Lunes, 29 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.233 Año: 18 Noticias: 45.923 Fotografías: 108.913 Comentarios de usuarios: 125.595
EL SEIS DOBLE
lunes, 26 de junio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acull la setena exposició del curs d'Art, Creativitat i Creixement personal dels usuaris de serveis socials

El projecte, des del primer moment, compta amb la col·laboració i implicació, tècnica i econòmica, de les regidories de Cultura i Serveis Socials i Innovació Social


._000911

._000550
L'edifici de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alzira del carrer Rambla, més conegut com l’edifici de La Clau, acull, en la planta destinada a l'àrea de serveis socials, i durant tot l’any una renovada exposició del cicle Art, Creativitat i Creixement Personal, dirigit per l'Escola d'Arts Plàstiques. L'exposició, que mostra les obres realitzades pels alumnes del cicle del curs 2022- 2023, es va inaugurar la passada setmana.
Com cada any els autors del quadres exposats, van acudir a la zona expositiva per tal de fer l’explicació del seu procés creatiu i el que per a ells significa l’obra exposada.
Este curs és un projecte pioner que es va iniciar en 2012, que naix com a iniciativa del professor Lambert Penalba. Des d'un principi estigué en un format de voluntariat i, a partir del curs 2016-2017, forma part ja dels cicles formatius de l'Escola d'Arts. El projecte, des del primer moment, compta amb la col·laboració i implicació, tècnica i econòmica, de les regidories de Cultura i Serveis Socials i Innovació Social.
L'alumnat al qual va destinat és tota aquella ciutadania derivada per l’àrea de serveis socials que per falta de recursos o viure amb alguna diversitat funcional tenen dificultat per a accedir a esta formació artística, considerant-la com una eina i via d'expressió important per a la integració social. Amb esta s'aconseguix una important milloria en l'autoestima i creixement personal, ja que parlem de l'ART com a un dels grans llenguatges universals per a l'expressió de la bellesa, la creativitat pròpia i facilitar la comunicació entre la humanitat.
La regidora responsable de l'àrea de serveis socials Amèlia Blanquer, ja ha recorregut l’espai on es troben exposades les obres a les oficines municipals. Un espai que els permetrà ser compartides amb gran part de la ciutadania.
  
Objectius
Integració social de les persones amb capacitats diferents o baixos recursos econòmics. Es forma un grup en què es fomenten els valors humans i s'aconseguix una convivència sana, pacífica, divertida, lúdica i totalment enriquidora.
Aprenentatge del llenguatge artístic, per mitjà d'un programa docent ordenat per cursos evolutius, l'alumne va adquirint una seguretat i llibertat cap a l’autorepressió artística.
Desenvolupament de la creativitat mitjançant diferents arts plàstiques.
Augment de l'autoestima amb un major coneixement d'ú mateix.
Reconeixement i despertar de l'estil i llenguatge propi.
Connexió amb la societat mostrant les obres creades i visitant exposicions. 
Participació a l'Exposició Col·lectiva Anual als espais de l'Edifici de les Regidories de Benestar Social i Cultura.
Ajuntament d’Alzira
 
 

._000641
._000004
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal