Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
viernes, 29 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira impulsa una campanya contra la violència sobre la infància

Esta acció de sensibilització es treballa en col·laboració amb Unicef Espanya i nou municipis més


 

._000581
Amb el lema «Contra la violència sobre la infància, som moltes persones… però volem ser majoria», s’ha presentat esta campanya que busca fer una crida a l’acció de qualsevol persona davant de qualsevol cas de violència que es produïsca contra xiquets, xiquetes i adolescents. 
La regidora de Serveis Socials, Amelia Blanquer, la cap del servici, Vanesa Pla, i la tècnica Aida Cabrera, han sigut les encarregades de presentar el projecte, que apel·la a la responsabilitat de totes les persones adultes de protegir la infància. 
En eixe sentit, la regidora ha exposat la campanya com el fruit de la col·laboració amb Unicef Espanya junt a altres huit municipis del territori nacional. «Des de la regidoria treballem per a poder donar resposta a les necessitats posant el focus en el vessant social. Protegir la infància i detectar de manera primerenca la violència i previndre-la és essencial» i esta campanya mou del concepte d’unir les accions individuals de les persones adultes per a crear xarxes de protecció i de bon tracte per a xiquets, xiquetes i adolescents. A través de la idea que som majoria, es reinterpreten les dades de violència contra la infància perquè entre tota la ciutadania canviem les estadístiques. 
Dins de la presentació s’ha visionat material audiovisual que planteja:
Sabies que a escala mundial s’estima que un de cada tres xiquets i xiquetes patixen violència emocional? 
Sabies que a Europa, un de cada cinc xiquets i xiquetes patixen violència sexual? 
Sabies que a Espanya un de cada tres xiquets i xiquetes podrien ser víctimes d’assetjament escolar? 
Tenint en compte eixes dades, la qüestió central que planteja la campanya des d’una mirada positiva és que som majoria la gent que estem contra la violència i, si actuem, la realitat que mostren eixes dades, canviarà. Per això el missatge final: «Si en detectes, actua», que convida a actuar i construir xarxes de protecció i bon tracte a la infància i l’adolescència. 
Com ha explicat la tècnica Aida Cabrera, la campanya pretén donar resposta al que s’inclou en el diagnòstic elaborat per un grup motor sobre la realitat alzirenya al voltant de diversos temes, entre els quals es troba la violència cap a la infància: xiquets, xiquetes i adolescents patixen actes de violència en totes les etapes de la infància i en diversos entorns. Això ocorre, sovint, a mans de persones de confiança amb qui es relacionen cada dia. No obstant això, la major part dels actes violents contra la infància queden amagats i tolerats encara per alguns segments de la societat.
La campanya consta de quatre vídeos, i es difondrà a partir de hui en Alzira a través de les xarxes socials de Facebook, Instagram i X (abans Twitter) i de cartells i díptics situats en centres educatius i en les instal·lacions i espais públics que freqüenten, principalment, famílies i xicalla i adolescents. De més a més, també hi haurà cobertura d’Alzira Ràdio, en la qual s’emetran falques i entrevistes. Finalment, de cara al dia de la infància, al mes de novembre, hi haurà una segona fase de la campanya en la qual es portarà a opis i publicitat exterior.
Per la seua part, la cap de Serveis Socials, Vanesa Pla ha explicat la circumstància especial d’Alzira, destacada per l’excel·lència en la bona praxi en serveis socials tres anys consecutius, fet que li ha donat accés a participar en este projecte pilot d'investigació des del 2022, amb la implicació de diverses àrees del municipi, com ara serveis socials, infància, esports, participació o educació. Actualment es testa un model innovador de prevenció de la violència en l’àmbit local que servirà de referència per a altres municipis en matèria de prevenció comunitària amb l’objectiu final d’evitar la institucionalització dels xiquets i les xiquetes, de detectar les diferents problemàtiques per tal de previndre l’ingrés en un centre residencial.
Ajuntament d’Alzira
 
 
 
 
 
._000905


 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal