Lunes, 6 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.240 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
EL SEIS DOBLE
domingo, 23 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 ‘El valencià dona molt de joc’ torna a omplir els centres educatius d’Alzira

La campanya de promoció del valencià del Serval se centra enguany en la pilota i el futbol


._000903

 
.-000415
L’Ajuntament d’Alzira, a través del Serval, organitza de nou la campanya «El valencià dona molt de joc» dirigida als centres educatius, als clubs i a les escoles esportives municipals. Una campanya que enguany comptarà amb la distribució de diversos llibres d’autors locals dedicats a l’esport. 
 
El Serval està visitant els centres educatius de la ciutat per tal de fer arribar materials promocionals. “Una vegada més, ens dirigim als joves i als xiquets i a les xiquetes que estudien a les nostres escoles i al seu professorat, així com als usuaris de les instal·lacions esportives municipals perquè empren el valencià amb naturalitat en l’àmbit esportiu, en l’oci i en les relacions personals. El nostre objectiu és aconseguir que el valencià continue sempre en moviment”, ha explicat el regidor responsable del Serval,  Alfred Aranda. A més com ja es va fer l’any passat, s’han fet arribar els materials a les llibreries de la ciutat i enguany, com a novetat, també s’ha entregat a les botigues esportives, on la campanya ha tingut una gran acollida. 
 
En total el Serval distribuirà als centres educatius: 
Un cartell amb el lema «El valencià dona molt de joc» amb joves esportistes que juguen amb modismes, i un llistat de noms d’esports i de termes propis de la pilota valenciana, com: llotgeta, marxador, raspall, trinquet, etc.
Uns lots de dotze adhesius amb frases fetes que hem adaptat a diversos esports, perquè els repartiu entre l’alumnat: «Vaig aigua al coll», «El valencià dona molt de joc», «Quin pes m’has llevat de damunt», «No toques pilota, espavila’t!», «Va de bo!», «El valencià en moviment», «Ja està bé de llançar balons fora», «Tot va sobre rodes», «Apega’t a roda», «M’has agafat en pilotes», «Només feu que passar-vos la pilota», «Juguem a raspall o a galotxa?» i «Jo, en valencià».
Cinc xapes amb l’eslògan Jo, en valencià.
Dues samarretes amb les mateixes il·lustracions dels adhesius, per al professorat d’Educació Física.
Dos llibres d’ Els Tigres del Xúquer. La passió d’un poble, de David Salvador Sáez, amb motiu del centenari de la UD Alzira. Ed. Reclam.
Un llibre de la U.D. Alzira. 100 anys.1922-2022., de Davis Chordà. Ed. Reclam
Un llibre de La Ribera a peu i en bici,  de Pedro Domínguez Gento Ed. Reclam
 
Material didàctic facilitat per la Diputació de València: 
Una carpeta amb làmines i lèxic. Parlem de pilota, editat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.
 
Materials didàctics facilitats i editats per l’AVL: 
Programa de la Jornada de terminologia  de la Pilota. Organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. 22 d’abril de 9’30 a 15h. al MUMA.
Un llibre de Vocabulari del joc de pilota. 
Huit fitxes d’El lèxic de la pilota.  
Huit còmics de Badana. Quin dimoni de xiqueta, d’Àlex Zahinos i Pablo Broseta.
 
A més, per a tancar la campanya Tota pedra fa paret, la Regidoria de Cultura us fa arribar aquesta publicació:
Un llibre-catàleg de l’exposició Patata-Verdú-Schmidt, que tingué lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira al mes de març 2023, i que inclou el còmic El hombre que corre de l’artista alzireny Joan Verdú.     
Ajuntament d’Alzira
 
 
._000884
._000859
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal