Viernes, 5 de julio de 2024 Edición diaria nº 6.300 Año: 18 Noticias: 46.371 Fotografías: 109.408 Comentarios de usuarios: 125.813
EL SEIS DOBLE
viernes, 31 de mayo de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Departament de Salut de la Ribera
Ver imágenes de esta noticia
1

 Dia Mundial sense Tabac
El 18,75% dels majors de 15 anys de La Ribera són fumadors habituals

L'Hospital de La Ribera va atendre 465 consultes en la seua Unitat de Deshabituació Tabàquica en un any


._000591

El 18,75% de la població major de 15 anys a La Ribera són fumadors habituals; un 20,64% hòmens i un 16,57% dones. Així es desprén de l'última Enquesta de Salut de la Comunitat Valenciana, realitzada per la Conselleria de Sanitat.
Cada 31 de maig, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora el Dia Mundial sense Tabac. Enguany, la campanya se centra en el lema, ‘Protegir els xiquets de la interferència de la indústria tabaquera’. 
La iniciativa subratlla la crucial importància d'implementar mesures efectives per a previndre l'inici del consum de tabac i productes afins en els adolescents, assegurant així un futur més saludable per a les noves generacions.
La directora de Salut Pública del Departament de La Ribera, Amparo Buendía, ha destacat que “la prevalença del consum de tabac a la Ribera ha disminuït de manera considerable entre els anys 2005 i 2022” i ha subratllat com un aspecte molt positiu “la creixent proporció de persones que no inicien este hàbit”.
No obstant això, Buendía ha emfatitzat que, “hem de continuar treballant des de diverses organitzacions per a continuar reduint les xifres de consum, mitjançant campanyes de conscienciació i mesures de suport i tractaments als fumadors”.
D'altra banda, segons l'Enquesta de Salut de la Comunitat Valenciana, en el Departament de Salut de la Ribera, un 7,78% de la població de 15 anys o més declarava en 2022, haver utilitzat regularment o haver provat anteriorment un cigarret electrònic, també denominat vapejador.
El consum actual i l'experimentació prèvia amb cigarrets electrònics són molt més freqüents en el grup de 14 a 44 anys en comparació amb la resta de grups d'edat.
Per a Amparo Buendía, “el consum de cigarrets electrònics es manté en nivells relativament baixos entre la població general, però moltes persones han experimentat amb l'ús d'estos productes i la seua utilització en l'adolescència és un motiu de preocupació”. 
En este sentit, la directora de Salut Pública ha assegurat que, “els aerosols d'estos productes contenen substàncies amb efectes perjudicials per a la salut”. “Diversos estudis han demostrat que l'experimentació amb cigarrets electrònics incrementa sensiblement el risc d'iniciar-se en el consum regular de productes del tabac convencionals”, ha afegit Amparo Buendía.

 

Unitat de Deshabituació Tabàquica
L'Hospital Universitari de La Ribera compta amb una Unitat de Deshabituació Tabàquica acreditada per la Societat Espanyola de Pneumologia. Esta unitat oferix secunde integral i tractament als pacients durant tot el procés d'abandó del tabac.
Segons ha explicat la pneumòloga Laura Novella, responsable de la unitat, “es treballa tant en la part psicològica i motivacional, com en la dependència física, utilitzant tractaments i fàrmacs adequats”. “A més, realitzem controls periòdics als pacients, fins i tot sis mesos després d'haver deixat de fumar”, ha conclòs.
Durant l'últim any, de març de 2023 a març de 2024, la Unitat de Deshabituació Tabàquica ha atés un total de 465 consultes de pacients del departament, de les quals 151 van ser primeres visites i 314 de seguiment. La taxa d'èxit en l'abandó del tabac en la unitat se situa entre el 30% i el 35%.
Departament de Salut de la Ribera


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal