Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 23 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto d'arxiu | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Estimar el Xúquer implica preservar-lo

Opinió de la Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira


._000911


.-000049

A Alzira, el cel no sap ploure, quan para, és costum d’anar a mirar el riu i el barranc per tranquil·litzar-nos. 

 

Des de que l’Estat construí la depuradora i  prolongà el clavegueram per evitar que les aigües residuals  contaminaren el riu, veiem que mentre les aigües del Casella baixen roges, les del Barxeta son  negres. Tarquim amb alts nivells de contaminants. 

El clavegueram evacua les aigües plogudes, les del comú i les cuina per la séquia mare i la depuradora impedeix que el riu esdevinga clavegueram.
 
Però quan plou, la depuradora es col·lapsa incapaç de separar les pluvials de les residuals i abans la canonada. Pels derramadors s’escapa el tarquim que ennegreix el barranc de Barxeta arribant al Xúquer.

 

Contaminar les aigües del riu és un delit castigat amb penes de presó. Qui és el delinqüent?
 
La llei diu que el responsable és el que aboca. El que estira de la cadena i la deixa anar, aboca i com paga impostos i rebuts de l’aigua trasllada el problema. La Directiva Europea encomana a l’ajuntament, propietari del clavegueram i responsable de l’abocament, que implante la xarxa separativa per abocar separadament les aigües residuals de les pluvials. L’ajuntament obliga, mitjançant el PGOUM, a qui construïsca o reforme sa casa que aboque separadament al clavegueram.  Però mentre presumeix de la renovació de carrers, a càrrec de la concessionària del subministrament d’aigua, impedeix, amb tanques, que puga vore’s i comprovar la separació de xarxes.

 

La Confederación Hidrográfica del Júcar té previst, per l’any vinent, ampliar el barranc de la Casella i la Generalitat, construir un nou pont de Xàtiva. CHJ encomana a l’ajuntament, administració competent, la nova connexió del col·lector de residuals.

 

Les candidates, tenen una bona ocasió per demostrar la preocupació pel medi ambient, que ens ho dona tot, i pel riu, que ens dona fins i tot el nom, aparaulant en campanya electoral l’inici de la separació de les aigües pluvials de les residuals en el punt d’abocament que hauran de construir l’any vinent i comprometent-se a continuar-la aigües amunt. 
 
Així, les alzirenques quan votem, estarem encomanant-los que no contaminen el riu per nosaltres i ens sentirem menys delinqüents quan estirem de la cadena.
Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira
 

.-000132VD

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
Opinión

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal