Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
jueves, 12 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Diputació de València
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Diputació duplicarà les ajudes per a les associacions de dones en matèria d'Igualtat i avançarà el pagament

Desenes de col·lectius treballen per la Igualtat i contra la violència de gènere a les comarques valencianes amb l'objectiu d'escoltar les seues propostes


 
._000927
La vicepresidenta primera i responsable d'Igualtat de la Diputació de València, Natalia Enguix, ha anunciat este dimarts que les ajudes per a les associacions de dones de les comarques valencianes passaran de 80.000 a 180.000 euros en la convocatòria de 2024, amb el pagament del 75% de l'ajuda en el moment de la concessió.
 
Acompanyada pel president de la corporació, Vicent Mompó, la diputada d'Igualtat ha avançat esta i altres novetats incloses en el full de ruta de l'àrea que dirigix per a la present legislatura, durant la trobada celebrada a la Sala de Respecte de la Diputació amb desenes de col·lectius de la província.
 
L'increment de les ajudes ha sigut una de les novetats exposades en una jornada tècnica que, a més d'avançar el pla de treball en matèria d'Igualtat, ha servit per a escoltar les propostes de les associacions de dones valencianes. “Hem de posar en valor el treball que realitzen estes dones i la professionalitat de les associacions, així com els seus projectes seriosos i útils que dinamitzen la vida als nostres pobles i ciutats i permeten a moltes dones eixir de situacions difícils generant un espai segur”. Així s'ha expressat Natalia Enguix, qui ha dirigit la trobada al costat del cap de servei d'Igualtat, Carlos Santos.
 
Enguix ha assegurat que les associacions de dones “arriben on no alcança l'administració pública”, i és per això que la Diputació duplicarà el pressupost per a impulsar les iniciatives d'estos col·lectius, amb un objectiu paral·lel que és “destruir barreres burocràtiques i facilitar les tramitacions, començant per avançar el pagament d'un percentatge elevat de les subvencions en el moment de la concessió, per a evitar que condisca el descoratjament o que algunes de les iniciatives ni tan sols es presenten davant els obstacles del procediment administratiu”.
 
Per part seua, el president Mompó ha donat la benvinguda al centenar de dones que han participat en la jornada organitzada per l'àrea d'Igualtat i ha destacat “la importància de l'associacionisme, que té moltíssim pes, com a eix vertebrador del territori a través del teixit social”. Vicent Mompó ha insistit en la intenció que té la Diputació “d’escoltar a tots els ajuntaments i col·lectius de les nostres comarques i pobles per a conéixer quins són els seus problemes i poder actuar en conseqüència, ajudant-los a resoldre'ls”.
 
En este sentit, la vicepresidenta primera, Natalia Enguix, ha deixat clar que “la lluita per la Igualtat i contra la violència de gènere són prioritàries en esta institució, i per a això comptem amb la confiança del president i també amb la vicepresidenta del Consell, Susana Camarero, que parlen el nostre mateix idioma en matèria d'igualtat i saben molt bé el que és la violència contra les dones”. “Tenim molt clar que la prioritat és executar el pressupost del qual disposem, cosa que no s'ha fet en els últims anys; agilitzar el pagament de les ajudes i posar en valor el treball que fan estes entitats, moltes de les quals gestionen cases d'acolliment”, ha conclòs Enguix.
 
En la jornada, on s'han avançat les qüestions tècniques de la nova convocatòria d'ajudes, han participat desenes d'associacions, entre altres la Coordinadora Feminsta, l'Associació d'Empresàries i Professionals, la Federació de Dones Progressistes, Por ti Mujer, Nosotras Deportistas, València Acull, l'Associació per la Coeducació, Alanna i la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR).
 
Diputació de València
 
 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

david - 12/10/2023
Que mala noticia
Dipu - 12/10/2023
Buenos días. No se admite el nick por prestar a la confusión
Sona la dipu - 13/10/2023
Buenos días. No se admite el nick por prestar a la confusión
alziro - 13/10/2023
Chiringuitos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal