Martes, 30 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.234 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
domingo, 11 de febrero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Diputació de València
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Diputació subministra a 131 biblioteques públiques llibres de memòria democràtica

La Ribera destaca pel nombre de biblioteques que reben els packs


._000932

La delegació de Memòria Democràtica de la Diputació de València continua en el seu projecte per a fer arribar la recuperació de la història a totes les localitats de la província. Així, la incorporació de diversos municipis nous, a través de les seues biblioteques, ha permés que la Diputació ja envie packs de llibres sobre memòria democràtica a 131 pobles i ciutats, amb una població consumidora potencial de més de dos milions de persones. 
L'àrea dirigida per la vicepresidenta primera, Natalia Enguix, dona continuïtat així a un projecte titulat ‘La Memòria a les Biblioteques’, que es va iniciar fa un parell de legislatures amb l'objectiu de “dotar a tots els veïns i veïnes de la província de València de recursos bibliogràfics i informatius que els permeta conformar un relat complet, contrastat i científic sobre la història de la lluita per la democràcia, les llibertats i els drets humans al nostre país”, adduix Enguix.
A més, l'àrea de Memòria Democràtica perseguix amb la proposta que tots els ciutadans tinguen la possibilitat d'accedir, en igualtat d'oportunitats, a la cultura, la informació i el coneixement, sense importar allà on residisquen.
La Diputació busca evitar duplicitats a les biblioteques i per això abans de l'enviament dels packs es fa un treball previ de consulta dels fons locals. En total, des que va nàixer la proposta, s'han enviat al voltant de 700 lots de llibres, amb una inversió que supera els 100.000 euros. Les xifres parlen de 10.000 exemplars d'al voltant de 100 llibres diferents, que inicialment s'enviaven a unes 90 localitats però que, donat l'èxit de la proposta, ja arriben a més de 130.
La delegació de Memòria Democràtica ha aconseguit, a més, que existisca una gran diversitat territorial, amb presència en totes les comarques de la província. Destaquen, pel nombre de biblioteques que reben els packs de llibres, la Vall d'Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, l'Horta Nord i el Camp de Túria. En els últims mesos s'han sumat a la proposada municipis com Foios, Bocairent, Atzeneta d'Albaida i Moixent. “Cap municipi, des que va començar la proposta, s'ha donat de baixa, la qual cosa demostra la fidelitat a la iniciativa. Està ben dissenyada, la Diputació costeja fins i tot l'enviament, per la qual cosa és molt beneficiosa per a les biblioteques i per tant per als veïns i veïnes que disfruten d'estos centres de cultura”, afig la vicepresidenta primera, Natalia Enguix.
Diputació de València

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Amnésico - 11/02/2024
Excelente noticia. Es bueno conocer el pasado para no olvidarlo. Supongo que también habrá obras que documenten los asesinatos cometidos por los demócratas del Frente Popular en la retaguardia republicana. Aquí en Alzira se podría escribir un buen tratado con los nombres de familias enteras. También se podría incluir la destrucción del patrimonio artístico ocurrida antes del inicio de la guerra, cuando se quemaron todas las iglesias de la ciudad en el mes de mayo. Bueno, me parece que esto tal vez sea mucho suponer. No sé.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal