Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
jueves, 2 de noviembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Generalitat Valenciana
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Conselleria d'Habitatge publica la convocatòria del 'Programa d'Ajudes al Lloguer General 2023'

L’objectiu de les ajudes és facilitar l’accés a un habitatge o habitació en lloger o cessió d’ús a sectors de població amb escassos mitjans econòmics


._000780
La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria per a la concessió d'ajudes del Programa d'Ajudes al Lloguer d'Habitatges del Pla Estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025, corresponent a l'exercici 2023.
La quantia total de les ajudes ascendeix a 18.436.600 euros, dels quals 13.981.800, corresponen al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i 4.454.800 euros a la Generalitat.
L'objectiu de les ajudes és facilitar l'accés a un habitatge o habitació en lloguer o cessió d'ús a sectors de població amb escassos mitjans econòmics, mitjançant l'atorgament d'ajudes per al pagament del lloguer. El termini de presentació de les sol·licituds de les ajudes s'iniciarà a partir d'este dijous, 19 d'octubre, fins al 20 de novembre, inclòs, i preferentment podrà realitzar-se mitjançant tràmit telemàtic.
Les ajudes es concediran pel termini de dos anys o 24 mensualitats com a màxim, que es correspondran amb les mensualitats generades durant el període comprés entre l'1 de gener de 2023 fins al 31 de desembre de 2024.
La quantia de l'ajuda rebuda s'ajustarà a la situació socioeconòmica de les persones o unitats de convivència, de manera que si els ingressos són més baixos i amb determinades situacions especials, es podrà rebre un percentatge d'ajuda superior.

 

Requisits de les ajudes
L'objecte d'esta ajuda és la subvenció del lloguer d'habitatge o habitació que siga la residència habitual i permanent de la persona o unitat de convivència sol·licitant i que conste en el contracte d'arrendament.
Un altre dels requisits necessaris és que la suma total de les rendes anuals de les persones convivents siguen iguals o inferiors a 3 vegades l'IPREM, de 4 vegades si es tracta de família nombrosa general o persones amb discapacitat i de 5 vegades l'IPREM quan es tracte de família nombrosa de categoria especial o de persones amb discapacitat amb un grau reconegut igual o superior al 33%.
També es tindrà en compte la situació dels grups d'especial atenció com són les persones afectades per procediments de desnonaments, execució hipotecària o dació en pagament; famílies monoparentals amb fills o filles, o persones que visquen soles i els ingressos de les quals no superen anualment 1 IPREM; dones víctimes de violència de gènere; joves extutelats; persones exconvictes; afectades per situacions catastròfiques; dones en situació de necessitat o en risc d'exclusió, especialment quan tinguen fills menors exclusivament al seu càrrec.
Les ajudes es concediran als lloguers que no superen el límit del preu del lloguer establit en les bases, que en funció de la localitat on se situe l'habitatge podran anar des de 420 als 770 euros mensuals per a lloguer i cessió d'habitatge i dels 175 als 300 euros per a arrendament o cessió d'habitació.
Generalitat Valenciana
 
 
._000905

  

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasSubvenciones, Ayudas y Empleo
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal