Domingo, 28 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.232 Año: 18 Noticias: 45.910 Fotografías: 108.898 Comentarios de usuarios: 125.591
EL SEIS DOBLE
viernes, 23 de junio de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'alcalde Alfons Domínguez ha donat la benvinguda als voluntaris ambientals que han començat la seua formació

La participació inclou formació, dietes i assegurança



._000690 


._000351
Alzira posa en marxa el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals per a la campanya 2023
 
Per quint any consecutiu l’Ajuntament d’Alzira conjuntament amb Interpreta Natura, enceten este programa de voluntariat ambiental  amb l’objectiu de detectar i previndre incendis forestals durant el període estival al nostre terme municipal.

 

L'alcalde de la ciutat, Alfons Domínguez, ha donat la benvinguda als voluntaris ambientals que han començat la seua formació.

 

Per quint any consecutiu l’Ajuntament d’Alzira i Interpreta Natura enceten este programa de voluntariat ambiental amb l’objectiu de detectar i previndre incendis forestals durant el període estival.
 
Volem agraïr la seua implicació als 75 voluntaris que formen part d'esta edició, més de 60 repetixen l'experiència d'altres anys.

 

Amb l’entrada de l’estiu arriba l’època de major risc d’incendis forestals i és per això que cal intensificar la vigilància de les nostres muntanyes.

 

El voluntariat es un col·lectiu fonamental per tal de poder complementar les tasques de prevenció i vigilància que s’exerceixen des de les administracions públiques. Es per això, que un any més es promou el voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals durant els mesos de juliol, agost i part de setembre, mitjançant la formació de voluntaris, la vigilància ambiental, la neteja de residus en les nostres muntanyes i el reg i la cura de zones reforestades.

 

Els voluntaris que participen rebran equipament i formació en prevenció d’incendis. La formació impartida per tècnics en prevenció d’incendis de la Conselleria, està prevista per al dia 22 de juny en el saló d’actes de l’Ajuntament d’Alzira, de 10 a 13:30 h.

 

L’assistència al voluntariat s’adaptarà a la disponibilitat dels participants i cada dia el coordinador, formarà 1 grup de 4 o 5 persones que cobrirà una ruta diferent prèviament planificada.

 

La vigilància realitzada per voluntaris, sempre és una tasca complementària als grups professionals de prevenció d’incendis, el voluntariat és una gran ajuda per afrontar la campanya de prevenció i vigilància d’incendis forestals amb certes garanties, de fet, la seua presència en camp dissuadeix possibles conductes inadequades amb el foc, a més de tindre més ulls que ens puguen avisar d’alertes de fum, fonamentals per a mobilitzar els equips d’extinció en menor temps per a controlar els incendis sense major complicacions.

 

Dins del voluntariat, els participants reben les dietes corresponents a esmorzar i dinar, assegurança de responsabilitat civil i accidents, EPIs, certificat de participació i jornades formatives de manera gratuïta.

 

Els objectius fonamentals d’este any són continuar enfortint el col·lectiu del voluntariat ambiental com a peça clau dins de les polítiques municipals en prevenció d’incendis forestals i estendre la seua zona d’afecció a tota la cadena muntanyosa que comença a les valls alzirenyes de la Murta, de la Casella i d’Aigües Vives.
Ajuntament d’Alzira



  

._000884

.-000452

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal