Sábado, 27 de julio de 2024 Edición diaria nº 6.322 Año: 18 Noticias: 46.492 Fotografías: 109.556 Comentarios de usuarios: 125.912
EL SEIS DOBLE
miércoles, 22 de mayo de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Aurelià Lairón presentà a La Gallera l’últim número de la revista Algezira Xúcar

‘M'acomiade com a director d'esta publicació amb la satisfacció del deure complit en haver contribuit a divulgar capítols de la historia de la nostra Alzira’



._000905
El Cercle Alzireny La Gallera ha acollit  la presentació de l’última entrega de la publicació  Algezira Xúcar. Amb el número set d’esta revista d’història, geografia, art, economia, tradicions i costums d’Alzira, impulsada per l’associació Alteris i que, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira i diverses empreses locals, es tanca un cicle.
En 2018, un entusiasta grup d'historiadors, investigadors i estudiosos de la ciutat i de la Ribera, uns més curtits, altres més jóvens, tots amb inquietuds es disposaren a donar a conéixer als interessats tracos de la geografia de la història, del patrimoni, de les costums i de les tradicions alzirenyes amb esta publicació.
 

 
La revista tenia dos precedents històrics: La revista Xúcar, creada l’any 1935 de manera privada, finançant-se amb suscripcions i publicitat. Es publicaren 5 números i el seu director va ser Vicente Pelufo Corts, que també era arxiver municipal.
L’altre precedent és la revista Al-gezzira, revista d’estudis històrics que va ser impulsada per l’Ajuntament d’Alzira. Es publicaren 10 números, de caràcter anual i va ser coordinada per Aureliano Lairón.
“Intentavem refrescar i mantindre viva la memoria de fets i esdeveniments que s'han donat al larg del temps i que, creguem, no es deuen d'oblidar perque ens poden servir per a reflexionar, per a millorar i per a guanyar el futur. Practicament cinc anys després, coincidint amb la meua jubilació com a arxiver municipal i després de valorar diferents possibilitats, he arribat a la conclussió de que és inviable seguir. 
M'acomiade com a director d'esta publicació amb la satisfacció del deure complit en haver contribuit a divulgar capítols de la historia de la nostra Alzira. Em jubile com a arxiver municipal, després de 40 anys de servici al meu poble, i vaig a continuar treballant per Alzira, ara en la meua condició de cronista, tot i agraint a la Corporació Municipal que em permeta comptar amb un despatx en l'Arxiu Municipal on durant dos dies a la setmana seguiré atenent a aquells que tinguen a bé comptar amb mi”, ha escrit Aurelià Lairón, en les primeres planes d’esta última publicació.
E6D
 
 
 

._000905

 
 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

De la montañeta - 22/05/2024
Enhorabuena por ese nuevo número. Lastima q una publicación tan interesante anuncie su fin. Mi agradecimiento a cuantos la han hecho posible
Marga - 23/05/2024
Enhorabuena
Por toda tu trajectòria Aure
NeceNecesitamos gente como tu


Bernat Montagud - 23/05/2024
Enhorabuena por esos siete números publicados entre 2018 y 2022. Una revista de divulgación con alto interés científico. Gracias por el esfuerzo realizado que ha contado con la aceptación de numerosos subscriptores.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal