Sábado, 15 de junio de 2024 Edición diaria nº 6.280 Año: 18 Noticias: 46.240 Fotografías: 109.260 Comentarios de usuarios: 125.730
EL SEIS DOBLE
domingo, 7 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 Vora 6.000 persones van obtindre un certificat de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en les proves de 2023

De les més de 35.000 persones inscrites, més de 19.000 van participar en les proves


._000600
Vora 6.000 persones van obtindre un certificat de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en les proves de 2023.
 
El 54,2 % de les persones que es van inscriure en les proves de l’any passat es va presentar a les proves oficials de coneixements de valencià. De les més de 35.000 persones inscrites, més de 19.000 van participar en les de la convocatòria del 2023. D’estes, el 31 % ha obtingut la qualificació final d’apte i, per tant, rebran el certificat oficial que acredita el nivell de coneixements de valencià.
 
Les proves es van dur a terme al llarg dels mesos d’octubre i noviembre. Primer van tindre lloc les àrees que tenen una part escrita, tant de comprensió com d’expressió i després els aspirants van haver de passar l’àrea oral a on han de demostrar que el nivell de llengua és conforme als continguts i als objectius del nivell corresponent, segons el Marc europeu de referència per a les llengües.
 
Els nivells més alts, com sol ser ja habitual, són els que aglutinen una quantitat de participants més alta. Destaca per damunt de tots el nivell C1 amb 17.645 persones matriculades, seguit del C2 amb 10.220, B2 amb 4.080, B1 amb 1.983 i A2 amb 1.330.
 
Una vegada finalitzades i obtinguts els resultats definitius, procedix realitzar una anàlisi dels resultats. El percentatge d’aptes resulta inversament proporcional al grau de dificultat del nivell aspirat, no obstant es mantenen els nivells de certificació d’anys anteriors sense obtindre diferències significatives al respecte.
 
Els nivells que obtenen un millor resultat són els més baixos, A2 amb un 64 % d’aptes sobre els presentats, B1 amb un 43 % i B2 amb un 48 %. Cal destacar que dels nivells més alts, el C2 obté un millor resultat, un 5 % més que el C1, aspecte que també podem detectar entre els nivells B1 i B2, ja que el B2 té un 5 % més també d’aptes sobre els presentats. El percentatge d’aptes sobre presentats en el nivell C1 és del 25 % i en el C2 del 30 %.
 
Així, en 2023, 487 persones han obtingut el certificat de nivell A2 (8 % dels certificats), 444 el nivell B1 (8 %), 782 el nivell B2 (13 %), 2.674 el nivell C1 (45 %) i 1.523 el nivell C2 (26 %).
 
Des de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià es detecta que encara cal difondre més la importància que té obtindre el nivell immediatament anterior i participar en les proves amb una bona formació, especialment pel que fa a l’expressió escrita en els nivells de C1 i C2, ja que l’expressió oral de tots els nivells es pot considerar en general bona. Moltes de les persones inscrites en el nivell C1 haurien de passar primer per la prova de nivell B2 i després, amb una bona formació, presentar-se a la prova de C1. 
 
En la prova de nivell C1 es van presentar més de 10.000 persones i en la prova de nivell B2 només unes 1.600. Una vegada analitzats els resultats obtinguts cal incidir en la necessitat que les persones aspirants de C1 es presenten primer al nivell B2, ja que moltes de les persones participants en el nivell C1 no demostren este nivell, però sí que podrien obtindre l’immediatament anterior, el B2.
Generalitat Valenciana
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal