Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’associació Phoenix presenta ‘Celdart’, 30 hores d’empresonament d’un artista

Hui dijous 27 d’abril, a les 16 hores, en la presó municipal


._000895
._000900
L'Associació Phoenix per al foment de l'Art Realista, ha presentat una nova activitat que es desenvoluparà amb la col·laboració de l’Ajuntament.
 
“Un artista, una cel·la, una convicció, un tancament, 30 hores, un llenç, en soledat, aïllat, incomunicat”. D’esta manera es presenta l’activitat d’esta associació en la que es planteja el tancament d’un artista, durant 30 hores en l’espai que ocupava l’antiga presó ubicada a la planta baixa de la casa consistorial.
 
El tancament començarà hui dijous 27 d’abril de 2023 a les 16 hores fins el divendres 28 d’abril a les 21 hores. 30 hores completament aïllat, en soledat, en un enfrontament cara a cara amb els seus propis dimonis. Una dura prova de convicció i un repte de creativitat portada al límit. Sense contacte amb l'exterior, sense cap referència sobre el temps, reclòs en una cel·la on solament una xicoteta finestra a la plaça Casassus, serà el seu únic contacte amb l'exterior.
 
Com ha explicat el president de l’Associació Phoenix, Josep Francés ha explicat que “La finalitat és mostrar la disconformitat amb la qual es tracta a les arts i als artistes, una condemna a les llibertats d'expressió i la censura a la qual és sotmesa la creativitat. És una protesta contra les institucions i un advertiment cap a la societat, l'art està morint, l'esperit creatiu dels artistes s'està apagant a poc a poc donada la dificultat per a donar visibilitat al nostre treball en una societat cada vegada més artificial”.
 
En el recolliment de la cel·la l'artista intentarà plasmar la mort i resurrecció de l'art en una lluita frenètica contra un llenç de 3 metres. Durant aquest temps només podrà eixir de l'escena i de la cel·la per a accedir al bany. Com a equipatge l'artista comptarà exclusivament dels estris de pintura, un sac de dormir, una mica de menjar, fruita i líquids.
 
Durant el tancament es realitzaran activitats paral·leles en la plaça al costat de la cel·la, en suport a l'artista i en favor de l'art. El tancament es podrà seguir íntegrament per xarxes socials i canals de difusió audiovisuals. 
Ajuntament d’Alzira
 

._000472 

 

.-000342

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal