Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
jueves, 14 de septiembre de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís valora a Alzira l’inici curs escolar a la Comunitat Valenciana com el pitjor dels darrers anys

Pel caos provocat per la incapacitat del Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, i del govern del PP i VOX per garantir un començament de curs sense sobresalts


._000905
La portaveu de Compromís a la Diputació de València, Dolors Gimeno, junt amb l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, i la regidora d’Educació i Infància, Virtuts Piera han posat de manifest la incompetència i desídia manifesta de la Conselleria d’Educació en mans del PP, tant amb el professorat com amb les famílies: “Tot l’estiu sense saber on treballarà el professorat interí (que començava el dia 1 de setembre). Un caos en les adjudicacions sense precedents que ha afectat 21.000 persones, mentre la responsable, la Directora de Personal Docent de Mazón se n’anava de vacances, prescindint de l’ajuda que li va oferir l’anterior Directora General d’Educació, al que cal sumar l’ocurrència d’última hora de l’ampliació horària d’hores lectives, pocs dies abans de l’inici del curs, sense dotar de professorat necessari i que segons els sindicats, provoca una sobrecàrrega horària als docents que desfà tot el treball fet pels equips directius en la preparació del curs”.  Ni 100 dies ha tardat el PP i Vox en aplicar la tisora de les retallades a l’educació valenciana: 50 centres perden aquest curs docents, retallant el que feia el Botànic durant anys. 

 

La regidora d’Educació d’Alzira, Virtuts Piera, ha manifestat que “en l’àmbit municipal estem bé però podríem estar millor. El meu objectiu és dignificar les escoles perquè les treballadores i treballadors i l’alumnat estiguen en les millors condicions possibles”. Tot i iaxó, també ha comentat que falta personal educador com, per exemple, al CEIP Lluís Vives i, pel que fa al transport escolar, s’ha vist afectat el C.E.E. Carmen Picó. Hui dia, no tenen transport. De fet, l’AMPA està plantejant-se fer una concentració per a reivindicar els seus drets. 

 

Per part de la portaveu de Compromís a la Diputació de València, s’ha constatat també que segons els sindicats de mestres ara com ara queden 2880 llocs pendents d’adjudicar, la majoria d’elles substitucions amb el consegüent perjuí per a la planificació dels cursos en els diferents centres, amb una mitja de 3 a 5 professors menys per centre. Segons Stepv els professors que devien haver-se incorporat als centres a través del -Pla d’Actuació  de Millora (PAM), pla que ja estava dotat pel Govern del Botànic, la nova administració no l’ha executat, deixant plantilles incompletes en diferents centres educatius.

 

En aquest sentit, Gimeno ha declarat que des de Compromís hem manifestat tot el nostre suport a un professorat que ha vist com la Conselleria del PP, els ha abandonat des del primer moment. No ens podem permetre retrocedir cap mil·límetre en tot el que hem aconseguit en l’educació pública, de qualitat i en valencià.

 

Per continuar en la incapacitat manifesta de la Conselleria d’Educació, sols cal vore la mancança de planificació del transport escolar als centres d’educació especial, infantil, primària i secundària que ha provocat l’abandonament dels nostres xiquets i xiquetes a les portes dels instituts o de les parades de bus. Més de mil alumnes valencians, estan afectats per la mala gestió del servei de transport, prolongant-se aquesta situació durant tota la setmana. En Alzira, l’alumnat del C.E.E. Carmen Picó s’ha quedat esperant el transport escolar de la Conselleria.

 

En resum, aules sense professorat; alumnat que encara està esperant el bus escolar; xarxa llibres sense cap gestió darrere; professorat que es va assabentar 12 hores abans d’on havia de treballar… Un caos sense precedents i el conseller desaparegut. 

 

No només no ha cessat de manera fulminant a la directora general de Personal Docent per tot el perjudici creat, sinó que s’amaga i evita donar explicacions. Esta és la manera de fer del nou Conseller d’Educació, de José Antonio Rovira, esta és la manera de fer del govern PP-VOX, que contrasta clarament amb la normalitat amb què es duia a terme tot este procés durant els darrers 8 anys, fins i tot en els pitjors moments de la pandèmia, quan Compromís gestionava la Conselleria d’Educació. 

 

Per tot açò des de Compromís demanem explicacions i responsabilitats polítiques al Conseller, i no deixarem de fer-ho perquè tenim claríssim que el bon funcionament del sistema educatiu valencià ha de ser una prioritat absoluta per al Consell.
Compromís

  

._000905

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

pesadilla - 14/09/2023
Nada de extrañar de ese pacto en la Consellería entre PP y VOX.
Indisnado - 15/09/2023
En vez de ejercer de alcalde, nos dedicamos a tirar tierra sobre actuaciones que no conocemos.
Para llorar.
Lector - 15/09/2023
Años haciendo salvajadas desde esa Conselleria.
Empapelados de sentencias contra buena parte de lo que hacían
Dejan una bomba de relojería en la Conselleria antes de irse.
Algunos se fueron antes de tiempo.

Y ahora, aun tienen la jeta de hacer estas declaraciones!
alziro - 15/09/2023
La anterior Consellera cesó a 7 funcionarios clave en la tramitación de las adjudicaciones de los docentes el 31 de julio, mismo día en que salían las notas de las oposiciones. Le dejan todo empantanado al actual gobierno en pleno agosto a 30 días de que los profesores se incorporen, ¿y salen con esto? ¿No les da vergüenza?

El duende de las casetas - 16/09/2023
La vergüenza y Compromis son términos incompatibles.
Ocho años de política nacionalista catalanista,y por tanto, sectaria y autoritaria, y andan dando lecciones.
Docent - 17/09/2023
Bon dia primer donar les gracies a compromis per donar visibilitat del que esta passant en l' escola publica
Jo soc una docent de uns dels centres q s' anomena en l' article. Done suport a tot el q ahi eata escrit . Perque ho estem patint en primera persona.
En aquest Centre este curs s' ha posat un aula especifica amb 7 xiquets i xiquetes amb moltes dificultats.
L' educador que ahi s' anomena fa dues setmanes q esta adjudicar pero la conselleria no li ha dona l'alta en la seguritat social.
A mes es una escola amb xiquets i xiquetes amb moltes necessitats . Els docents q treballem ahi estem fent un esforç increible per donar una bona resposta als nostre alumnat. Perque aquest divendres encara s' incorporaren tres docents mes
Pero tambe demane fer una bona gestio des de Conselleria aquest embolic i desgavell no hacia passat mai.
Pregue que la persona encarregada de dur endavant Educacio s8ga mes sensible i q s' assabente un poc mes de la situacio de les escoles publiques.
Tant per la salut f8sica i mental dels docents com respecte a les families en xiquets i xiquetes amb aq7estes sensibilitats i diversitats q es triven al sistema public
alziro - 17/09/2023
Partimos de la base de que algo falla en el sistema educativo cuando una persona que redacta como la "Docent" aprueba la oposición para docente.
DOCENT - 17/09/2023
Bona nit. Després de llegir el gran comentari que escriu Alziro, que es fixa més en la estètica de l'escrit, que en el que es vol comunicar. Sembla que és, el que més li interessa.
Dir-te, que com he tingut tanta tasca aquesta setmana, perquè la actual Conselleria no fa la seua. Quan he llegit la noticia, he contestat desde el telèfon i la pantalla menuda, ha fet que l'escrit tinga errades. Però no et preocupes el torne a escriure per a que entengues la situació que patim en la escola publica.
Torne agrair al grup de Compromis d'Alzira , per donar visibilitat a la situació que patim a l'escola publica i sobretot per la situació dels Centres que s'anomenem, en l'article.
En el Centre CEIP Lluis Vives, este curs tenim un aula UECO (Aula Especifica) formada per 8 xiquets i xiquetes amb unes diversitats greus. Aquesta aula esta composada per dos docents i una educadora. Aquesta ultima adjudicada, fa més de 10 dies, i no donada d'alta a la seguretat social, per una Conselleria que no fa la seua feina com cal.
A més ens faltaven tres docents més, els quals s'incorporaren el divendres. En unes adjudicacions, que han sigut una vergonya, des de que està esta Conselleria.
Per això, pregue que les persones que es dediquen a esta tasca, siguen conscient i s'assabenten de com funciona el sistema public educatiu. Fins ara, dona molt que desitjar, com estan fent la seua tasca.
Sembla que no pensen ni en els docents , ni en les families. En un Centre tan sensible i amb tanta diversitat, com és aquest.

viejo - 18/09/2023
No es estética, es respeto a quienes te puedan leer y una muestra de tu labor docente.
Saludos.
El duende de las casetas - 18/09/2023
La crítica siempre es necesaria.
Pero hacer como Compromis, y la poco competente Docent,en Gramática y Ortografía, habría que ver su nivel en otras materias,despotricar contra la Conselleria, cuyos dirigentes solamente llevan tres meses en su puesto, y generalizar a partir de un caso concreto, por supuesta falta durante diez días, solo muestra la rabia y el sectarismo de Compromis por haber perdido uno de sus feudos, desde el que impartir doctrina catalanista, y el nivel de sus seguidores.
Cala - 18/09/2023
"Docent", entiendo que eres un profesor. Si es así, lamento decirte que aprendas a puntuar y repasa lo de las tildes. A mí sí que me preocupa más la estética del escrito que lo que dices.
Joanet - 18/09/2023
Una pregunta a Docent: on estaveu els de la Conselleria i els mestres en juliol i agost?
En les platges i xalets res és pot fer per part d'uns i d'altres. Hi havia que solventar les coses i pressionar i reclamar abans de que aplegara setembre i no ara.
alziro - 18/09/2023
Por cierto Docente, dale gracias al gobierno socialcomunista apoyado por Compromís de, abogando por la "inclusividad", quitarle funciones y presencia a los centros de educación especial. Disfruta de lo votado.
SerasBorinot@ - 18/09/2023
Uff, no sabia si participar desde la imparcialidad, pero esta claro como yo, quien escribe en castellano o valenciano, se ataca el texto pero no el contenido.
Por lo que llego a entender, de estos comentarios, ninguno salvo DOCENT, ninguno mas trabaja ni lleva a sus hij@s a este centro, no se conoce la problemática, solo irse por las ramas y confundir la pura realidad.
Así nos va.
Espero y deseo que todos los centros públicos tengan lo que les corresponda, todo por el bienestar del alumnado.
Muchos ánimos a los docentes.
Vx - 18/09/2023
Me cuesta creer que docent sea profesor o profesora por la forma de escribir y como han escrito antes no se trata de estética sino más bien en mi opinión pienso que es de dar ejemplo y al mismo tiempo estoy pensando en una duda que me ronda por la cabeza y es la siguiente: que hará con el tiempo libre que se ahorra al escribir "q" en lugar de "que" espero que aproveche bien ese tiempo tan valioso que se habrá ahorrado ya que esos segundos pueden ser muy importantes.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal