Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
lunes, 15 de noviembre de 2010
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El rector de la Universitat de València diu que els Ciutat d’Alzira són el certamen literari més important en la nostra llengua

Josep Gregori: “La crisi estimula els nostres autors, esperem que estimule també els lectors”


 

El nou rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, considera els Premis Literaris Ciutat d’Alzira com “el certamen literari més important en la nostra llengua”.

Esta lloança la va fer durant la seua intervenció en la vetlada d’entrega dels guardons. Morcillo, que va ser un dels il.lustres assistents atribueix l’éxit del certamen “a la simbiosi entre les institucions públiques i privades” d’aquest event cultural impulsat per Edicions Bromera i l’Ajuntament d’Alzira.

Per la seua part el director del centre associat de la UNED Alzira-València, Xavier Paniagua, destacà el prestigi del Ibn Hafadja de poesia que amb 37 obres va recollir la participació més elevada dels guardons amb un total de 37 originals, el que “confirma la necessitat i l’encert d’aquest premi”.

Mentre l’alcaldessa i anfitriona de la vetlada, Elena Bastidas, va ressaltar “la conjunció d’esforços d’origen divers amb un denominador comú, com és el foment de la literatura en valencià”. 

La presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Rosa Sebastià, es mostrà “satisfeta pel compromís amb la cultura” d’aquesta administració comarcal i per “participar amb uns guardons de tanta rellevància”.

Al finalitzar el sopar literari EL SEIS DOBLE va recollir les impressions d’algunes de les personalitats culturals, polítiques, sindicals i socials que ompliren la Sala Rex Natura.

El guanyador del Premi de Novel.la en la XX edició, Josep Ballester, amb El col.lecionista de fades assenyalà “és una festa amb la gent més important d’aquest país a nivell cultural”. Per a este escriptor alzireny “és un orgull” haver guanyat este guardó al que es va presentar “no perqué foren els premis literaris del meu poble sino pel prestigi d’un certamen que l’any anterior l’havia guanyat Isabel-Clara Simó”.

El líder del Bloc i síndic de Compromís, Enric Morera, que no s’ha perdut cap de les deu darreres edicions, digué “són un referent molt emblemàtic els premis literaris més importants de la nostra terra”. I afegí “la indústria cultural és un dels elements a potenciar per eixir de la crisi”.

 

 
Fluixà: “Hem consolidat aquest
espai de tolerància i convivència”
 

El nou secretari general de CC.OO. del País Valencià, Paco Molina, acompanyat pels sindicalistes Josep Antoni Carrascosa, Raúl Alcocer i Josep Tomás, va manifestar que des de València i des d’Alcoi -la seua ciutat natal- es veuen aquests premis “com un punt de referència literari amb profundes arrels amb la nostra cultura i la nostra llengua”. Molina va agrair “la consideració de l’Ajuntament d’Alzira de convidar tots els anys al secretari general de CCOO”.

També acodí a la fita literària un alzireny que trionfa a Barcelona, Joan Llinares, director general del Palau de la Música de Catalunya, amic personal de Gregori. Segons Llinares “són un premis oberts, els llibres de Bromera estàn a les llibreríes de Barcelona però Catalunya mira molt cap a dins, caldrà fer camí caminant”.

El director de la Fundació Bromera i membre del jurat de poesia, Josep Antoni Fluixà, impulsor dels guardons des de la primera edició, ressaltà l’evolució “en molts aspectes” dels premis, “és l’únic certamen que compta amb tots els gèneres, amb un Premi de Divulgació Científica a nivell europeu”. Per a Fluixà l’èxit dels Ciutat d’Alzira tenen a veure “amb la consolidació d’un espai de tolerància i convivència”.

Tampoc faltà a la vetlada l’ex regidora de Cultura, Consuelo Berenguer, per a qui “els Premis Literaris Ciutat d’Alzira estàn més vius que mai”.

Un autèntic seguidor del certamen és el pastisser local Paco Llopis, “vinc des de la tercera o quarta edició a esta data molt important per Alzira, m’agrada molt escolatar les intervencions dels guardonats”.

Xavier Espanya
Carlos Ramírez
 
  

 

 
 
Llegir totes les noticies relacionades amb els

XXII Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Bot%C3%B3n%203

.-000047
 
Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira estan organitzats per:
 
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Archivos de esta noticia  -  Si tu navegador no abre estos archivos, pulsa el botón derecho del ratón y selecciona la opción "Guardar enlace como".

Discurs de Josep Gregori en la vetlada del XXII Premis Literaris Ciutat d’Alzira
Discurs d’Elena Bastidas en la vetlada del XXII Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Mirinda - 15/11/2010
Enhorabuena a Bromera por estos premios que llevan a Alzira a lo más alto
jose - 16/11/2010
Enhorabuena a Bromera y al Ayuntamiento de Alzira, no??? Que los premios se hacen de forma conjunta! Así como a las entidades patrocinadoras, si no, no sería posible hacer estos premios. A todos ellos, enhorabuena! A todos!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal