Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.947 Fotografías: 108.937 Comentarios de usuarios: 125.612
EL SEIS DOBLE
martes, 30 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Departament de Salut de la Ribera
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 L'Hospital de La Ribera adquirix una bomba de circulació extracorpòria d'última generació per a les cirurgies cardíaques

El d'Alzira és un dels primers hospitals d'Espanya en adquirir la bomba extracorpòria més avançada del mercat



._000634
L'Hospital Universitari de la Ribera ha adquirit una bomba de circulació extracorpòria d'última generació per a les intervencions a cor obert de cirurgia cardíaca, que ha suposat una inversió de 337.590 euros.
 
Es tracta d'una tecnologia mèdica avançada que s'utilitza per a reemplaçar la funció cardíaca i pulmonar durant les cirurgies cardíaques i que aporta múltiples avantatges al pacient i al professional. 
 
L'Hospital de la Ribera es convertix així en un dels primers d'Espanya a adquirir la bomba de circulació extracorpòria més avançada del mercat.
Com ha explicat el Dr. Juan Antonio Margarit, cap de cirurgia cardíaca de l'Hospital Universitari de La Ribera, “la nova bomba és una tecnologia de precisió que permet la presa de decisions clíniques basades en anàlisi de dades i oferix una perfusió precisa i segura”.
 
En cirurgia cardíaca, la perfusió es referix al procés de desviar temporalment la circulació sanguínia per a permetre intervencions quirúrgiques vitals, com a reparació o reemplaçament de vàlvules o bypass coronari. Durant este temps, una màquina de circulació extracorpòria assumix la funció del cor de bombament i oxigenació de la sang.

 

Monitoratge individualitzat i seguretat
La bomba està equipada amb sistemes de monitoratge avançats que permeten a l'equip mèdic supervisar i controlar constantment els paràmetres vitals del pacient, com el ritme cardíac, la pressió arterial, la temperatura i el flux sanguini.
 
Per al cap de cirurgia cardíaca, “este monitoratge individualitzat permet als perfusionistas detectar qualsevol canvi o complicació en temps real i prendre les mesures necessàries per a garantir la seguretat i l'èxit de perfusió, peça clau de la cirurgia”.
 
Al mateix temps, “en mantindre una circulació sanguínia adequada i controlada, la bomba ajuda a reduir el risc de complicacions durant la cirurgia, com a dany cerebral, insuficiència renal o problemes amb altres òrgans”, ha afegit el doctor Margarit.
 
Per part seua, María José Soto, infermera perfusionista de l'Hospital d'Alzira, destaca que “el monitor integrat permet realitzar una assistència clínica de perfusió individualitzada al pacient”. “A més, la nova bomba registra i analitza la perfusió del pacient, generant un informe que es pot transferir en temps real al sistema de dades hospitalari, integrant-se en la història clínica del pacient”, ha afegit.
 
Per part seua, la gerent del departament de salut de la Ribera, Rosabel Ribes ha emfatitzat que l'adquisició d'esta nova tecnologia “representa un salt significatiu en la capacitat de l'hospital per a oferir una atenció cardiovascular avançada i personalitzada”. “Este sistema no sols garantix la seguretat del pacient, sinó que també proporciona als professionals de la salut les eines necessàries per a prendre decisions informades en temps real", ha conclòs la gerent.
Departament de Salut de la Ribera


 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal