Sábado, 27 de julio de 2024 Edición diaria nº 6.322 Año: 18 Noticias: 46.492 Fotografías: 109.556 Comentarios de usuarios: 125.912
EL SEIS DOBLE
martes, 4 de junio de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La ‘Mostra de Jazz al Carrer’ complix 25 anys amb bona salut i molt de swing

Del 8 al 15 de juny amb actuacions a diversos escenaris de la localitat



._000905

 

Cada estiu, la Mostra de Jazz al carrer tanca amb brillantor la programació mensual de concerts de jazz que durant l’any duen a terme la regidoria de Cultura i Aljazzira Jazz club, a la Casa de la Cultura. Enguany es commemora el 25 aniversari d’esta mostra i ho fa amb una programació especial i l’edició d’un llibre commemoratiu.  La publicació i la programació de concerts s’han presentat hui en roda de premsa de la ma de l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, el regidor de Cultura, Israel Pérez i el president del club Aljazzira, Xavier Ramírez. 
 

 
Per a commemorar este 25 aniversari de la mostra s’ha creat a propòsit un septet de jazz, que pren el nom del col·lectiu, Aljazzira Septet i que està  integrat per músics alzirenys, el bateria Bernat Escrivà, Rafa i Paco Abolafio, percussionista i piano, el guitarres David Garcia i  Lucas Ibáñez, el saxo Juan Ull i dirigits pel també alzireny Amadeu Adell, que faran un concert especial per al 25 aniversari d’este festival. El concert tindrà lloc el pròxim 8 de juny a la plaça del Carbó a les 22.30 hores i serà el tret d’eixida d’esta edició de la Mostra de jazz. 
Tot seguit durant tres dies, la programació de Jazz a casa durà a diversos artistes a actuar a diverses llars d’alzirenys i alzirenyes que obrin les portes de les seues cases per acollir estos directes. Una tradició que es va encetar fa uns anys i que cada any recorre diversos punts de la ciutat. El dia 11 s’estrena esta modalitat amb un concert de Maria Carbonell i Lucas Ibáñez en Ca Belén i Juanjo, el dia 12 serà a Ca Pupetes amb una especial de jazz per a xiquets i xiquetes que s’anomena Chim Pam Pum, el 13 serà el torn de Soffia Korak Dúo que actuarà en Ca Claur, una cita habitual d’este format. 
El divendres 14 de juny es farà l’habitual confluència de les temporades de jazz i cinema a la Casa de la Cultura, amb la col·laboració del Club cinema Alzira. Es projectarà la pel·lícula Dispararon al Pianista, una pel·lícula d’animació per d’adults de Fernando Trueba i Javier Mariscal que té com a eix fonamental la música brasilera. Tot seguit, sopar i concert de la orquestra de jazz del Conservatori Superior de música Joaquin Rodrigo de València dirigida per Jesús Santandreu i el punt i final el posarà dissabte la jove Big Band Sedajazz amb Rita Payés, una de les formacions de l’escola Sedajazz, una de les més punteres en esta disciplina.  El president d’Aljazzira Jazz Club, Xavier Ramírez ha explicat que “enguany s’aposta per la  joventut, el mes de maig ja organitzarem un concert didàctic per a l’alumnat de l’institut i volem mostrar que és un tipus de música assequible per a tots els públics i que hi ha un gran potencial de músics de jazz a la Comunitat Valenciana, de fet la prova està en els concerts d’enguany ”. Per la seua banda, el regidor de Cultura, Israel Pérez ha destacat que “el gènere del jazz, per la seua pròpia naturalesa, estimula el diàleg intercultural i anima a participar a tota la societat i de totes les edats. Per això un dels reptes que té el Club és arribar al públic més jove, fent atractives totes les propostes culturals.” L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, ha felicitat el col·lectiu per este 25 aniversari i ha agraït l’esforç i dedicació durant estos anys perquè la música es una eina que unix cultures i persones.”.
La publicació d’Aljazzira recull el calendari d’actuacions de totes les edicions d’esta mostra de jazz, des del seu moment primigeni al 1998, a més de comptar amb diversos articles on es repassa la història de jazz a la ciutat d’Alzira, músics, locals on sonava, experiències, etc  fins i tot abans del sorgiment de la Mostra de jazz, ja que existia a Alzira una escola creativa, que ja apostava per este gènere musical. 
Ajuntament d’Alzira
 
 

._000905

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal