Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
miércoles, 24 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar

Fernando Pascual Moscardó
Ver imágenes de esta noticia
1

 Facebook no és el mètode per a fer l'oposició de manera efectiva en la política local | Opinió: Fernando Pascual

Ha brindat a les persones la capacitat d'expressar les seues opinions, compartir informació i connectar-se amb uns altres en un nivell sense precedents


._000911

 .-000130

En l'era de la connectivitat digital, les xarxes socials han transformat la forma en què interactuem, ens informem i participem en el debat públic. Entre aquestes plataformes, Facebook ha aconseguit una posició dominant, convertint-se en un mitjà de comunicació i expressió influent. 
Facebook ha brindat a les persones la capacitat d'expressar les seues opinions, compartir informació i connectar-se amb uns altres en un nivell sense precedents. Ha permés que els ciutadans s'involucren en temes polítics i promoguen les seues causes. 
No obstant això, aquesta participació es troba limitada en termes de la seua efectivitat real en l'àmbit polític. L'acte de compartir una publicació o comentar en una discussió política pot generar una sensació d'estar involucrat, però rares vegades produeix un canvi tangible en les decisions polítiques.
Encara que Facebook ha permés una major participació política i ha brindat una plataforma per a l'expressió d'opinions, no es pot fer oposició política local de manera efectiva i completa a través d'aquesta xarxa social. 
Els debats en aquesta plataforma tendeixen a ser superficials i manquen de la profunditat necessària per a comprendre plenament les complexitats dels assumptes polítics. A més, la falta de context en les publicacions i comentaris pot generar malentesos i distorsionar els arguments. 
En lloc de dependre únicament de Facebook, és necessari buscar altres formes de participació política més significatives, la participació en debats públics o la mobilització ciutadana en la vida real. Només així es podrà exercir una oposició política més sòlida i amb impacte real en la presa de decisions.
En un procés polític seriós i saludable és fonamental comptar amb polítics compromesos amb la veritat i la transparència. Els líders polítics tenen la responsabilitat d'informar els ciutadans de manera precisa i honesta, proporcionant una base sòlida d'informació sobre la qual es puguen prendre decisions informades.
És essencial que els polítics basen les seues declaracions en fets comprovats i utilitzen fonts de confiança per a recolzar els seus arguments. En última instància, els ciutadans han d'exigir als seus representants polítics que s'adherisquen a alts estàndards d'honestedat i transparència. La participació activa de la societat civil, el periodisme responsable i la rendició de comptes són elements clau per a garantir un procés polític més seriós i de confiança.
El Facebook i altres xarxes socials poden ser eines valuoses en la societat actual. L'educació, la responsabilitat individual són clau per a aprofitar al màxim el potencial d'aquestes plataformes mentre s'han d'evitar els seus efectes negatius.
Fernando Pascual Moscardo 
Regidor Serveis, Obres Públiques, i Activitat Esportiva
 
 
 .-000143

._000619

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
PolíticaActualidad Política
SocialMedios de Comunicación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 24/05/2023
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal