Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
sábado, 7 de octubre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Benestar Animal participarà en la Fira Comercial d’Alzira per fomentar l’adopció i informar de la nova llei animal

El departament durà a terme diferents activitats com informar de la nova Llei, repartiment d’obsequitas i articles per a les mascotes


 

._000927
 
La regidoria de Benestar Animal participarà en la Fira Comercial d’Alzira, del 20 al 22 d’octubre per tal de donar a conéixer la feina que es realitza des d’este servei municipal. 
 
Dins de la programació prevista, el departament durà a terme diferents activitats com informar de la nova Llei de Benestar Animal, repartir regalets i obsequis per a les mascotes, i a més hi haurà un punt de donació d’articles de segona mà per puguen tindre una nova utilitat i un punt d’inscripció per a ser ‘Casa d’acollida’. 
També es podran demanar els adhesius 'Comerç amic dels animals’ i hi haurà desfilada de gossos en adopció perquè els visitants els puguen veure de prop i, si és el cas, adoptar-los per a que tinguen una nova oportunitat.
 
Per a preparar la participació en esta fira, la regidora de Salut Pública i Benestar Animal, Lara Ferrer, s’ha reunit amb 'Rescate Animal Wildk9', els encarregats de l’arreplega d’animals abandonats o perduts a la nostra ciutat.
 
El seu treball, que es donarà a conéixer a la fira, consisteix a arreplegar els gossos, gats, equins, rèptils, aus i animals de granja trobats a Alzira. Després de rebre l’avís per part de la ciutadania a través del departament de Benestar Animal o a la Policia Local, procedeixen al rescat.
 
Una vegada recollit l’animal, es realitza una primera revisió ocular i en el cas de necessitar-ho es porta al veterinari per fer el diagnòstic i aplicar el tractament o la cura addient. En el cas de tindre xip s’avisa al propietari i es fa l’entrega a les dependències de la Policia Local; de no ser així s’inicia el procés d’acollida o adopció dels animals.
 
Quan comença el procés d’adopció també es du a terme una presa de contacte amb els futurs propietaris per saber si existeix compatibilitat entre la família i les necessitats de l’animal, amb la finalitat de donar el millor entorn i protecció a la mascota. A més s'emplena un qüestionari d’acollida o adopció responsable amb els nous propietaris, amb un contracte legal i vinculant amb la finalitat de garantir el benestar de l’animal, que a més, té un seguiment de per vida.
 
La regidora responsable de l’àrea, Lara Ferrer ha manifestat «Volem participar en iniciatives com esta, per la importància que la ciutadania conega el treball que es fa des del departament. Davant un animal abandonat cal informar que busquen tota mena de solucions per tal de no derivar els animals a la gossera. Així i tot, el més important és conscienciar i educar del que suposa tindre una mascota, i treballar per fer font a la xacra de l’abandó d’animals».
 
Cal destacar que des del mes de juliol, quan es va posar en marxa el nou servei de rescat s’han rebut al voltant de setanta avisos i s’han recollit més de cent animals entre aus, gossos i gats principalment.
 
Ajuntament d’Alzira
 
 
._000905
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal