Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
viernes, 21 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Es presenten les novetats del certamen dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

Els originals es poden presentar fins al 16 de juliol, mentre que la gala tindrà lloc el 10 de novembre



._000798
L’alcalde d’Alzira Diego Gómez, el secretari autonòmic de Cultura i Educació Ximo López, el regidor de Cultura del municipi Alfred Aranda i l’editor de Bromera Josep Gregori, han presentat hui dimecres, a la Biblioteca Municipal d’Alzira, la nova edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindran com a lema «Dones que han fet història» en homenatge a Carme Miquel. 
El tradicional sopar dels Premis se celebrarà el 10 de novembre i, com a principal novetat, cal destacar que La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports patrocina el Premi de Narrativa Juvenil Carme Miquel, dotat amb 16.000 euros. En eixe sentit l’alcalde d’Alzira ha recordat que “Des de Fuster a Carmen Miquel els premis literaris formen la nostra identitat com a poble.
 
Premis i veredictes
Els originals es poden presentar en format PDF a través del web www.mundoarti.com fins al dia 16 de juliol a les 23.59 hores per a les següents categories: el 35é Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira i  dotat amb 16.000 euros; el Premi de Narrativa Juvenil Carme Miquel, dotat amb 16.000 euros; el 28é Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 3.000 euros; el 25é Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 euros; el 18é Premi de Poesia Ibn Hafaja, dotat amb 5.000 euros; el 18é Premi de Teatre Palanca i Roca, dotat amb 6.000 euros, i el 8é Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, dotat amb 6.000 euros. Les obres candidates al 29é Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 euros, es podran presentar fins al dia 15 de setembre.
Això suposa, tal com han explicat els representants de l’Ajuntament, que la dotació total dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira ascendeix a 72.000 euros.
El veredicte dels premis de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia es faran públics la nit de del 10 de novembre, en el transcurs de la ja tradicional gala literària que organitzen Bromera i l’Ajuntament d’Alzira per a lliurar els guardons. Però, en el cas del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, el veredicte es coneixerà el 27 d’octubre. Així mateix, les persones guardonades en el Premi de Narrativa Carme Miquel, el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna es coneixeran el 3 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant la gala del 10 de novembre, en la qual els guanyadors i les guanyadores rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix.
 
Jornades culturals
Com ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda, “no només és un certamen literari, el mes d'octubre inundem la ciutat de cultura amb les ja tradicionals campanyes de comerç i hostaleria, jornades i xarrades al voltant de la figura de Carme Miquel i un complet programa que té com a objectiu portar la cultura a la ciutadania. Cultura de proximitat i oberta a tota la ciutat”.
Segons Josep Gregori, l’editor de Bromera, «la novel·la guanyadora del X Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, Aigua en cistella, de Carme Miquel, és la novel·la més editada de Bromera».
 
Obres guanyadores del 2022
En la roda de premsa de hui també s’han presentat les obres publicades fins al moment de l’edició de 2022, i per això s’ha comptat amb la participació de Tomàs Llopis, guanyador del Premi de Novel·la amb l’obra Cremareu aquesta carta, una obra que ens acosta a la revolta de les Germanies a través de la mirada crítica d’una dona. També s’han presentat el Premi de Teatre Palanca i Roca, Carn humana, de Josep Julien, el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana, Cinturó de sang, de Rosa Sanchis, i A colps, de Francesc Pastor, Premi Ibn Hafaja de Poesia. La resta de títols guardonats es publicaran abans de la tardor del 2023.
Ajuntament d’Alzira
 

.-000166

.-000331
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal