments, Rafael Badenes, ha destacat l’increment d’un 24 % de la donació en asistòlia, amb catorze donacions més (72 davant de 58) respecte a 2023. “Estes dades continuen reforçant i, ja ho podem confirmar, que han consolidat la donació en asistòlia o de pacients amb parada cardiorespiratòria controlada a la Comunitat Valenciana, després de la implantació de l’equip d’ECMO mòbil, que és el sistema de suport vital extracorpori que permet dur a terme este tipus de donació”, ha ressaltat Badenes.
D’altra banda, Rafael Badenes ha assenyalat que “tant la donació d’òrgans de pacients amb mort cerebral o encefàlica com de donant viu es mantenen similars a les de 2023”.
“Per això – ha continuat Badenes -, hem d’agrair la gran generositat de les famílies valencianes que, amb la seua actitud, de manera voluntària i altruista, contribuïxen al fet que altres persones tinguen l’oportunitat de continuar vivint. Menció especial mereixen els equips de coordinació de trasplantaments i equips trasplantadors, que fan possible estes xifres d’excel·lència”.

 

Per tipus d’òrgan i hospital
Dels 294 trasplantaments fets en estos cinc mesos, destaca l’increment d’un 30 % en trasplantament renal (159 davant de 122 en 2023), un 19 % en trasplantament hepàtic (62 davant de 52), un 81 % el trasplantament pulmonar (49 davant de 27) i un 43 % el trasplantament cardíac (23 davant de 16). Quant al pàncrees, només s’ha fet un trasplantament perquè no hi havia pacients en llista d’espera.
El coordinador autonòmic de Trasplantaments ha qualificat estes xifres com a “històriques i de rècord en la nostra comunitat i ha reiterat la solidaritat ciutadana, un sistema sanitari amb una extraordinària implicació i una professionalitat que ens permeten ser la regió del món amb més de cinc milions d’habitants amb les millors xifres mundials de donació i trasplantament”.
Per hospitals, del total de trasplantaments d’òrgans realitzats de gener a maig, l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha fet 175 (48 trasplantaments més que en 2023): 55 trasplantaments renals (4 dels quals infantils), 49 pulmonars, 47 hepàtics (4 dels quals infantils), 23 cardíacs (2 dels quals infantils) i 1 de pàncrees. Per la seua part, l’Hospital General Doctor Balmis d’Alacant ha fet 41 trasplantaments (1 més que l’any passat): 26 renals i 15 hepàtics.
Quant a la resta de trasplantaments renals, l’Hospital Doctor Peset ha fet 25 (1 més), l’Hospital General de Castelló 21 (15 més), l’Hospital Clínic de València 20 (13 més) i l’Hospital General d’Elx 12.
Finalment, els hospitals que han registrat més donacions d’òrgans han sigut el General de València, el General de Castelló i La Fe de València, tots amb 23 extraccions d’òrgans en estos cinc mesos.
Generalitat Valenciana


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal