Sábado, 27 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.231 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.590
EL SEIS DOBLE
domingo, 24 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Consorci de La Ribera
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Consorci de la Ribera llança l’oficina de transformació comunitària

L'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE) ha aprovat la concessió d'una subvenció


 

.-000466
 
El Consorci de la Ribera llança l'Oficina de Transformació Comunitària de la Ribera (OTC LA RIBERA) que té com a principal objectiu l'impuls per a la creació i desenvolupament de comunitats energètiques en l'àmbit territorial de les comarques valencianes de la Ribera Alta i la Ribera Baixa del Xúquer.
L'objectiu final és la consecució d'un territori energèticament sostenible i descarbonizat. Per a això el model de desenvolupament econòmic i mediambiental de la Ribera del Xúquer s'ha de basar en fonts d'energia autòctones i en la implantació d'una cultura de l'estalvi d'energia i/o eficiència energètica. És per això fonamental la participació de no solament el sector públic sinó de tota la societat. Naix d'aquesta manera el projecte de OTC LA RIBERA que perseguirà fomentar la participació en el sector energètic d'actors no participants en el mateix tradicionalment i la finalitat dels quals siga el desenvolupament d'energia renovable elèctrica i tèrmica, foment de mesures d'eficiència energètica, extensió de la infraestructura per a mobilitat sostenible i gestió de la demanda d'energia mitjançant comunitats energètiques.
Mitjançant el projecte OTC LA RIBERA, el Consorci de la Ribera es pretén crear un ecosistema que dinamitze la creació de comunitats energètiques (entenent com a comunitats energètiques aquelles entitats jurídiques definides per la Directiva UE/2018/2001 i la Directiva UE/2019/944) en tot l'àmbit territorial de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta i la Mancomunitat de la Ribera Baixa.
Per a això, el Consorci de la Ribera i les esmentades mancomunitats, duran a terme, en els 47 municipis que formen aquestes entitats locals, accions totalment gratuïtes de difusió d'informació sobre les comunitats energètiques, acompanyant tant al sector públic (ajuntaments) com al sector privat (PIMES, cooperatives, associacions i ciutadania en general) per a la implantació de comunitats energètiques locals (CEL) en aquest territori i, finalment, proveint assessorament en la constitució i funcionament de comunitats energètiques.
Una comunitat energètica és una entitat jurídica basada en la participació voluntària i oberta, el control efectiu de la qual ho exerceixen socis o membres que siguen persones físiques, autoritats locals, inclosos els municipis, o petites empreses, i l'objectiu principal de les quals consisteix a oferir beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus membres, socis o a la localitat en la qual desenvolupa la seua activitat, més que generar una rendibilitat financera.
La OTC LA RIBERA és finançada pel programa CE OFICINES de l’IDAE mitjançant fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a l'execució dels fons Next Generation EU.
Consorci de la Ribera
 
 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal