Domingo, 8 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.365 Año: 18 Noticias: 46.670 Fotografías: 109.750 Comentarios de usuarios: 126.033
EL SEIS DOBLE
sábado, 25 de mayo de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 ‘Abans caurà la torre que els nostres polítics la restauraran’

365 dies des de les últimes eleccions locals i autonòmiques


 ._000905
I no serà per voluntat de la Societat Civil que porta des dels anys 80, del segle passat, lluitant per la defensa de tots els Patrimonis que conformen La Vall Màgica de La Murta. 

 

Cal recordar que, el conjunt arquitectònic del Monestir de Santa Maria de la Murta, ja compta amb dos coses fonamentals: es Bé d'Interés Cultural, declarat l'any 2002, i té un Pla Director, de Consolidació i Restauració, fet per la Universitat Politècnica de València i pagat per la Generalitat Valenciana, l'any 2007.

 

Detallem algunes de les últimes gestions:

 

• L'any 2017, l'Ajuntament d'Alzira, va fer els seus primers Pressupostos Participatius. Mobilitzarem a la Societat Civil, que va respondre massivament, fent que l'opció més votada fora la consolidació i restauració de La Torre dels Coloms.

 

• L'any 2018, a conseqüència de les grans pluges, impulsarem la incoació, pels tècnics municipals, d'un expedient d’imminent col•lapse de La Torre dels Coloms i es va enviar a la Generalitat.

 

• L'any 2019, férem una arreplegada de firmes en defensa dels distints Patrimonis que conformen La Vall Màgica de La Murta i entregarem, a l’Ajuntament d’Alzira, més d’11.000 firmes.

 

• L'any 2021, la Generalitat Valenciana va fer els seus primers Pressupostos Participatius i tornarem a mobilitzar a la Societat Civil, que va respondre massivament, fent que l'opció més avalada i votada fora la consolidació i restauració de La Torre dels Coloms i aconseguirem 1.200.000 €.

 

• L’any 2021, sol•licitarem i aconseguirem que l’Associació “Hispania Nostra”, incloira en la “Llista Roja” el conjunt arquitectònic de les ruïnes del Monestir de Santa Maria de la Murta.

 

• L’any 2022, ja consta, oficialment, als pressupostos de la Generalitat Valenciana, la partida econòmica per a restaurar La Torre dels Coloms.

 

• L’ any 2023, al mes de juliol, l’Ajuntament d’Alzira va donar la llicència d’obres.

 

• L’any 2023, ferm arribar a l’Ajuntament i a la Generalitat, que volem que siga l’equip de la Universitat Politècnica, que va fer el Pla Director, els que facen les obres de consolidació i restauració de La Torre dels Coloms.

 

• L’any 2023, vam intervindre perquè es produïra una reunió, entre la Direcció General de Patrimoni, de la Generalitat Valenciana, i l’Ajuntament d’Alzira, per a agilitzar els tràmits i que començaren les obres.

 

• L’any 2024, al mes de març, des de la Direcció General de Patrimoni ens diuen que la licitació de les obres, de consolidació i restauració de La Torre dels Coloms, és imminent.

 

El pròxim dimarts, dia 28 de maig de 2024, farà un any de les últimes eleccions locals i autonòmiques que produïren canvis de govern a les distintes administracions. AMICS de la MURTA ens hem reunit amb els partits PP i VOX, els dies 26 i 23 d’octubre respectivament, polítics que governen a la Diputació i a la Generalitat Valenciana, per sol•licitar-los la seua ajuda i col•laboració; però com diu l’Alzireny Xavier Sierra, “…abans caurà La Torre que els nostres polítics la restauraran…”.

 

La Vall Màgica de La Murta res té a vore amb ideologies i és, totalment, transversal en la societat i devia ser una prioritat per a, tots, els polítics que hi haurien d’actuar amb iniciatives a curt, mitjà i llarg termini i no per impulsos temporals sense continuïtat.

 

Els distints patrimonis que conformen La Murta necessiten un òrgan de gestió i finançament; una Fundació Municipal, participativa i democràtica, i que el mateix Ajuntament d’Alzira va proposar crear l’any 1983 i que el mateix Ajuntament, 40 anys després, no crea.

 

La Societat Civil, que des de l’Associació AMICS de la MURTA representem, continuarem treballant en la defensa de tots els patrimonis que conformen La Vall Màgica de la Murta, però la responsabilitat del seu futur és únicament de l’Ajuntament d’Alzira, com a propietari, i de la resta d’administracions que continuen donant-li l’esquena.

 

Francesc Xavier Blasco Vila
President d’Amics de la Murta
 
 

._000905


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 26/05/2024
Al parecer, esta agrupación " d Amics de la Murta ", todavía no se han dado cuenta, de que todos los políticos lo que hacen es torearlos, decirles que si, que van a restaurar, que todo lo que quieran, pero a la hora de la verdad, y después de haberles sacado un puñado de votos, se olvidan de que existen tanto ellos, como los restos del monasterio, como siempre se ha dicho, " prometer hasta meter ", `y de verdad que lo siento, tanto como alzireño, como por esta agrupación, en especial por un par de amigos que tengo en ella, ojala que algún día consigan sus propósitos, y podamos ver aunque solo sea la torre de las palomas, luciendo en todo su esplendor, pero... lo veo muy difícil, que tengáis suerte.
Jomateix - 27/05/2024
Una llàstima lo maltractat i abandonat que està el patrimoni cultural d'Alzira.
Pesadilla - 28/05/2024
Juanes, precisamente el presidente de esta asociación todos sabemos de qué pie cojea. Así es que de haberlo toreado nada de nada…

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal