Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.889 Fotografías: 108.876 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 26 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Compromís Alzira aposta per la peatonalització de més zones al casc urbà

També presenten el projecte d’un gran parc fluvial amb platja per a Alzira


 

._000910

 

Continuem desgranant, des del EL SIS DOBLE, l'entrevista que vam mantindre amb Alfons Domínguez, candidat a l'alcaldia d'Alzira per Compromís. En aquesta segona part de l'entrevista ens centrem en els temes referents a urbanisme, educació, cultura i festes.
Per al candidat, l'urbanisme que s'ha de projectar a Alzira ha de ser també per a les persones, “ deixaria com està la construcció del que anava a ser el centre comercial de Vilella perquè les noves generacions vegen de manera clara que és el que no s'ha de fer, que vegen que eixa fórmula no ha funcionat”.
Respecte a la ciutat, indica que queda encara molt a aprendre d'altres ciutats que han reverdit per dins i d'aquesta manera estan lluitant contra el canvi climàtic, “que ja ens està perjudicant i afectant”. 
També comentem amb Alfonso Domínguez la problemàtica de les inundacions que després dels intensos episodis de pluja amenacen el nucli urbà de la localitat. Segons Domínguez, la construcció del canal interceptor va ser tot un encert, “no és el millor canal i es pot millorar, però el que és cert és que funciona i ens està ajudant a controlar l'aigua que baixa de les muntanyes durant els episodis de pluges torrencials i que en un futur continuaran augmentant pel canvi climàtic”. També es pregunta per què arriben ara els quinze milions per part de l'Estat per a ampliar el barranc de La Casella i per què no es van invertir fa uns anys.
Compromís Alzira també aposta per la creació d'un gran parc fluvial. El parc fluvial d'Alzira (Hort de Redal) comptaria amb un enclavament de bany o platja fluvial, i disposaria de la mateixa aigua de riu establint-se al voltant boscos de ribera amb distintes espècies pròpies dels cursos fluvials com ara freixes, xops, oms, salzes, tamarius, etc., acompanyats per la vegetació associada com baladres, murta, falgueres o alocs.
Però, a part de la idea central de la platja fluvial i el pla d'arbrat per allò de què és la peça de més atractiva, la implantació d'aquesta iniciativa pública té en compte l'estudi i la implementació d'un centre d'interpretació del riu Xúquer destinat a la divulgació de la flora i fauna, a més dels assumptes més rellevants d'aquest ecosistema com la restauració patrimonial de l'antic sistema de bombeig de rec.
A més, continuaran treballant perquè la ciutat siga de les persones amb la conversió en zona de vianants de més carrers, finalitzaran la tercera fase del carrer Benito Pérez Galdós, seguiran peatonalizant Hort dels Frares i posaran en marxa la conversió en zona de vianants de la Plaça del Regne, perquè d'aquesta manera es puga amenitzar més l'afluència de gent cap als comerços i terrasses d'eixa zona. A més, treballaran en la construcció de pàrquings perquè els vehicles no ocupen els carrers i potenciaran el transport públic i gratuït.
En l'aspecte referent a l'educació s'han posat ja en marxa al detectar en els últims anys l'increment d'habitants de la localitat i especialment dels escolars posa en destrets als centres públics d'ensenyament per falta d'espai. Ja han sol·licitat a la Conselleria diverses reunions per a poder solucionar aquesta problemàtica.
Per a finalitzar l'entrevista, repassem els èxits que, segons el candidat, han sigut les gestions de les àrees referents a les festes i a la cultura. 
Per a Alfons Domínguez, el treball realitzat per Alfred Aranda i Xavi Pérez ha sigut fantàstic. Alzira ha gaudit de la capitalitat cultural de la Comunitat Valenciana i ha presentat nombrosos espectacles que han captivat als veïns i veïnes de la localitat. Des de Compromís continuaran treballant perquè l'agenda cultural d'Alzira siga la millor de la comarca i sempre tindran en compte els artistes valencians, apostant així per la nostra cultura i les nostres tradicions.
En l'aspecte festiu, destaquen la gran faena de les associacions festives i de quina forma continuaran fent costat als col·lectius que més treballen pel teixit festiu de la ciutat.
Per a finalitzar l'entrevista li preguntem al candidat a l'alcaldia d'Alzira per part de Compromís quina és la seua opinió sobre el sou que actualment cobra l'alcalde d'Alzira per exercir les seues funcions. 
Per a Alfons Domínguez, “l'alcalde d'Alzira gestiona un pressupost de més de quaranta-dos milions d'euros i té al seu càrrec més de 500 treballadors, el sou que està rebent Diego Gómez no es correspon amb una persona que té entre les seues mans tanta responsabilitat; per tant hauria de cobrar més”.
E6D
 

._000905

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 26/05/2023
Información política patrocinada. Por decisión de la redacción, no se admiten comentarios

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal