Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.619
EL SEIS DOBLE
sábado, 2 de diciembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto facilitada pel 'Grup d'Opinió Política'
Ver imágenes de esta noticia
1

 Les tovalloletes humides, un desafiament mundial
Opinió: Grup d'Opinió Política

‘S'han de dur a terme campanyes de conscienciació en col·laboració amb les empreses encarregades de la neteja i manteniment de les xarxes de sanejament’



._000809
En la recent commemoració del Dia Mundial de l'Excusat 2023, celebrada dissabte passat 19 de novembre, Nacions Unides insta a accelerar cinc vegades més les accions en matèria de sanejament. L'objectiu clar per a 2030 és aconseguir "sanitaris i aigua segurs per a tots".
En aquelles localitats amb infraestructures de sanejament establides, el desafiament radica en el seu manteniment adequat i la digitalització d'estes xarxes. Es fa vital llançar iniciatives que consciencien als ciutadans sobre la cura de la xarxa de sanejament, evitant que utilitzen el vàter com una paperera improvisada.
Davant este panorama, i en el context del Dia Mundial de l'Excusat, Nacions Unides destaca la necessitat de sextuplicar les taxes actuals de progrés en aigua potable segura i avançar cinc vegades més ràpid en sanejament gestionat de manera segura per a aconseguir la cobertura universal en 2030.
A més, es requereix un avanç tres vegades major en serveis d'higiene bàsica. El toc de atencio és clar: "Tots podem contribuir a abordar la crisi del sanejament. Cada acció, per xicoteta que siga, ajuda a millorar els sistemes sanitaris ja protegir la naturalesa".
En resposta a esta crida de l'ONU, els ciutadans hem de ser conscients de la nostra responsabilitat, fent un ús adequat del vàter i evitant convertir-lo en una paperera.
"L'excusat és la porta d'entrada a la naturalesa; hem de cuidar el que tirem per ell per a evitar masses gegants que obstruïsquen les xarxes de sanejament". La campanya insta a rebutjar els residus no aptes en el seu contenidor corresponent, mai en el vàter, fomentant un canvi d'hàbits per a preservar la salut del planeta.
Les autoritats municipals, s'han de dur a terme campanyes de conscienciació en col·laboració amb les empreses encarregades de la neteja i manteniment de les xarxes de sanejament en tots els municipis.
En l'actualitat, un manteniment adequat del clavegueram és essencial a causa de l'elevat nivell d'incivisme. La correcta gestió d'estes infraestructures es torna crucial per a previndre problemes. El descuit i mal ús, com llançar residus inapropiats, amenacen l'eficiència del sistema.
És urgent promoure la consciència ciutadana sobre la importància de mantindre netes i buidades estes xarxes, evitant que es convertisquen en depòsits de desaprofitaments. La responsabilitat col•lectiva juga un paper vital per a preservar el bon funcionament del clavegueram i assegurar la qualitat ambiental de les nostres pobles.
Les tovalloletes humides representen un perill evident per a la xarxa del clavegueram, per la qual cosa la consciència col•lectiva sobre el seu maneig adequat és essencial. Tots hem de ser conscients d'este perill i evitar llançar-les al vàter.
El 'monstre' de les tovalloletes costa 120 milions a l'any a Espanya: “Algunes marques les venen com a biodegradables, però no ho són”
Grup d'Opinió Política
 
 

 ._000905

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 01/12/2023
ESTA ENTRADA NO ADMITE COMENTARIOS

EL SEIS DOBLE se reserva el derecho de admitir comentarios en las entradas de su diario digital. Podrán ser omitidos en los reportajes y las noticias de carácter comercial o personal, bien por acuerdo de la redacción o bien por decisión del autor/es del artículo.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal