Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.616
EL SEIS DOBLE
domingo, 26 de noviembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Col·lectiu de Compromís Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 El col·lectiu de Compromís Alzira va celebrar ahir l'acte amb motiu del 25N a la plaça Carme Enguix

Manifest 25N 2023 Alzira



._000905
En 2023, han estat assassinades més de 50 dones, 6 d’elles al País Valencià, i 1 d’elles d’Alzira:

 

Raquel, 58 anys a Alzira
Anne Marie, 63 anys, Oriola
Ilham, 38 anys. Antella
Nicola, 54 anys. Castelló de la Plana
Suzan, 80 anys. Oriola
Cristina, 54 anys, Enguera
 
Els assassinats conformen la màxima representació de les formes de violència masclista que continuen sotmetent les dones en tots els àmbits de la seua vida, i que representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de dones i xiquetes. 

 

La nostra ciutat ha patit massa vegades els efectes d’aquesta violència. En 2004, Jenni, els seus dos fills i Carla, en 2017, la filla de 2 anys de Victorina.
Aquestes violències tenen el seu origen i nucli en la pervivència d’un sistema social patriarcal, present a totes les estructures de la societat, que no considera la igualtat un autèntic dret de les dones, que si bé es manifesta genèricament a les lleis, a la vida real manté rols i responsabilitats diferenciats, resta credibilitat i autoritat a les dones, cosifica el seu cos, consolida pautes culturals que transmeten i reprodueixen estereotips que posen l’accent en les responsabilitats i culpabilitats de les dones, que sobrevalora el que és considerat masculí i devalua i invisibilitza el que és considerat femení i que perpetua la cultura de l’abús de les dones, apropiant-se dels seus cossos, de la sexualitat i de les seues vides.

 

Malgrat tot el que hem avançat des del 1999, quan l'Assemblea General de l'ONU va declarar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, de totes les lleis, convenis, pactes, i de tot el que hem avançat en la lluita contra el patriarcat, 24 anys després, encara hi ha qui pretén negar l’evidència i qui li dona suport.

 

MANIFESTEM QUE:

 

La violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones. El masclisme mata i, per tant, és una qüestió política de primer ordre. Negar-lo, blanquejar-lo, acceptar-lo, ignorar-lo... És ser-ne còmplice.
L’augment de les denúncies de la violència masclista significa que les polítiques públiques que s’han dut a terme aquests darrers anys han augmentat la consciència de les violències cap a les dones que hui ja no ho callem. 
Exigim a les institucions públiques que manifesten públicament i de manera unànime i sense embussos el seu rebuig a la violència masclista i que les seues declaracions es facen realitat cada dia amb la coherència de les accions.
Donem suport a la manifestació convocada pel Col·lectiu 8M Alzira i que tindrà lloc aquesta vesprada a partir de les 18 hores des del parc Pere Crespi.
La millor forma de combatre el masclisme és treballar per la igualtat, fent-la prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories, dels pressupostos, de la formació del personal, de la visibilització de les dones, de la protecció i atenció de les víctimes. 
Per avançar en igualtat i en la lluita contra el masclisme també cal fomentar la coeducació, la cooperació i el respecte a la diversitat afectivosexual.
Volem una societat digna, lliure de violències per a totes i tots.
Que el feminisme és la clau per sostindre la democràcia.

 

Perquè JA NO CALLEM!
Perquè ENS VOLEM VIVES, LLIURES i REBELS! 

 

EL MASCLISME MATA!
No el practiques. No l'acceptes. No el blanqueges. No el negues.... No sigues còmplice!
Col·lectiu de Compromís Alzira
 
 
 
._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 26/11/2023
Mucha palabrería pero a la hora de la verdad en el Congreso votasteis a favor de excarcelar y rebajarle las penas a violadores (de mujeres) y pederastas (que también violan a niñas). Por no hablar de que os manifestáis defendiendo regímenes y culturas que tratan a la mujeres como esclavas.

Sois de lo que no hay. A mí se me caería la cara de vergüenza.

Hasta los ... - 26/11/2023
Y no hablemos de que el hombre por el hecho de ser hombre ya es culpable y no tiene presunción de inocencia. Conozco un caso de una persona que ha estado en la cárcel sin haber maltrato nunca a su pareja (todo lo contrario la que ha maltrato psicológicamente ha sido ella) pero por la no presunción de inocencia y tener antecedentes que no tienen nada que ver con el maltrato a ninguna persona se pasó bastantes años en la arcel y le han arruinado la vida siendo inocente. Las mujeres que mientan y se demuestre deberían tener la misma condena o incluso mayor que los violadores por arruinar la vida a una persona. Sé que son pocos casos pero los hay y casi nunca se resuelven a favor del hombre.
bernaet - 26/11/2023
No hay vergüenza ni la conocen, palabras y más palabras tot fum, la verdad no la quieren ver, gobierno progresista de pacotilla.
apostoflant - 26/11/2023
Así son alziro... no tienen vergüenza ninguna, ya ni se esconden. (Para que hacer autocritica)
alziro - 26/11/2023
Por si fuera poco, esta gente también votó en contra de que se investigaran los abusos a menores tuteladas en Baleares.

Dicen: EL MASCLISME MATA!
No el practiques. No l'acceptes. No el blanqueges. No el negues.... No sigues còmplice!

Pues ya sabemos quienes son los cómplices.
pesadilla - 27/11/2023
Bernaet y apostoflant, ¿estáis de acuerdo en la violencia de género?. Claro, si tenemos en la Generalitat un vicepresidentes acusado de malos tratos, a vosotros esto os parece normal.................
alziro - 27/11/2023
Los mismos que defienden el concepto de "violencia de género" argumentan que el género es una construcción social que en última instancia depende de con qué se identifique el individuo. Gracias a este razonamiento totalmente acientífico y absurdo, muchos maltratadores de mujeres se han ido de rositas o se les ha aplicado una condena menor tras "identificarse" como mujeres durante el proceso judicial. Por no hablar de que luego les han metido en cárceles de mujeres y hasta han cometido alguna violación.

La violencia es violencia, y los actos violentos deben juzgarse y condenarse de igual forma independientemente de quién los cometa y quién los sufra.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal