Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.612
EL SEIS DOBLE
domingo, 28 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Ajuntament d’Alzira llança recomanacions a la ciutadania davant la presència de processionària

A causa de les altes temperatures


._000647
A causa de les condicions climatològiques d'esta passada tardor i principis d’hivern, amb altes temperatures i escasses precipitacions, la vegetació forestal no es troba en el millor moment en quant al seu estat fisiològic, fet que ocasiona la proliferació de la població de processionària a les nostres muntanyes, especialment entre els pins. 
 
Si bé es tracta d'una plaga de caràcter secundari degut a que la seua afecció no és especialment greu per als pins, l'eruga sí que és urticant per contacte amb la pell, efecte que es pot agreujar si concorre amb al·lèrgies. Per això es recomana que es tinga especial vigilància sobre els xiquets i els gossos que s’apropen per la curiositat d’estes processons, advertint que no s’han de tocar les erugues baix ningun concepte i que en la muntanya s’han de dur els gossos lligats per evitar contactes accidentals i indesitjables.  
 
Actualment l'eruga de la processionària està embutxacada en el pi alimentant-se de les acícules. No obstant això, i com a conseqüència de les referides altes temperatures, pot estar també començant a descendir pel tronc de l'arbre en processó per a enterrar-se en el sòl. 
 
En el supòsit de tindre pins dins de la propietat i observar l'existència de bosses de processionària, amb la finalitat de previndre els problemes relacionats del contacte amb aquesta, s'aconsella:
 
1. Si es detecta la presència de bosons en les branques, s’han d’eliminar, retirant-los amb ajuda d'alguna eina (sempre amb guants) i posteriorment cremant-los. En el cas de bosons situats en llocs inaccessibles, es pot utilitzar un insecticida a base de bacteris (Bacillus thuringiensis). Quan les erugues mengen les acícules ruixades amb ell moriran. Es recomana que esta eliminació es realitze per part d’una empresa autoritzada en el control de plagues.
 
2. Quan s’observe que les erugues descendeixen en processó de l'arbre per a enterrar-se, es pot optar per col·locar plàstics al voltant dels troncs impregnats amb cola d'assecat lent (a manera de barrera), o també recipients en forma de conus per a capturar-les.
Amb tot, resulta necessari vigilar els llocs on es troben arbres afectats en el període que es produeix la processó, impedint als xiquets jugar en les seues proximitats i parant atenció a les mascotes.
 
Complementàriament, en el cas de detectar la presència de la plaga en arbres situats en jardins o altres espais municipals, es prega la col·laboració dels veïns per a que passen avís a l'Ajuntament a fi de que es valore la situació i aplique els tractaments oportuns.
 
L’alcalde i responsable de la Regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica, Alfons Domínguez, ha insistit en la importància del canvi climàtic, en l’avançament d’esta situació, i ha explicat que “des de la regidoria ja s’està treballant en l’eliminació de bosons en espais públics per a evitar l’efecte nociu i urticant d’estes erugues especialment en xiquets i animals. Així mateix ha demanat que es tinga especial vigilància ja que no hi ha que evitar que els xiquets toquen les erugues baix ningun concepte i en el cas dels animals,  cal que en la muntanya els gossos estiguin lligats per evitar contactes accidentals i indesitjables”.
 
Ajuntament d’Alzira


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal