Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
lunes, 22 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira rep ajudes del REACCIONA 2023 de la Diputació de València per a inversions mediambientals

Més de 100.000 euros que es plasmaran en 5 actuacions


._000606 
L’Ajuntament d’Alzira ha estat beneficiari de 3 línies de subvenció de la convocatòria REACCIONA 2023 de la Diputació de València, per a executar diferents accions i inversions de caire ambiental en diversos punts del municipi.
D’una banda, l’Ajuntament ha resultat beneficiari del REACCIONA 2023, GESTIÓ I CONSERVACIÓ D’ESPAIS NATURALS, amb un import total concedit de 39.838,04€
Actuacions a executar:  
Habilitació de l’entorn directe i del recinte tancat del corral  del  centre  de  interpretació  de  la  natura  de  la finca forestal de la Casella per poder habilitar-la com a centre d’informació i divulgació de fauna i flora.  En l’anterior fase de rehabilitació d’esta instal·lació executada amb l’ajuda rebuda de la Diputació en 2021, només es va poder acometre la rehabilitació bàsica de les dos àrees estancials del immoble, posant-se en funcionament per a operacions bàsiques de vigilància i control d’accés del paratge. En esta segona fase de rehabilitació s’executarà el tancament del corral annex a l’edifici i algunes de les instal·lacions bàsiques del centre de interpretació.
Condicionament i millora del recorregut i la senyalística del sender PR-CV 304. Es  planteja  la  intervenció  de  conservació  i millora  del  sender  PR-CV304  Pic  de  la Ratlla, per oferir la màxima qualitat i seguretat del recorregut en la xarxa de senders del PNM de la Casella.
A més també s’ha participat al REACCIONA 2023, GESTIÓ FORESTAL SOSTENIBLE I PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS, en el que s’ha concedit un import de 18.873,65 € per a desenvolupar Treballs Forestals i 12.582,43 € per a realitzar Inversions en Prevenció d’incendis forestals.
Treballs preventius a executar: Tractaments silvícoles extensius en diferents zones del Paratge Natural Municipal de la Murta amb l'objecte, bé de millorar l'estructura de les masses arbrades per a resistir el pas del foc forestal amb menor afecció,  o bé per a crear  discontinuïtat  en  la  vegetació  i  oferir  àrees  segures  d'actuació  per  als mitjans d'extinció. En concret es planteja continuar amb l’actuació que es va iniciar fa uns anys en la zona de repoblació de pi blanc amb pinastre en la part baixa del barranc de la Murta.
Inversions a executar: Tancat per a ramat mixte de ovelles i cabres en la finca forestal de la Casella. Actualment en la finca  existeix  un  tancat  que    conté  el nucli  zoològic  de  la  col·lecció  municipal  de  cérvols, amb diferents  zones  de  coberts, menjadors  i  bevedors,  per  al  sustent  dels animals que allí es troben. En la part inferior del tancat existeix una zona plana amb un cobert  en  bon  estat,  que  podria  separar-se  del  total, perimetrant-la per a albergar un ramat mixte d’ovelles i cabres, amb accés particular des de la pista forestal i independent de l’entrada principal. La seua ubicació, estratègica dins de la finca forestal de la Casella, és un enclau idoni ja què es troba junt a l’àrea tallafocs, per tal d’albergar el ramat. A més el ramat quedaria accessible a la vista dels visitants de la Casella, podent tindre també una finalitat didàctica per explicar la importància de la ramaderia extensiva en la prevenció d’incendis forestals.
Per últim, pel que fa al REACCIONA 2023, AUTOCONSUM ENERGÈTIC EN EDIFICIS I EQUIPAMENTS MUNICIPALS, s’ha concedit un import de 29.986,49 € per a executar:
Instal·lació fotovoltaica per a autoconsum de 30,00 KW en CEIP Vicente Blasco Ibáñez. Es tracta d’una planta Fotovoltaica composta per 68 mòduls fotovoltaics de 30,94 Kwp amb 30,00 Kw nominals connectada a xarxa interior per a autoconsum amb excedents acolliment a compensació simplificada. Es calcula que s'autoconsumirà el 73,10% de l'energia generada per la instal·lació fotovoltaica, representant el 57.10% del consum elèctric anual del col·legi.
Ajuntament d’Alzira
 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal