Jueves, 2 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.236 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.612
EL SEIS DOBLE
domingo, 17 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Departament de Salut de la Ribera
Ver imágenes de esta noticia
1

 El servici de cirurgia cardíaca de l'Hospital de La Ribera ha sigut premiat per la seua innovació en qualitat

Ha obtingut el primer guardó en la II edició dels Premis de la Societat Valenciana de Qualitat Assistencial



._000723
El servici de cirurgia cardíaca de l'Hospital Universitari de La Ribera ha obtingut hui el primer guardó en la II edició dels Premis a la Innovació en Qualitat Assistencial, la cerimònia de lliurament de la qual s'ha celebrat hui en la Universitat Miguel Hernández d'Alacant.
Estos premis, organitzats per la Societat Valenciana de Qualitat Assistencial (*SOVCA), han reconegut com a iniciativa innovadora la creació de la consulta d'infermeria gestora del pacient en cirurgia cardíaca de l'Hospital de La Ribera i destaca el seu impacte positiu per a la millora de resultats en salut i seguretat de pacient.
En la segona edició dels premis SOVCA, s'han presentat candidatures de diferents processos clínics d'hospitals i centres sanitaris de la Comunitat Valenciana per a optar a 3 guardons.
La consulta de recuperació intensificada de l'Hospital de La Ribera, se sustenta en un protocol d'actuació multidisciplinària gestionat per la infermera perfusionista que sistematitza recomanacions i estratègies peroperatòries, basades en evidència científica i abasta tot el procés assistencial

 

Disminució de complicacions i mortalitat
Com ha explicat María José Soto, infermera gestora de la consulta, qui ha recollit el premi, “l'objectiu és involucrar al pacient i a la seua família com a eix principal en el seu procés quirúrgic i al mateix temps optimitzar l'estat preoperatori del pacient i millorar l'intraoperatori i postoperatori”. 
Soto ha emfatitzat, “s'afavorix així una millor recuperació del pacient i es disminuïx les complicacions i mortalitat”.
Els programes de recuperació intensificada del pacient quirúrgic, coneguts com ERES, estan experimentant una implementació exitosa en diverses especialitats, representant un canvi significatiu en el maneig dels pacients.
“Amb este protocol, s'identifiquen els recursos materials i humans, es coordina a l'equip multidisciplinari, es dona suport psicològic i emocional al pacient durant tot el procés i, finalment, avaluem l'experiència del pacient a través d'enquestes. Estem davant un canvi dràstic en el plantejament del circuit assistencial", va comentar María José Soto.
Fins a la data s'han inclòs en el programa un total de 122 pacients, amb un grau de compliment d'implantació del 100%.
La gerent de l'hospital, Rosabel Ribes, ha felicitat el servici de cardiologia per aconseguir este primer lloc entre les diferents candidatures i ha destacat la importància d'este enfocament innovador per a millorar la qualitat assistencial en l'àmbit de la cirurgia cardíaca.
Departament de Salut de la Ribera
 
 
._000905
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal