Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.911 Fotografías: 108.901 Comentarios de usuarios: 125.592
EL SEIS DOBLE
jueves, 20 de julio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira aprova una normativa per a l’ús d’instal·lacions educatives en horari extraescolar

El dimecres 12 de juliol es va celebrar una reunió amb les AMPA i AFA i amb els clubs esportius de la localitat


 


._000634


._000848

 

La Regidoria d’Educació ha elaborat una normativa per a l’ús dels centres escolars públics d’Infantil i Primària fora de l’horari escolar. La norma té com a base el Decret 253/2019, del Consell de la Generalitat, de regulació dels centres d’Infantil i Primària, i s’ha fet adaptant-se a les necessitats d’Alzira. El dimecres 12 de juliol es va celebrar una reunió amb les AMPA i AFA i amb els clubs esportius de la localitat, per a exposar la informació nova a tots els agents involucrats.
La importància de la pràctica de l’esport per a fomentar la salut física i mental de la xicalla i de la jovenalla i de les persones adultes i majors, és un fet cada vegada 
més reconegut. L’esport ajuda a educar en valors com el treball en equip, la disciplina, la superació i l’esforç, per això des de l’Ajuntament, i concretament des de les regidories d’Educació i Esports, s’ha treballat per tal de poder gestionar més bé la gran quantitat de sol·licituds d’entitats esportives, clubs o associacions per a poder fer servir les  instal·lacions dels centres educatius fora de l’horari escolar.
«L’objectiu és poder obrir de manera regulada els centres als clubs esportius alzirenys perquè puguen usar les instal·lacions amb unes normes d’ús i així evitar males pràctiques o greuges», ha explicat la regidora d’Educació i Infància Virtuts Piera. 
Els trets principals que s’han de tindre en compte són: 
• En tot moment es dona prioritat a la labor educativa del centre, i en segon lloc a la possible programació d'AMPA i AFA. 
• El període d’ús es limita del mes d’octubre al de maig.  
• Per tal de fer-ne ús caldrà presentar una sol·licitud per registre d’entrada amb una antelació mínima de vint dies naturals.
• Junt amb la sol·licitud, s’ha de presentar la documentació sobre el programa, les instal·lacions demanades, equip humà, organització de neteja posterior, persona responsable i memòria econòmica.
• S’ha d’aportar pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil.
• Una vegada revisada la documentació, caldrà obtindre l’aprovació de l’equip directiu del  centre, per a confirmar que no interferix amb les activitats ordinàries.
En els darrers anys, la demanda d’instal·lacions esportives municipals ha superat les possibilitats de les instal·lacions d’Alzira. Entrenaments i competicions dels equips de vora quaranta clubs esportius, a més d’associacions (AEPA, CEPAIM, ADISCAP, AFARADEM...) i fins i tot activitats de diversos centres educatius locals, fan que siga ben complicat donar eixida a totes les necessitats. Esta situació de partida ha suposat la necessitat d’obrir les instal·lacions educatives per tal de poder acollir les necessitats dels més de set mil esportistes que practiquen alguna disciplina a Alzira.
Ajuntament d’Alzira
 
 
._000900 
._000581

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesGeneralInstalaciones
Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal