EL SEIS DOBLE
domingo, 7 de mayo de 2023
Alzira redueix lleugerament el número d'aturats en el mes d’abril
En l’actualitat hi ha 2.993 aturats a la ciutat
Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de març del 2023 a la Ribera, s'ha situat en 17507 persones, és a dir, 191 menys que el mes de març, amb un descens mensual del 1’08%.
Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes hi ha 1563 aturats menys que el mateix mes del 2022 el que suposa una disminució de desocupació anual del 8’20%.
Quant a la contractació, s'han registrat 6347 contractes a l'abril de 2023, la qual cosa ha suposat 3970 contractes menys que en el 2022 és a dir un 38’48% de disminució interanual. Per gèneres, 2728 han sigut a dones (42’04%) i 4176 a homes (57’96%). La contractació indefinida mensual és de 3260 contractes (un 33’82% menys que l'any passat) i la contractació temporal és de 3614 contractes el que significa un 42’27% en indefinits i la temporal un 56’94%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 58’55% a jornada completa i un 41’45% a temps parcial.
Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV, “Un mes més, cal destacar la positiva influència de la reforma laboral en el mercat de treball, amb un dinamisme de l'ocupació gràcies a la contractació indefinida, de manera que el 42’27% del total de contractes signats a l'abril van ser indefinits. No oblidem que, abans de la pandèmia i la reforma laboral, a penes un de cada deu contractes era indefinit, sent la resta contractes temporals amb precàries condicions laborals.
La contractació temporal ha anat reduint la seua importància fins a situar-se en mínims històrics. Es confirma així un mes més l'èxit de la nova norma per a complir amb el seu principal objectiu: reduir l'excessiva i fraudulenta temporalitat del nostre mercat laboral.
Malgrat això, Roselló incideix que “Per a UGT, aquests resultats històrics no han de distraure'ns d'aquells altres aspectes de l'ocupació que encara han de canviar. Un d'ells és la temporalitat del sector públic, que precisament hauria de ser un exemple per a la resta de sectors i incentivar la contractació estable i de qualitat en els seus diversos organismes.
Una altra matèria que ha d'atendre's és la desocupació de llarga duració, que encara afecta a quatre de cada deu persones desocupades i que no té perspectiva de millorar en el curt termini. El principal motiu és la nova Llei d'Ocupació, que no ha sigut impulsada des del diàleg social, i el contingut del qual no ofereix solució a les principals deficiències dels Serveis Públics d'Ocupació del nostre país. Per això, UGT reclama desenvolupar com més prompte millor aquells articles de la llei que permeten ampliar el pressupost i el personal dedicat a l'orientació professional, perquè les persones desocupades puguen obtindre un bon diagnòstic de les seues necessitats i un itinerari personalitzat que incloga la formació, els serveis i la resta de polítiques d'ocupació necessàries per a millorar la seua inserció laboral.
Així mateix, per a Roselló, s'ha d'abordar la reforma de les causes del desemleo i el cost d'acomiadament. Per a això, UGT ha presentat una reclamació davant el Comité Europeu de Drets Socials del Consell d'Europa perquè el cost de l'acomiadament recupere l'efecte dissuasiu i de reparació del mal que mai degué perdre.
UGT
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
Añadir un comentario