Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
lunes, 3 de junio de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Més de 24.200 estudiants es presenten a les Proves d’Accés a la Universitat a la Comunitat Valenciana

Els exàmens de la convocatòria ordinària es faran el 4, 5 i 6 de juny en les diferents seus de les universitats públiques


 ._000815
Un total de 24.244 estudiants de la Comunitat Valenciana es presenten a les Proves d’Accés a la Universitat de 2024, la qual cosa suposa un increment del 5,62 % respecte a 2023. Són les dades extretes per la Secretaria Autonòmica d’Universitats davant les proves que comencen demà dimarts.
“D’estos estudiants, 59 % són dones i un 41 % són hòmens. La major part d’estos estudiants, un 92 %, accedix a les PAU després d’haver cursat Batxillerat, i el 8 % restant ho fa després de fer un cicle formatiu. Si bé, és rellevant que enguany la matrícula d’estudiants que procedixen d’un cicle formatiu s’ha incrementat en un 13 %”, ha assenyalat la secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez, qui ha indicat que este estudiantat només es matricula de la fase voluntària de les PAU.
Per universitats, 7.002 estudiants faran les proves a la Universitat de València (UV); 6.096 ho faran a la Universitat Politècnica de València (UPV), 4.123 a la Universitat d’Alacant (UA), 2.793 a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i 4.230 a la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH).
Les proves de la convocatòria ordinària començaran dimarts 4 de juny amb la prova de Castellà i finalitzaran el dijous 6 de juny amb l’examen de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials i Arts Escèniques II. En cas de solapament en l’horari d’algun examen, podria fer-se alguna prova el divendres 7 de juny, encara que no consta fins hui cap sol·licitud sobre este tema.
Les notes es podran conéixer el 14 de juny a partir de les 13:00 hores i el període de revisió serà del 17 al 19 de juny a les 14:00 hores.
Este curs s’ha incrementat el nombre total d’assignatures que avaluaran, i passen de 24 a 31 en total. A pesar d’esta dada, la Comissió Gestora ha pogut mantindre la realització de les proves en tres dies, i s’ha reservat la possibilitat d’utilitzar el divendres de manera extraordinària per al cas de solapaments que no es pogueren resoldre de cap altra manera.
Així mateix, Història d’Espanya i Història de la Filosofia tornen a ser obligatòries, i cada estudiant ha de triar entre l’una o l’altra en la fase obligatòria. Este serà l’últim any en què es manté la modalitat ‘pandèmia’ la qual cosa significa que els alumnes disposen de l’optativitat màxima a l’hora de contestar les preguntes dels exàmens.

 

Creixen les adaptacions en exàmens
Com a novetat cal destacar que enguany augmenta en 289 el nombre d’estudiants amb adaptacions d’exàmens, la qual cosa suposa un increment del 41 % respecte al curs passat. Per exemple, per a l’alumnat que presenta trastorn de dèficit d’atenció se li oferix més temps per a realitzar la prova. Així mateix, entre altres adaptacions, a les persones amb problemes de visió se’ls facilitaran els exàmens amb la grandària de lletra més gran.
Per la seua part, les faltes d’ortografia penalitzaran amb un criteri molt menys estricte per a l’estudiantat amb adaptació diagnosticat de dislèxia. Així, els criteris de correcció no tindran en compte els errors d’ortografia natural, com l’omissió de lletres, la substitució d’uns grafemes per uns altres amb sonoritat semblant, les transposicions de grafemes o la barreja de minúscules i majúscules. Tampoc es penalitzaran les considerades faltes arbitràries (ús de la h, b/v, g/j, ll/y i x/s).
A més, en estes proves els estudiants amb adaptació per dislèxia només veuran penalitzades les faltes d’ortografia reglades en les àrees lingüístiques fins a 2/3 de la puntuació total i com a màxim 3 punts. Entren en este grup les regles d’ús de r/rr, m/n, c/qu, z/c, g/gu, güe/güi o -z/-d.
Finalment, enguany cada universitat pública dotarà d’una plaça addicional en cada grau per a estudiants procedents de sistemes de protecció de menors, és a dir per a les persones que tutelades o extutelades i que no hagen aconseguit plaça en la fase ordinària.
Generalitat Valenciana


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal