Martes, 30 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.234 Año: 18 Noticias: 45.934 Fotografías: 108.924 Comentarios de usuarios: 125.599
EL SEIS DOBLE
lunes, 1 de enero de 2024
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Pla Territorial d'Emergències incorpora la figura de la 'Persona de Contacte' per a atendre a les víctimes en cas de grans emergències

La revisió contempla també la descripció, funcions i llocs del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat


._000884
La Conselleria de Justícia i Interior, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), està adaptant el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV) a la nova norma bàsica de Protecció Civil, segons es va informar en l'última reunió de la Comissió de Protecció Civil.
El Pla Territorial d'Emergències s'articula com un pla director que servix d'instrument organitzatiu general de resposta a situacions de greu risc col·lectiu, catàstrofe o calamitat pública i establix els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient; i la forma en la qual estos s'organitzen amb l'objectiu de minimitzar les conseqüències de les emergències. 
L'actualització del Pla, en la seua adaptació a la norma de Protecció Civil, contempla la inclusió d'una versió en profunditat del procediment d'actuació en emergències amb múltiples víctimes amb la incorporació de la figura de la persona de contacte (PECO), així com una major descripció de les funcions dels integrants de la Unitats Bàsiques. També es revisarà la descripció, funcions i llocs del Centre de Coordinació d'Emergències.
Els canvis faran referència igualment a aspectes relatius a l'operativitat de la gestió de les preemergència i emergències, anàlisis de risc, actualització de la cartografia de riscos i recursos, declaració de l'emergència catastròfica i organització del Comité Assessor en dos grups, a més de la inclusió d'una Unitat Bàsica de Mitjans Aeris i un equip dedicat al rescat d'animals dins de la Unitat Bàsica d'Intervenció. 
Finalment, s'actualitzarà també el glossari de termes i la denominació d'organismes i s'incorporarà l'acreditació del personal voluntari. 
Després d'informar la Comissió de Protecció Civil sobre esta actualització del Pla Territorial d'Emergències, s'enviarà tota la documentació als organismes competents perquè puguen realitzar les al·legacions oportunes i que continue el tràmit corresponent.

 

Catàleg de riscos
El Reial decret 524/2023, de 20 de juny, pel qual es va aprovar la Norma Bàsica de Protecció Civil, recull el catàleg de riscos que han de ser objecte de planificació i requerixen la implementació de plans de protecció civil a causa de la seua freqüència, duració, àmbit territorial i impacte en la població, béns, animals, medi ambient i patrimoni històric, artístic i cultural.
El catàleg inclou els següents riscos: inundacions, terratrémols, sismes submarins, riscos volcànics, fenòmens meteorològics adversos, incendis forestals, accidents en instal·lacions o processos en els quals s'utilitzen o emmagatzemen substàncies químiques, biològiques, nuclears o radioactives, accidents d'aviació civil, accidents en el transport de mercaderies perilloses i risc bèl·lic.
Generalitat Valenciana
 
 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal